A nővérem terhes, de a párja nem akarja a babát. Szeretne hozzám költözni, de a párom nem akarja. Ti mit tennétek?
"Gyerekek, rém egyszerű: aki befogadná, küldje el a címét a kérdezőnek és fogadja be a nővért.
Vagy csak más farkával könnyű verni a csalánt?
No, ki jelentkezik elsőként?"
Jelentkezem! Majd ha a saját családtagomnak lesz szüksége segítségre! Nyilván a kérdező nővére nekem nem családtagom, barátom, ismerősöm.
Az ember a saját testvérének természetesen segít. De itt most nem csupán erről van szó. A kérdezőnek van egy párja, akiről nem tudni, hogy mióta vannak együtt, kinél laknak, milyen természetű a párja, mit dolgozik, milyen beosztásban, szokott-e otthonról is dolgozni, stb.
Szép és nagylelkű dolog lenne, ha a kérdező párja befogadná a testvért a babával egy teljes évre, de ha erre nemet mond, nem lehet hibáztatni.
Lábjegyzetben tenném hozzá, hogy a születendő gyermeknek van apukája, és anyukája, akik felelősek érte. A kérdező párja nem.
Nem igen értitek a lényeget.
Nem befogadni nem egyenlő azzal, hogy nem segíteni és a híd alá küldeni a tesót.
Tudjátok másik oldalról nézve sose lenne pofám betolakodni nővérem életébe terhesen egy-két hétnél tovább. Még akkor se, ha sógorom tárt karokkal várna.
Nincs joga egy embernek a másik érzelmeit kihasználva ilyet kérni.
Vállalta a gyereket? Igen! Akkor gondoskodjon róla. Ő és ne én meg a férjem.
Segítenék neki, nem lenne olyan kérése amit nem teljesítenék. Azonban a magánéletem ilyen szintű felforgatása már azon a bizonyos határon túlmutat. Szóval
Abból ami elhangzott egyszerűen lusta a tesó és nem akar a gyerekkel egyedül maradni.
Pénze van albérletre, és az életre is. Akkor miért kellene neki valakinek az életébe belemászni ilyen szinten? Szerintem pusztán praktikusnak gondolja, hogy a picit majd a kérdezőékre lehet bízni.
Amúgy meg ha befogadod kérdező, és mégse akar költözni egy év múlva, na akkor leszel bajba.
Hogy dobod ki? Ha befogadod, felelősséget vállalsz érte.
"Egy gyerek nem bömböl egész nap! "
De, van hogy bőmbol egész nap, pláne, ha mondjuk hasfajos. De az is eleg, ha éjjel csak kétszer ébred sírva es ébreszti fel mondjuk a kerdezo párját, aki esetleg nehezen alszik vissza, aztán meg megy majd dolgozni.
"Nekem is van egy 4 hós fiam, az elején sírt de csak akkor amikor nagyon éhesen ébredt! de nem tart semeddig cicire tenni, vagy előkészíteni cumisüvegben a tápszert mire felkel a baba. "
A te gyereked az a tied, neked nem tart se eddig, de másnak a végtelennek tűnik, mire elhallgat a mas gas ereje végre.
"nem hiszem hogy olyan sok vizet zavarnának. meg aztán milyen kupi"
Itt egész nap azt lehet olvasni, hogy anyuka ki se lat a kupibol, mert nem jut ideje takarítani a gyerek mellett.
A testvéremet segítem mindenképp, ha a párom ilyen szívtelen lenne, akkor szakítanék vele. De nem hagynám magára a testvérem.
Egyébként nem akarok olyan párt magamnak, aki egy ilyen szituációra nemet mondana. Szerencsére az én férjem maximálisan támogatna engem abban, hogy a testvérem hozzánk költözzön egy időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!