Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgom annyira gyerekes, úgy...

A húgom annyira gyerekes, úgy idegesít. Normális ez, vagy mi lehet vele a gond?

Figyelt kérdés

Olyan szinten gyerekes, hogy anya mossa, szárítja a haját, ő öltözteti, ő köti be a cipőfűzőjét, kiszedi és megmelegíti a kajáját..

Kb semmit sem csinál egyedül, és olyan hisztis.

Anya amúgy mindezeket szívesen megcsinálja, mert "jaj a kis drágám"...

(Amúgy nagyon figyelmetlen gyerek, én sem bíznék rá semmit..)

13 éves a húgom...

2013. nov. 16. 15:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyád jó lekényezteti, az a gond, mi lenne. Jól nevel egy életképtelen kisfelnőttet. Önállóság nuku, majd később meglátja, hova is vezet ez.
2013. nov. 16. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád a felnőtt, neki kellett volna a megfelelő időben átszoktatni az önállóságra, ahogy gondolom nálad is tette. Szóval a hiba nem ott van, ahol keresed...
2013. nov. 16. 15:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor hol?
2013. nov. 16. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A nevelésben van a hiba.

A gyerek már 3-4 éves korában szeretne önállósodni némely dolgokban.

Sajnos van olyan szülő, aki türelmetlen, s inkább megcsinálja maga, minthogy megtanítaná, kivárná, míg a kicsi elbíbelődik, begyakorolja lelkesen a feladatot.

Aztán a kölyök elkényelmesedik, mert a mamája kis majmot nevelt belőle, aki életképtelen lesz sok szempontból.

Hamarosan kikerül az általánosból, középiskolás lesz, vagy szakmát tanul.

Kénytelen lesz a lábára állni, mert a közösség ki fogja rekeszteni, kigúnyolja majd.

Nem biztos, hogy figyelmetlen lenne a gyerek, ha nem nevelnek belőle egy rakás puddingot.

Előbb-utóbb meg kell emberelnie magát, mert kegyetlen csalódások fogják érni hamarosan.

2013. nov. 16. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Édesanyukádban, ha nem esett volna le eddig.
2013. nov. 16. 16:15
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem anyud fél attól,hogy te már felnőttél..és végülis a húgod még kicsi,és őt elkényezteti,ahogy csak lehet,ha veled nem teheti.
2013. nov. 16. 16:16
 7/12 A kérdező kommentje:
Engem normálisan felnevelt.
2013. nov. 16. 16:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A fiatalabb testvért rendszeresen el szokták kényeztetni. A szülők minden gyerekükhöz másképp állnak hozzá - na nem azért, mert kevésbé vagy jobban szeretik, de megvannak a "szerepek". A legidősebb testvér általában a legfelelőtlenebb, a középső gyerek kevés figyelmet kap, a legkisebbet elkényeztetik, az egyke gyerekek pedig önzőek szoktak lenni, mert gyerekkorukban senkivel nem kell osztozkodniuk. Persze, nem fekete-fehér a dolog, és józan ésszel el lehet térni a mintától. Anyukád valószínűleg azért kényezteti el a húgodat, mert te olyan hamar felnőttél - őt megpróbálja minél tovább gyereknek megtartani.
2013. nov. 16. 20:15
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen, én is erre lyukadtam ki, amikor gondolkoztam ezen.

Különben legidősebb vagyok, és nagyon felelősségteljes vagyok... :) Szerencsére

2013. nov. 16. 20:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen anyukáddal kéne erről beszélni. Nekem két nővérem van...A legidősebb a jó,megbízható,felelősségteljes a középső az okos mindenki büszke rá...én meg..jó tanuló lennék ha nem lennék lusta. (sokat hasonlítgatnak a nővéreimhez ez néha kiborít mert én nem ők vagyok de ez most mind1)az én anyukám ha mondtam vona neki úgy kb 10 évesen h bekötöd a cipőm akkor kinevetett volna. Ő még bátorít minket az önállóságra...szóval beszélj anyukáddal...

14/l

2013. nov. 17. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!