Egyes szülök mért hiszik azt hogy a gyerekeknek nincs lelki világuk?
Mit pl. a drága jóanyám aki gyerekoromba ha családon belül valakivel gondja volt akkor azt egyfolytába nekem mondta (már amikor 8 éves voltam) és amikor mondtam hogy engem ez nem érdekel meg lekileg engem ez meg is visel akkor jött valami ilyesmi szöveg : "ugyan neked milyen lelki gondjaid vannak te még csak gyerek vagy"
Az is nagyon zavart hogy a véleményemet ennyire semmibe veszi!
És ezt megfigyeltem más szülöknél is hogy "te még csak gyerek vagy" stílussal lerázzák az olyan dolgot amihez nem ez a kulcs!
Úgy gondolom hogy sok szülö van aki agyilag nem érett meg (és talán nem is fog) a gyereknevelésre!
Azt nem tudom, miért, de azt megfogadtam, hogy ha valaha gyerekem lesz, ez lesz az egyik olyan mondat, amit soha, semmilyen körülmények között nem fogok mondani neki.
Én nagyon sokszor hallottam ezt, és mindig nagyon megviselt. Főleg, hogy úgy alakult, hogy épp voltak gondjaim vőséggel. Tényleg gondok, és nem olyasmi, hogy a Katinak menőbb a tolltartója, mint nekem…. 27/N
Jó, hát ez egy ilyen dolog. Ez így működik. Persze nincs igazuk, de ha ezek fennakadsz, akkor nem neked való az élet. Pontosan azért mondják azt, mert gyerek vagy még, és a felnőtteknek nehezebb. Az én családomban is mindig ment az ócsárolás, veszekedés, sírás, püfölés, rugdosás, stb... Ha a húgom sírt, apám berontott, és minden kérdezés nélkül elkezdett rugdosni engem.
Úgyhogy neked az még csak Mennyország.
Sok felnőtt elfelejti, hogy a gyerekeknek milyen irracionális félelmei vannak. Nekem nagyon megterhelte az idegeimet kicsiként, hogy féltem a haláltól. Meg mivel adósságaink voltak, attól féltem, hogy a bank "elviszi a házunkat", tehát egyszer hazamegyek, és az üres telket találom ott, ház nélkül.
Konkrétan rettegtem az ilyen dolgoktól. Egy gyereket nem lenne szabad felnőtt problémákkal terhelni, mert egészen másképp éli meg. Az is komoly gond, hogy ilyen problémákkal szemben a gyermek tehetetlen - az egyik legnagyobb lelki nyomás a tehetetlenség érzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!