Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rossz testvér, ember vagyok?

Rossz testvér, ember vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arról van szó hogy én magyar és kanadai kettős állampolgár vagyok.

Jelenleg itthon vagyok.

És a testvéremmel ma beszélgettem és mondta hogy ki akar költözni ő is Kanadába és kérte hogy segítsek neki.

Nos az a helyzet hogy bármiben segítek neki,de ebben az egyben nem szeretnék illetve nem teljesen.

Kértem hogy előbb próbálja meg saját maga elérni a céljait. Ha nagyon nem megy neki,akkor természetesen segítek.

De nem akarom hogy magától értetődőnek vegye azt hogy én segítek neki.Nem szeretném ha azt hinné hogy én azért dolgoztam és szenvedtem hosszú éveken át hogy kijussak,hogy utána ő csak úgy ki tudjon jönni. Természetesen segíteni fogok neki idővel.Viszont nagyon szeretném hogy saját maga is elérjen valamit az életben.

Még nagyon fiatal és egyébként is Kanadában sem fenékig tejfel az élet.

Kanadában is vannak gondok mint bármely más országban. De azt is tudom hogy itt sokkal rosszabb a helyzet.

És azt sem tudom hogy készen áll-e arra hogy kint éljen. Bevallom hogy én férfi létemre sokat sírtam és nagyon nagyon honvágyam volt.Ő nem tudja azt hogy milyen távol élni a családtól és a barátoktól.Azt is tudom hogy nem mindenkinek van honvágya.

Szóval én ezeket mind megbeszéltem a húgommal és neki erre az volt a válasza hogy húzzak vissza a p…ba.

Most nem értem mi baja van. Nem azt mondtam neki hogy soha nem fogok segíteni neki hanem ha egy kicsit önállóbb lenne és tanulná a nyelvet illetve nyelveket.

Ti mit gondoltok? Én gondolom rosszul a dolgokat?

Lehetőleg szintén kint élők válaszoljanak,akik segítettek rokonoknak vagy barátoknak külföldre költözni.

2014. márc. 10. 22:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Röviden? Igen.

"Nem szeretném ha azt hinné hogy én azért dolgoztam és szenvedtem hosszú éveken át hogy kijussak,hogy utána ő csak úgy ki tudjon jönni. Természetesen segíteni fogok neki idővel.Viszont nagyon szeretném hogy saját maga is elérjen valamit az életben. "

Szóval te szenvedtél, amikor kimentél, nehogy neki jobb legyen, igaz? Nehogy "csak úgy" ki tudjon menni... Nagyon szeretnéd, hogy saját maga is elérjen valamit az életben? Miii? Most talán nincs élete, vagy mi? Egyébként meg ne akarj atyáskodni felette, mert ez a duma tisztán az.

Főleg az, hogy a húgodnak biztosan honvágya lesz... hát ha lesz, az az ő dolga, ne játszd el, hogy érdekel téged.

Nem írod, hogy a húgod azt kérte, még a cipőjét is fűzd be ezentúl helyette, egyszerűen csak segítséget kért, ez mifelénk barátok között is természetes (most látom, mennyire szerencsés vagyok, hogy nem hozzád hasonló emberek vannak a környezetemben).

A húgodnak igaza van, én ezután a helyében ha Kanadából azt kérnéd, hogy tegyek itt Magyarországon keresztbe egy fűszálat a kedvedért, azt válaszolnám, hogy "nagyon szeretném, ha saját magad érnéd el".

Úgy tűnik, egyszerűen attól félsz, hogy ha a húgod is kijut Kanadába, te leesel a családi piedesztálról. Nehogy már neki is sikerüljön, igaz?

2014. márc. 11. 07:10
 12/13 anonim ***** válasza:
88%
Rossz ember nem vagy csak rossz testvér.
2014. márc. 11. 09:17
 13/13 anonim ***** válasza:
87%

Ennyi alapján nem lehet megmondani szerintem, hogy milyen ember vagy, mert nyilván nem csak ennyiből áll a dolog, rengeteg előzmény lehet, hiszen együtt nőttetek fel.

Ugyanakkor ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez egy undorító megnyilatkozás még egy idegennel szemben is, nemhogy a testvéreddel:

"Nem szeretném ha azt hinné hogy én azért dolgoztam és szenvedtem hosszú éveken át hogy kijussak,hogy utána ő csak úgy ki tudjon jönni."

Nyilván nem azt nem szeretnéd, hogy ne gondolja azt, hogy te azért szenvedtél, hogy neki jó legyen, hanem egyszerűen csak nem szeretnéd, hogy a testvérednek könnyebb legyen mint neked. Még úgy sem, hogy neked ebből nem származna hátrányod, sőt..

2014. márc. 11. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!