Nem tettem ellene semmit, mégis gyűlöl?
Van egy nővérem, néhány évvel idősebb nálam. Kisgyerekkorom óta folyton bánt, piszkál, megaláz. Mindig is a tudtomra adta, hogy egy semminek tart és soha nem lesz se barátom se barátaim.
Ahogy cseperedtünk egyre rosszabb lett. Ma, felnőtt fejjel sem változott semmit. A mai napig mindenért megszól és bánt. Sokszor próbáltam vele leülni és megbeszéni, nem használt semmit. Egy ideje elkerülöm, miután már tetlegességig fajult a dolog részéről. Csak akkor megyek haza, ha tudom, hogy ő nincs ott.(Én már külön élek, ő még otthon).
Viszont, a mai napig nem értem, hogy miért gyűlöl. Létezik ilyen, hogy valaki minden ok nélkül gyűlöli a testvérét? Soha nem bántottam őt, egy rossz szavam nem volt rá. Van egy hugunk is, őt imádja, nagyon rendes vele.
Mit lehet erre mondani? Ő ilyen sekélyes. Általában az szokott lenni ha, valaki ok nélkül utál valakit akkor rendszerint irigység, féltékenység van mögötte, amit sosem fog bevallani akkor sem ha fejre állsz.
Nyilván te voltál a kisebb, akire oda kellett figyelni ezt ő úgy dolgozta fel, hogy sehogy. Azóta sem tudta magában helyre rakni, hogy nem ő az egyetlen.
Amikor a húgod jött akkor már beleszokott a helyzetbe ő már nem veszélyeztette a kis világát mert annak már addigra lőttek.
Semmit sem tudsz tenni, kerüld ki. Az, hogy a szüleitek közösek még nem kötelez semmire. A testvéri viszonynak is vannak határai.
Ki kell iktatni az életedből. Ha véletlen mégis találkoztok akkor köszönj de a kommunikációt csökkentsd a minimumra nézd levegőnek.
Majd ha bajban lesz vagy segítségre lesz szüksége akkor fog pofára esni, mert az ilyenek szoktak egyedül maradni.
A húgoddal légy jóban ha ő felnő akkor látni fogja, ki a zakkant. Lehet, hogy a nővéred marad magára család nélkül.
Az nem lehet, hogy még az is bántja, hogy te már önálló életet élsz ő meg még mindig otthon van? Vagy egyszerűen szereti ha anyuka még mindig körülötte ugrál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!