Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Apa a testvéremmel külföldre...

Apa a testvéremmel külföldre szeretne utazni, anyát és engem itt szeretne hagyni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Apa és anya elszeretnének válni. Apa a hazájába, Jemenbe(!!) szeretne költözni, de vinni szeretné a 8 éves tesómat, akivel már kiskorunk óta nagyon jóban vagyunk. Gondolom,ha elmegy külföldre, apát és a tesómat se láthatom soha, max. egyszer, ugyanis apa azt mondta, ezért nem fog jegyet kidobni, hogy eljöjjön ide. Anya meg nem vesz jegyet azért, hogy a " büdös" apámhoz elmenjek és anya meg én is azt szeretnénk, ha a testvérem itthon lenne, a tesóm meg állítása szerint "nem tudja" hova szeretne menni, anya szerint apa megfenyegette. Mit csináljak? Újra békét lehet varázsolni a szüleim között? És ha nem, hogyan győzzem meg apát, hogy ne menjen el vagy legalább a húgom maradjon itthon?

15/L

2014. jún. 1. 14:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy megy, hogy apuka eldönti, hogy viszi a gyereket és kész.

Azt a bíróság dönti el.

Másképp meg úgy nevezik: gyerekrablás.

Ennyi.

Anyukád figyeljen a húgodra, az iratait tartsa magánál, a suliba menjen érte.

Nem azért mondom de az ilyen alakoknál minden napos, hogy fogják a gyereket és viszik.

Aztán bottal üthetik a nyomát.

De az akaratod ellenére nem vihet el. Ezt jegyezd meg akármivel is fenyeget extrém esetben akár távoltartásit is kérhettek ellene vagy átmeneti felügyeleti jogot.

Anyuka meg máskor legyen már eszénél kivel kezd.

Apuka itt tényleg európai életet élt de ott a vallás nem magánügy hanem törvény. Olyan, mint nálunk az alkotmány.

Nem bújhat ki alóla mindenki aszerint él vagy megbánja.

Tehát a lényeg, hogy nem vihet el csak úgy sem téged sem a húgod.

És ha választani kéne ebben az esetben akkor inkább az apád menjen egyedül vissza.

Ő sosem fog titeket visszaengedni, hogy lásd az anyukád de ha ő kíváncsi rátok akkor bármikor eljöhet látogatóba.

Ha ezt nem teszi meg akkor nem nevezhető apának.

Ebben az esetben viszont túl kell lépni rajta.

Szóval ne parázz. A döntő szó a bíróságé és általában az anyák vannak nyerő helyzetben. De te is elmondhatod a véleményed és kérheted, hogy vegyék figyelembe.

Csak a hugidra vigyázzatok mert ő még nem tud ellenkezni nehogy egy szép napon magával vigye.

Ezért nem szabad, hogy az iratai apukánál legyenek.

Születési anyakönyvi kivonat és minden, amivel egy 8 éves rendelkezik.

2014. jún. 1. 15:32
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem fog haza látogatni, soha többé nem fogjuk akkor látni. Mindenképp rosszul sül el, már látom.
2014. jún. 1. 15:59
 13/23 anonim ***** válasza:

Ne törj le, mint a bili füle ha nem jön haza és nem kíváncsi rátok akkor nem is igazi apa.

Anyukád meg találhat normális párt magának, aki jobban fog teljesíteni, mint a saját apátok.

2014. jún. 1. 16:03
 14/23 A kérdező kommentje:

Még azt szeretném mondani, hogy a válaszolók közül páran emlegették, hogy anyámnak nem kellett volna elvenni egy arab férfit... Én is félig arab vagyok és ismerek olyan arab családot, akik normális körülmények között élnek, 3 gyerekük van, abból 2 kiváló orvos egy pedig vegyészmérnök.

Ezzel csak azt mondom, hogy ne ítéljetek származás alapján! Apukám nagyon rendes és nagyon szeretem, úgyszintén anyát.Azelőtt semmi baj nem volt, normálisan tengettük az életünket, addig, amíg apa egyre kevesebbszer volt otthon a sok munka miatt. Anya pattogott, hogy velünk is foglalkozhatna többet, apa rávágta, hogy örüljön, hogy nincs több felesége (jó, ez egy kicsit durva volt). Ez a vita forrása.

2014. jún. 1. 16:13
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Csak sajnálni tudlak benneteket "anyukátok" miatt!
2014. jún. 1. 16:33
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Látod, édesapádból csak kijött az eredeti származása a "több feleség" emlegetésével.

Azt mindenki megérti, hogy ragaszkodsz édesapádhoz. Ennyi idősen, ha már valamennyire tisztában vagy a jemeni életformával, csak tudomásul kell venned, ott nőneműnek vége a normális életnek.

Még a szokásos házasságokban is előfordul a kapcsolat megromlása, válás. Mindig a gyerekek isszák meg általában a levét.

2014. jún. 1. 16:39
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

Először azt hittem, öcséd van, hogy apu ennyire magával akarja vinni... de aztán láttam, húgod van.

Mindenesetre a kérdésre válaszolva: a magyar bíróság

1, állatira anyapárti

2, nem szívesen választ szét testvéreket

Nagy valószínűséggel a válás során anyátoknak ítélnek mindkettőtöket, de ha a szülők beleállnak a gyermekelhelyezésbe ez évekig elhúzódhat. Pszichológus vizsgálja meg a családot, az ő szakvéleménye baromi sokat nyom a latban. Plusz ha itt születettek, akkor magyar állampolgárok vagytok. Még ha apádhoz is kerülnétek, kötelező a láthatást biztosítani az anya számára, ha meglép veletek külföldre az anya engedélye nélkül, az gyermekrablás. (Nem vagyok otthon a jogi hátterében a dolgoknak, az tudom, hogy az én szüleim is elváltak és kellett volna apám engedélye az útlevelem kiállításához, amíg nem lettem 18, még úgy is, hogy anyám volt a gyámom. Apámnak volt láthatási joga.)

Viszont, ha túl vagytok a cécón és anyudnál maradtok, akkor anyud helyében én nagyon elővigyázatos lennék, és nem hagynám az ex-férjem egyedül a gyerekekkel.... annyiszor lehet hallani, hogy a külföldi származású apa fogta magát és meglépett a gyerekkel.

2014. jún. 1. 20:36
 18/23 A kérdező kommentje:
Azért remélem Magyarországon maradok. A húgommal együtt
2014. jún. 1. 22:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Anyukád mit mond? Nem nyugtat?
2014. jún. 3. 22:11
 20/23 anonim ***** válasza:
Sajnos Muzulman.. azaz Arab! amikor valasra kerul a sor ( remeljuk gyilkossag nelkul) akkor mindenkeppen elakarja vinni a gyereket/gyerekeket..........Jemen..... nekem van kinn ismerosom azt mondja hogy jo,nem banthatjak oket stb stb.. de ott a no rabszolga: azaz foz mos takarit ellatja a haztartast gyerekeket..... kb ennyibol all az elet ott :-) az en parom is muzulman igaz nem arab hanem kurd..... en apam ele allnek es megmondanam: egyikunk sem megy menj ha akarsz.... mert az mas ha ott szulettel abba szulettel bele,bele szokni nagyon nagyon nehez...... rengetegen belehaltak a kultura valtozasba hogy semmi sem ugy van ahogy ok akarjak..
2014. jún. 4. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!