Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak ha a testvérem...

Mit csináljak ha a testvérem megakarja szabni, hogy melyik iskolába menjek továbtanulni?

Figyelt kérdés
Azt mondja hogy elintézi hogy oda menjek ahova ő akarja, de én nem akarok oda menni mit csináljak ?

2013. nov. 15. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
oda mész tanulni, ahová akarsz, ha nem vagy 18, akkor a szülőknek van beleszólása maximum...
2013. nov. 15. 17:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj anyuddal, vagy más felnőtt rokonnal, hogy mondja meg neki, a te életed ne szóljon bele hova mész tovább tanulni. Amúgy meg szerintem tesódnak annyi köze van hozzá, mint nekem, vagyis semmi. Ha olyan suliba akarja, hogy menj amit te nem akarsz, abból több károd lesz, mint hasznod. Szóval még időben állítsd le.
2013. nov. 15. 17:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Már szóltam anyának beszélt vele ,de azt mondja, hogy úgyis eléri amit akar.
2013. nov. 15. 17:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha szóltál az anyukádnak, és ő azt mondja, hogy a testvéred úgyis eléri, amit akar, akkor valójában itt arról van szó, hogy az anyukád nem véd téged meg, sőt: az apa -, ill. felnőtt szerepet rátestálja a testvéredre.

No, ilyenkor kell segítséget kérni az osztályfőnöktől, kedvenc tanártól vagy a gyámhivataltól. Ugyanis a testvéred agresszor, és az anyád is az azzal, hogy HAGYJA, hogy a testvéred uralkodjon rajtad. Valójában nemcsak hagyja, hanem arra buzdítja őt, hogy uralkodjon rajtad.

Olyan iskolába mégy, ahova TE akarsz! Harcolj magadáért és kérj segítéget!

2013. nov. 15. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
akkor töltsd ki a jelentkezési lapot amikor a tesód még a közeledben sincs! anyukáddal aláíratod... onnantól kezdve mit tudna csinálni ?:) egyik válaszoló mondta a tanári segítséget is.. igaza van! beszélj osztályfőnökkel!! anyudat fogják úgyis behívatni a suliba megbeszélni a továbbtanulásodat... tesódnak ott nincs helye! se beleszólási joga sem!
2013. nov. 15. 20:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. nov. 16. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!