Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülök mért hiszik azt...

Egyes szülök mért hiszik azt hogy a gyerekeknek nincs lelki világuk?

Figyelt kérdés

Mit pl. a drága jóanyám aki gyerekoromba ha családon belül valakivel gondja volt akkor azt egyfolytába nekem mondta (már amikor 8 éves voltam) és amikor mondtam hogy engem ez nem érdekel meg lekileg engem ez meg is visel akkor jött valami ilyesmi szöveg : "ugyan neked milyen lelki gondjaid vannak te még csak gyerek vagy"

Az is nagyon zavart hogy a véleményemet ennyire semmibe veszi!

És ezt megfigyeltem más szülöknél is hogy "te még csak gyerek vagy" stílussal lerázzák az olyan dolgot amihez nem ez a kulcs!

Úgy gondolom hogy sok szülö van aki agyilag nem érett meg (és talán nem is fog) a gyereknevelésre!

2013. nov. 12. 22:28
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem egy gyereknek ugyan úgy van lelkivilága és problémái, legfeljebb a saját szintjén. Sok érzelem még nem fejlődött ki pl. egy 8 évesnél, ami nem is baj. Viszont ugyan olyan rossz, ha nem rosszabb 8 évesen, mint 30 évesen azt hallgatni, hogy egy pl. szülő panaszkodik a másikról.
2013. nov. 12. 22:53
 2/10 My Conserve ***** válasza:
100%
Azért hiszik ezt, mert nagyon jól tudják, milyen felnőttnek lenni, de már elfelejtették, milyen volt gyereknek lenni.
2013. nov. 12. 23:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, miért, de azt megfogadtam, hogy ha valaha gyerekem lesz, ez lesz az egyik olyan mondat, amit soha, semmilyen körülmények között nem fogok mondani neki.

Én nagyon sokszor hallottam ezt, és mindig nagyon megviselt. Főleg, hogy úgy alakult, hogy épp voltak gondjaim vőséggel. Tényleg gondok, és nem olyasmi, hogy a Katinak menőbb a tolltartója, mint nekem…. 27/N

2013. nov. 12. 23:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
jaj, hát nálunk is ez volt. nekünk nem lehet semmi gondunk, mert mi gyerekek vagyunk, véleményünk se, ugyanezért. meg egyáltalán, mi mihasznák vagyunk, és különben is, miért nem vagyunk olyanok, mint (tetszőleges név, szomszéd, iskolatárs, ismerős gyereke, akárki.) mert bezzeg ő (szintén tetszőleges, jobban érdekli a házimunka, mosolygósabb, kedvesebb, beszélget vadidegen felnőttekkel, stb. stb. stb. minden, ami nem mi voltunk. speciel én a legjobb tanulók közé tartoztam, az valahgoy sose volt említésre méltó. csak ami nem volt az erősségem.
2013. nov. 12. 23:29
 5/10 anonim ***** válasza:
13%

Jó, hát ez egy ilyen dolog. Ez így működik. Persze nincs igazuk, de ha ezek fennakadsz, akkor nem neked való az élet. Pontosan azért mondják azt, mert gyerek vagy még, és a felnőtteknek nehezebb. Az én családomban is mindig ment az ócsárolás, veszekedés, sírás, püfölés, rugdosás, stb... Ha a húgom sírt, apám berontott, és minden kérdezés nélkül elkezdett rugdosni engem.

Úgyhogy neked az még csak Mennyország.

2013. nov. 13. 06:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez volt. Ha bármi gondom, vagy problémám volt, mindenre azt mondták a szüleim, hogy nekem semmi bajom nem lehet, mert nem kell dolgoznom, nem kell számlákat fizetnem, ugyan milyen gondom is lehetne?? Szerintem ez egy írtó nagy baromság, hogy azért mert gyerek valaki, nem lehetnek problémái! A másik pedig, ha tiltottak valamit, és én megkérdeztem, hogy miért, akkor nem magyarázatot adtak, hanem odavágták, hogy "Mert nem", vagy, hogy "mert én azt mondtam". Már nem azért, de egy gyereknek, tininek kérdései vannak, és ha én nem engedek valamit, akkor igenis elmagyarázom, hogy én miért nem engedem meg, hogy ott aludjon az a gyerek a Mariskánál stb. Ha szülő leszek, megfogadtam, hogy mindig meg fogom hallgatni a gyerekem, és hiába legyen az csip-csup ügy, mert ha neki fontos, akkor én foglalkozni fogok vele, beszélgetni. Ha megkérdezi, hogy miért, akkor az ő szintjén elmagyarázom neki. Nagyon fontos a kommunikáció!
2013. nov. 13. 07:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem ez volt a fő duma a szüleimtől, hanem inkább az, hogyha megtiltottak valamit, hogy nekik is nagyon fájt, amikor nem csinálhattak semmit. Például az kiborított, hogy 8 éves koromban anyám bezavart a szobában este 9-kor nyáron, amikor még világos volt és le kellett feküdnöm aludni. Azt hittem, ott fulladok meg a sírástól, mert amúgy se volt testvérem, folyamatosan társaságba vágytam, erre ez a hülye anyám bezavart az utcáról, amikor más gyerekekkel játszottam és jól éreztem magam. És akkor képes volt odavágni, hogy neki is nagyon fájt a szíve, amikor messziről kellett néznie, hogy más gyerekek kint játszanak. Én biztos, hogy nem leszek szülőként ilyen lelki nyomorék.
2013. nov. 13. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó, gratulálok, szeretni fog a gyereked, ha leszel olyan ostoba hogy szaporodsz. Pont a hozzád hasonló idióta szülőkről van itt szó, de azért köszönjük hogy emeled az est fényét a jelenléteddel, és bebizonyítod hogy mennyi barom rohangál a világban, akinek a szaporodása nincs engedélyhez kötve.
2013. nov. 13. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy ez így működik, és hogy ez lenne a kánaán bárkinek is. Szavakkal ugyanúgy, vagy néha talán még jobban is meg lehet sebezni valakit, mint egy alapos veréssel. Az pedig, hogy a felnőtteknek nehezebb… Hát, néha igen, néha nem. Az pedig, hogy valaki meddig gyerek, nem feltétlenül csak az életkora határozza meg. Sajnos van, aki olyan lapokat kap, hogy igencsak korán fel kell nőnie, ha túl akarja élni az életét, és van olyan is, aki még 30-40 éves fejjel is gyerek.
2013. nov. 13. 11:46
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok felnőtt elfelejti, hogy a gyerekeknek milyen irracionális félelmei vannak. Nekem nagyon megterhelte az idegeimet kicsiként, hogy féltem a haláltól. Meg mivel adósságaink voltak, attól féltem, hogy a bank "elviszi a házunkat", tehát egyszer hazamegyek, és az üres telket találom ott, ház nélkül.

Konkrétan rettegtem az ilyen dolgoktól. Egy gyereket nem lenne szabad felnőtt problémákkal terhelni, mert egészen másképp éli meg. Az is komoly gond, hogy ilyen problémákkal szemben a gyermek tehetetlen - az egyik legnagyobb lelki nyomás a tehetetlenség érzése.

2013. nov. 13. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!