Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segítség! A Testvérem életképt...

Segítség! A Testvérem életképtelen?

Figyelt kérdés
Testvérem aki 25 éves nagyon életképtelen és nem lehet vele mit kezdeni. Folyamatosan semmit nem csinál itthon, csak fel alá mászkál, nem tud magával mit kezdeni. Vagy ha nem fel alá mászkál akkor bezárkózik a szobájába és számítógépezik önmagában. Nagyon idegesítő amikor 10 percen belül 6x-ra jön be hozzám a szobámba és csak azért hogy bejön, kinéz az ablakon és megy ki. Ennél még idegesítőbb, hogy bejön, ideszellent egyet és kimegy... Most mikor pont kajához készülődtem a konyhában, akkor is... felállt, mászkált, szellentett egyet és nem veszi észre magát. Nekem meg elment az étvágyam. Rögtön ezután leakartam fényképezni az omlettemet ami nagyon szépen sikerült, hogy megmutassam barátnőmnek... Készítem a képet, erre direkt belenyúl, mert azt hiszi vicces. Nincsenek barátai, nincsen rendes munkája csak közmunkás, soha nem volt még barátnője, szűz. Képtelen megborotválkozni, nagyon igénytelenül néz ki, igénytelenül öltözködik, képes napokon keresztül ugyanazt az alsónadrágot hordani... Nem képes besegíteni a háztartásba, csak ha sokszor rászólunk. Én 18 éves fejjel takarítom a saját szobámat, mosogatok, felsöprök, mert zavar a rendetlenség. Az ő szobájában bűz van, mindenhol koszos papírzsepik... Bulizni nem képes velem és másik tesónkkal eljönni, mert hiába hívjuk nem akar. Már évek óta ez megy. Kb. 3 éve kivizsgáltatta magát mert azt hitte valami baja van agyilag. Az orvos megvizsgálta de semmit nem talált. Pszichiáterhez jár, de szerintem ő sem tudja mi a baja. Régebben beszólogattak neki a régi munkahelyén (tipikus 3 műszak, minimálbér), hogy nincs barátnője és nem értik hogy kaphatott érettségit. Ez volt kb. 5 éve. Annyira de annyira bolond, hogy amikor bezárkózik a szobájába ufos videókat néz, meg hibrid állatokat, meg mindenféle marhaságot, sőt már többször mondott olyat anyáéknak, hogy örüljenek hogy nem akasztotta fel magát még eddig. Pedig anyáék csak megpróbáltak vele szépen beszélni, hogy ez így nem jó amit csinál, erre tessék ez volt a válasz. Most karácsonykor bent gépezett a szobájában és arról olvasgatott, hogy milyen a halálközeli élmény (hajnali 1kor) és másik tesómat hívta telefonon, hogy öngyilkos akar lenni. Erre másik tesóm felhívta anyát, hogy menjen be hozzá mert ez így nem oké. Másnap anya és apa elrakták a számítógépét mert ez így nem mehetett tovább. Volt, hogy hajnal 4kor is gépezett. Segítsetek, mit lehetne tenni? :( Én: 18/F Ő: 25/F Másik tesóm: 28/F

2013. dec. 29. 21:13
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
66%

Szeretetre van szüksége.

Szeretethiányos, magányos, azért kellenek a pótcselekvések, mert a trollkodások. Mondjuk az omlett rész tényleg vicces volt, "nézd má', milyen szép omlettet rittyentettem itt össze", én azt gondoltam, hogy lány vagy.

Az ufós videó és a hibrid állatok nem gázak. A halálközeli élménynek is utánaolvastam már én is... Viszont az öngyilkosság egy olyan dolog...hogy na abból ítélve tényleg nincs valami rendben, de itt nem arra kell gondolni, hogy bolond valaki, hanem arra, hogy borzasztóan magányos.

Ha nem szeret bulizni, az sem gond szerintem. Itt az igénytelenség és a házimunkában való együttműködés hiánya az, ami probléma.

Az nem jó, ha ugyanazt csinálod, mint ő, azzal csak olajat adsz a tűzre. Nőt meg azért lenne nehéz szerezni neki, mert nincs, aki ráhajtana.

Illetve arra kíváncsi lennék, hogy milyen volt a múltja?

Már régóta ilyen? Gyermekkori traumák, csúfolódások sajnos okozhatják ezt.

A számítógép elrakása meg nem megoldás. Nem attól lesz öngyilkos hajlama az embernek. Szerintem az is gyerekes, hogy azt megvonjátok tőle...Basszus, nem így kell segíteni egy lelki sérülten! El kell vele beszélgetni, szeretni kell, rávenni valami fortélyos módon, hogy éljen olyan életet, mint ti...

