Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem beszél velem a sogornom a...

Nem beszél velem a sogornom a kutyaja miatt, a testvérem nekem ad igazat, mégsem beszél velem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy éve a sógornom vett egy hosszúszoru nagyobb szobakutyát. Gyakran járnak látogatóba hozzánk, persze azt figylembe sem veszi, hogy nálunk soha nem volt a lakásban állat. Sok kárt okozott már a kutyus, mégsem szólltam egy szót sem neki. Azt már nem is említem, hogy nem gyozok utána takarítani, mivel a gazdája a kisujjíát sem mozdítja. Egy dologra kértem csak meg legalább 20x, hogy a kutya ne ulljon a kanapén, székeken. Aztán legutoljára amikor fél óra alatt 4x kértem meg rá, hogy a kutyát zavarja le a kanapérol, kiborultam és ordítottam vele, már nem szépen kértem. A tesóm igazat ad nekem, megis haragszik,mert a párja már nem akar hozzánk jarni. Nekem kéne bocsanátot kérnem???

2013. szept. 9. 15:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van két benti hosszúszőrűm. Itthon sem ülhetnek fel a kanapéra, fotelra, székekre. Megvan a saját fekvőhelyük a földön egy párnán. Eszembe sem jutna elvinni máshoz, ahol nincs bent állat és felfektetni kanapéra.

Ha hosszabb távra megyünk valahova és a kutyákat nincs kire bízni, akkor visszük csak (ha a házigazdának nincs kfogása), de akkor jönnek a párnák is és ott is azon van a helyük.

Imádom a kutyáimat, más kutyákat is, de így is ki lennék akadva, ha valaki elhozná a sajátját és felengedné a kanapéra. Vannak szabályaink, ehhez tartsa magát a vendég is. Én sem fogok sáros cipővel felfeküdni náluk a kanapéra, csak mert nálunk itthon ez a szokás...

Kérj bocsánatot, amiért kiabáltál, de a szabályaidból ne engedj! Ha nem tetszik neki, hogy kemény földön kell a kutyájának feküdni, vigyen neki egy párnát, vagy ne vigye a kutyát.

2013. szept. 9. 15:54
 22/30 Amado atya ***** válasza:
58%

Tisztelem a türelmedet.

Én csak egyszer szóltam volna, hogy viseljen gondot a kutyájára a károkozást illetően, a második alkalommal a legelső nyitott nyílászárón keresztül repül kifele a kis dög.

Szeretem én is az állatokat, de nem benn a lakásban/szobában.

Opciós megoldásként az is elfogadható, hogy ha a sógornő nem képes felfogni, hogy nálatok nem szívesen látott vendég a kutya(pontosabban: annak megcsúfolása, mert ez a szőnyegcirkáló-kategória minden, csak nem kutya), így ha nem tud elszakadni tőle, akkor nem is kell benneteket látogatni.

2013. szept. 9. 15:55
 23/30 anonim ***** válasza:
64%

milyen kutya? gondolom a harci hörcsög (yorki és társai). a világból ki lehetne kergetni velük. brr.

gyermekem apjának van egy jó barátja, akinek egy barátnője, és 2 ilyen hörcsöge.

múltkor pont ott voltam én is, amikor jöttek a kutyákkal együtt, akik felugrottak az ágyra, és az egyik a mancsát a nadrágomra is tette.

legszívesebben lerúgtam volna mindegyiket.

mondtam is a volt páromnak, hogy nem kellene felengedni őket az ágyra. mire ő, hogy meg lettek fürdetve. de az utcán jöttek végig, szóval...

igazat adok neked. tiszteletben kellene tartania a kérésedet!

2013. szept. 9. 15:57
 24/30 A kérdező kommentje:
Jol esik, hogy egyet ertetek velem, igy nem erzem magam annyira gonosznak. Azt hiszem az idore bizom a dolgot, en megmondtam, hogy tovabbra is johet a kutyaval egyutt, csak ezt kene tiszteletben tartania. Bocsanatot nem kerek, hisz azert kiabaltam, mert az egy ev alatt szep szoval nem mentem semmire. Ha pedig nem jon ra, hogy o a hibas, o provokalt, akkor nem vagyok neki eleg fonsot, igy nekem sem kell miatta szomorkodnom.
2013. szept. 9. 16:08
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

ne foglalkozz vele, ha nem képes megérteni, hogy nem szívesen látod a kutyáját, akkor a százas szög hozzá képest integrált áramkör.

ne is érezd cikiben magadat, de legközelebb be se engedd, ha a kutyával jön.

a helyedben nem bánkódnék, hogy nem áll szóba veled, így járt, ha egyszerű szabályokat nem képes megérteni-betartani.

2013. szept. 9. 16:20
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Lelkes állatvédő vagyok, a kutyusunk velünk alszik, felül a székekre, néha akkor is ölemben van a feje, mikor ebédelek, DE: mindig tiszteletben tartom, ha valaki nem ennyire "engedékeny", és a hosszú szőrű kutyámat csak akkor vinném máshova, ha tudnám, hogy a vendéglátót kicsit sem zavarja a kutyám, vagy a viselkedése. Ráadásul bár a mi kutyánk tényleg agyon van kényeztetve és elég önfejű, azért ha rászólok (pedig nem is én vagyok a "fő gazdi"), azonnal leszáll bármiről.

Abszolút a kedves sógornőt minősíti a viselkedése, ne érezd rosszul magad szerintem.

2013. szept. 9. 16:30
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Én már a második alkalommal közöltem volna ha kutyával jönnek, -lehetöségektöl függöen- vendéglátás az udvaron vagy egy közeli parkban.
2013. szept. 9. 17:25
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha van kert főleg nem értem. Nálunk is van kutya kint a kertben, de a lakásba nem jön be. Se az enyém se másé.
2013. szept. 9. 23:32
 29/30 anonim válasza:

Imádom a kutyámat, saját fotel van neki. :)

DE... vendégségbe sok helyre eszembe sem jut elvinni, ha mégis együtt megyünk valahova előtte engedélyt kérek, ez alapvető udvariasság. ott pedig természetesen sehova nem mehet fel. más kérdés, hogy eszébe sem jut.

én sem szeretem ha a kutya feljön az ágyra, nem is szabad neki, azokra a helyekre sem ahol mi szoktunk ülni / feküdni az ágyon kívül. azt pedig szintén nehezen viselném ha más kutyája tenné ezt.

a sógornőd a történeted alapján pofátlan és önző. egyáltalán nem kell emiatt rosszul érezned magad. te vendégeled meg őket, te osztod meg velük a személyes élettered, amit nekik 100%-osan tiszteletbe kellene tartaniuk. és ilyen ügyben szerintem nem neked kell kompromisszumot kötnöd, hiszen részedről már az is engedmény volt, hogy a kutya a lakásba tehette a lábát, mert említetted, hogy a tieid azt sem tehetik meg.

ezek után lapítaniuk kellene...

2013. szept. 11. 10:52
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van kutyám, szeretem is. De nálunk nincs ágyban alvás, fotelre felugrálás. Pici kora óta tudja hol a helye, a bútorok neki tiltott terület. Nevelés kérdése az egész. A sógornőd pedig maradjon otthon ha nem tud alkalmazkodni a te szabályaidhoz. Nem kell bocsánatot kérned.
2013. szept. 11. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!