Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segítség! A Testvérem életképt...

Segítség! A Testvérem életképtelen?

Figyelt kérdés
Testvérem aki 25 éves nagyon életképtelen és nem lehet vele mit kezdeni. Folyamatosan semmit nem csinál itthon, csak fel alá mászkál, nem tud magával mit kezdeni. Vagy ha nem fel alá mászkál akkor bezárkózik a szobájába és számítógépezik önmagában. Nagyon idegesítő amikor 10 percen belül 6x-ra jön be hozzám a szobámba és csak azért hogy bejön, kinéz az ablakon és megy ki. Ennél még idegesítőbb, hogy bejön, ideszellent egyet és kimegy... Most mikor pont kajához készülődtem a konyhában, akkor is... felállt, mászkált, szellentett egyet és nem veszi észre magát. Nekem meg elment az étvágyam. Rögtön ezután leakartam fényképezni az omlettemet ami nagyon szépen sikerült, hogy megmutassam barátnőmnek... Készítem a képet, erre direkt belenyúl, mert azt hiszi vicces. Nincsenek barátai, nincsen rendes munkája csak közmunkás, soha nem volt még barátnője, szűz. Képtelen megborotválkozni, nagyon igénytelenül néz ki, igénytelenül öltözködik, képes napokon keresztül ugyanazt az alsónadrágot hordani... Nem képes besegíteni a háztartásba, csak ha sokszor rászólunk. Én 18 éves fejjel takarítom a saját szobámat, mosogatok, felsöprök, mert zavar a rendetlenség. Az ő szobájában bűz van, mindenhol koszos papírzsepik... Bulizni nem képes velem és másik tesónkkal eljönni, mert hiába hívjuk nem akar. Már évek óta ez megy. Kb. 3 éve kivizsgáltatta magát mert azt hitte valami baja van agyilag. Az orvos megvizsgálta de semmit nem talált. Pszichiáterhez jár, de szerintem ő sem tudja mi a baja. Régebben beszólogattak neki a régi munkahelyén (tipikus 3 műszak, minimálbér), hogy nincs barátnője és nem értik hogy kaphatott érettségit. Ez volt kb. 5 éve. Annyira de annyira bolond, hogy amikor bezárkózik a szobájába ufos videókat néz, meg hibrid állatokat, meg mindenféle marhaságot, sőt már többször mondott olyat anyáéknak, hogy örüljenek hogy nem akasztotta fel magát még eddig. Pedig anyáék csak megpróbáltak vele szépen beszélni, hogy ez így nem jó amit csinál, erre tessék ez volt a válasz. Most karácsonykor bent gépezett a szobájában és arról olvasgatott, hogy milyen a halálközeli élmény (hajnali 1kor) és másik tesómat hívta telefonon, hogy öngyilkos akar lenni. Erre másik tesóm felhívta anyát, hogy menjen be hozzá mert ez így nem oké. Másnap anya és apa elrakták a számítógépét mert ez így nem mehetett tovább. Volt, hogy hajnal 4kor is gépezett. Segítsetek, mit lehetne tenni? :( Én: 18/F Ő: 25/F Másik tesóm: 28/F

2013. dec. 29. 21:13
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Most jut eszembe, hogy vannak a szekrényeibe normális ruhái csak azokat nem hordja...
2013. dec. 29. 22:35
 42/50 anonim ***** válasza:
95%

Jó, akkor váltsatok orvost, mert ez a pszichiáter nem jó.

Igen is van benne hajlandóság, mert orvoshoz fordult, csak lehet nem jóhoz!

2013. dec. 30. 00:33
 43/50 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is dokira van szüksége, meg megfelelő életcélokra, mert látszik hogy az neki nincs.
2013. dec. 30. 02:12
 44/50 anonim ***** válasza:
93%

háát mondok valamit.

