Úgy érzem, engem jobban megbecsülnek a szüleink, mint a tesómat, mert ő a gyerekvállalást választotta a "karrier" helyett. Hogyan lehet azt feldolgozni, ha te vagy a család idolja, és a a tesód meg emiatt féltékeny rád?
Tesóm abban a városban lakik, ahol a szüleim, én Bp-en. A nővérem nem ment egyetemre, 21 éves korától dolgozott, férjhez ment, majd 26 évesen és 29 évesen is szült.
Én most csináltam végig a korom szerint lehetséges legmagasabb fokozatot, dolgozom a szakmámban már 7 éve, a fővárosban élek, élem az életemet, van kilátásom saját családra is a későbbiekben.
A szüleim folyton szekírozzák a nővéremet, hogy ők tartják el (ami igaz, mert a férjével 80-100 ezret keresnek, 80 csak a lakáshitelük ebből) és ugye a két gyereket nevelniük kell. Aztán, családi ebédeknél mindig az van, hogy én hol dolgozom, én hova megyek ösztöndíjjal, én hogy tartom el magam a fizetésemből.
Szegény tesóm mindig sírva megy ki ilyen esetekben, mert megbántják őt, én szoktam őt felnagyítani a szüleink előtt direkt, hogy "jaj, én meg sose megyek férjhez" vagy "nem nagy dolog azért ez a doki szigorlat, hogy ennyire kelljen érte díszvacsorákat tartani". Ha megjelenik egy cikkem, már titkolni szoktam a család előtt, nemhogy vinnék példányt, konferenciákra előadni titokban járok...Nagyon nem jó ez így!
Már a saját dolgaimra se lehetek büszke otthon, mert a nővéremet bántják amiatt is...
Ti voltatok "fehér bárányok" már a családban? Legalább olyan rossz, mint feketének lenni. Milyen módszerrel próbáljam még őt megvédeni? Mit tegyek, hogy elfogadják őt?
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!