Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Te elkérnéd ezt a pénzt a...

Te elkérnéd ezt a pénzt a testvéredtől vagy sem?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok a bátyám 28 éves, van neki családja akikkel külföldön élnek.

Mivel az autója még Mo-i és a mi címünkre jött a súlyadó.

Mondtam neki, és mondta fizessem már be az egyik részletet ( márc 15 volt a határidő) a sajátommal együtt be is fizettem.

Viszont elfelejtettem mondani hogy befizettem, és sajnos eltűnt a számla is.

Most nem tudom ezek után elhinné-e...na de mindegy. Az érdekelne hogy ti közölnétek ezt a pénzt hogy adja oda ha haza jön vagy sem? Egyébként egy hét múlva jön haza.

2014. márc. 30. 22:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát úgy lenne normális, ha magától is eszébe jutna odaadni, ha mégse így lenne, akkor nyugodtan említsd meg neki, hogy "ja, amúgy befizettem a súlyadót a kocsidra, ahogy kérted." Erre ő normális esetben megköszöni és megkérdezi mennyi volt. Erre te mondhatnád azt, hogy "ugyan, hagyd csak," de ez azért nem elvárható.

Vagy legalábbis nekem úgy lenne normális. Értem én, hogy egy család vagytok, de főleg, ha tudom, hogy a másik nincs jó anyagi helyzetben, akkor alap, hogy visszafizetem az ilyeneket.

2014. márc. 31. 10:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Persze hogy elkétném.
2014. márc. 31. 13:21
 13/16 anonim ***** válasza:
Én ennyit nem kérnék vissza tesómtól, de persze mindenkinek másak az anyagi és családi körülményei.
2014. márc. 31. 13:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy ebédre, fagyira meghívom a testvérem. Vagy ha épp megyek hozzá és megkér, hogy valamit vigyek neki a boltból nem biztos, hogy elkérem az árát. De azért a súlyadó más kategória.

#8-as vagyok

2014. márc. 31. 13:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem helyzettől függ. Én a testvéremtől nem kérném el (mondjuk magától mondaná is hogy kifizeti, de nem fogadnám el, mert ez nem olyan jelentős összeg), mert tőle is kapok sok mindent.

Viszont van olyan család és olyan helyzet, ahol simán tartanám a markom, vagy közölném, hogy oké, utald át az összeget mindig időben és UTÁNA elintézem neked.

2014. ápr. 1. 03:19
 16/16 Saga1986 ***** válasza:
Tesód meg csak les majd szerited hogy most nem is kellett súlyadózni? Ha van számla ha nincs?
2014. ápr. 7. 03:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!