Apám normális ember volt amíg ki nem rúgták. Utána bár talált új munkahelyet,de skizofrénné vált és hol hangokat hallott és Új családot akart, hol baltával kergetett szóval pár év alatt neki is elúszott az esze. Ha pedig úgy érezte valaki boldog körülötte vagy csinált valami botrányosat vagy felhívott minket nyaraláson hogy öngyilkos lesz. Imádta sajnáltatni magát mert az ilyen szereti ha nem csak ő "szenved"

Szimplán csak depressziós volt egy kis skizofrén beütéssel,nem bolond de mégis valahol lelkileg nagyon beteg. és egy orvos sem vette ezt észre, csak amikor már befeküdt egy kezelésre.

2013. dec. 30. 02:23
 45/50 anonim ***** válasza:
91%
még valami az ilyennek bármilyen bukkanó elég hogy lelkileg zizi legyen apámnak ugye a hirtelen kirúgás tesódnak meg a szar munkahely,más túllépett volna rajta de aki depire hajlamos az könnyen kiborul és nem tudja ezt hova tenni.
2013. dec. 30. 02:24
 46/50 anonim ***** válasza:

44 Mond valamit. Csak azt lehet kihozni az emberből, ami már alapból benne van. Ő lehet, hajlamos a depresszióra. Ennek a lustaság, a céltalanság, meg az igénytelenség a tipikus jele.

Szerintem az lehet a gondja, hogy problémái vannak és nem tudja kivel megbeszélni. Nem elvenni kéne tőle a gépet, hanem türelmesnek lenni vele és szeretni.

2013. dec. 30. 11:11
 47/50 anonim ***** válasza:
46 kösz hogy egyet értesz velem,de az tévedés hogy türelem meg szeretet,mi ezt már eljátszottuk és semmi...sőt mi lettünk a szemetek a végén ,mert rájött hogy mindent rá hagyunk.Akkor javult egy kicsit az állapota amikor rábeszéltük feküdjön be az ideggyógyászatra egy kezelésre és irasson fel gyógyszert a depressziójára.A gyógyszer helyre tette kicsit a fejét és máris másképp látta magát és a világot.
2013. dec. 30. 21:23
 48/50 anonim ***** válasza:

Én 21 éves leszek, és a tesód kicsit hasonlít rám sajnos... bár az elmúlt pár évben próbálok ezen változtatni. Én is elég igénytelen voltam/vagyok, és nekem is ilyen hülye dolgaim vannak, rám jönnek dolgok olykor és akkor bemegyek az öcsémhez valamiért és élvezem, hogy figyel rám, és elzavar. ( pl egyszer bementem hozzá, fogtam a kólás üvegét, belepisiltem és odanyomtam az arcához hogy milyen meleg. tudom elég gáz, de rámjönnek ilyenek és olyankor csak röhögök , mintha nem is én lennék)

na szóval, nekem az egyetlen dolog ami nagyjából megment , hogy jól tanulok, így elkerültem a fővárosba egyetemre, ahol szobatársam miatt elkezdtem igényesebb lenni. a saját ganémat elviselem, de érdekes, másét nem, így takarítok, mosogatok és fürdök mostmár rendesen.

A másik nagy szerencsém, hogy megismerkedtem egy lánnyal, a neten keresztül, és már másfél éve járunk, ő is sokat segített rajtam.

Szerintem a bátyádnak is környezetváltozás kéne, és olyan mellé kéne rakni aki ugyanolyan igénytelen mint ő , akkor látná, hogy ez nem OK, és kezdene magával valamit, elkezdene adni magára, előbb utóbb találna egy csajt, akkor meg több pénzre lenne szüksége, és keresne/ akarna jobb állást, több pénzt, sikeresebb és boldogabb életet.

2014. jan. 5. 15:23
 49/50 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is nagyarc tesód csak te nem bírod elfogadni, mert egy ratyi meleg vagy lefotózod a béna omlettedet amit egy kisbaba is elkészít és erre még büszke is vagy gratulálok wamzer csicska.
2015. ápr. 10. 13:42
 50/50 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok,de én csalódások miatt lettem ilyen.F
2019. márc. 4. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!