A 4-ig gépezés amúgy alapból szintén nem lenne baj, én is voltam már addig többször, nem vagyok bolond, igényesen nézek ki, igaz öngyilkos gondolataim már voltak, nagyon sokszor, de nem a gép váltja ki. Szóval ne azt vonjátok meg tőle, hanem több törődést adjatok neki.

Illetve, volt fiatalabb korában szerelme, vagy akkor esetleg csaj, aki rá akart hajtani, de kosarat kapott a tesódtól?

Ezekre nagyon érdekelnének a válaszok, szívesen segítenék.

18/L

2013. dec. 29. 21:59
 22/50 anonim ***** válasza:
0%
# 19 Tudok olvasni, hombre. Egyszerre küldtük a kommentet, de az idő nem állt meg, ne aggódj. Leesett, hogy meggondoltad magad.
2013. dec. 29. 22:00
 23/50 anonim ***** válasza:
93%

11-es vagyok.

Nem kell minden elmebeteg nyakába p.nát varrni, kedves 33%-os nagyon értelmes hozzászóló.:) Az egyik barátnőmnek volt, vagyis van egy hasonló kaliberű bátyja. Neki sem volt barátnője, állandóan gépezett, és elég igénytelen volt a külsejére. Valahogy összejött egy nővel, ráadásul a nőnek volt barátja. Onnantól legalább más is érdekelte a pasit, nem csak a számítógép.:) Ezért írtam, hogy érdemes lenne megpróbálni, hátha észrevenné, hogy más is van a világon. Bár ez furcsa így, hogy régebben "normális" életet élt. Nem tudom mi változhatott.

Off: Kérdező! Az omlettes rész tényleg nagyon vicces volt, én is azt hittem először, hogy lány vagy.:D

2013. dec. 29. 22:06
 24/50 A kérdező kommentje:
Egészen addig normális volt mint mindenki amíg nem került arra a sz*r munkahelyére, ahol olyanokat mondtak neki, hogy biztosan b*zi mert még nem volt barátnője, meg hogy hogyan kaphatott érettségit... Ez váltotta ki belőle ezt. De nem értem hogy fordulhat magába ennyire valaki, főleg, hogy már évek óta volt. Engem 10.-es ként folyamatosan csesztettek még durvábban, sajnos olyan osztályba kerültem aminek a 95%-a kisebbségi volt és hát elég szép dolgokat megkaptam szőke, kék szemű ember ként. Sőt.. 6 éves koromban volt egy balesetem is (égés), a bőröm 35%-án nagyon meglátszik és mégis ezek után is képes vagyok normálisan élni és tudom, hogy van értelme az életemnek.
2013. dec. 29. 22:06
 25/50 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy így viccesen hangzik, de higgyétek el, sok ilyen hülyesége volt már és ennyi idő után már nagyon idegesítő.
2013. dec. 29. 22:08
 26/50 anonim ***** válasza:
0%

# 23

Nos, te is nagyon értelmes lehetsz, ha más értelmi színvonalát a gyaksin kapott százalékokra alapozva mered meghatározni. Mondjuk én már láttam nálad hülyébb 80%-ost is, szóval sértegetni nem foglak, de józan tanácsként: vegyél vissza a pofázmányból.

2013. dec. 29. 22:09
 27/50 A kérdező kommentje:
Kedves 21-es! Ahogy írtam, régebben teljesen normális volt. Igen volt hogy visszautasították. De kit nem?
2013. dec. 29. 22:10
 28/50 A kérdező kommentje:
#23 és #26 ne veszekedjetek már....
2013. dec. 29. 22:11
 29/50 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 21-es! Van ahol nem segítenek a szép szavak. Ha éppen eszel és a tesód 100-adszorra az orrod alá fingik, akkor te mosolyogva odalépsz hozzá és megöleled, mert biztos szeretetre vágyik? Tudod van ami akkora taplóság, hogy igenis észre kell, hogy vegye magát, és ehhez drasztikus módszerek kellenek.

A férjem mesélte, hogy anno katonaságnál az egyik katonatársuk sosem fürdött, és már mindenkit zavart, hogy mennyire büdös. Hiába könyörögtek neki... Egy szép napon a könyörgés helyett elvitték, és megfürdették, utána már ment önként és dalolva fürdeni (nem akarta többet a hideg vizes, drótkefés fürdetést). Van aki nem ért a szép szóból...

2013. dec. 29. 22:11
 30/50 anonim ***** válasza:

Na akkor az a munkahely okozta a törést.

Akkor tényleg csaj kell neki, csak ahhoz javítani kellene legalább a külsején. A legtöbb úgyis az alapján nyomul, és legalább érezhetné, hogy kell valakinek.

18/L

2013. dec. 29. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!