Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem elég nagy bajban...

A testvérem elég nagy bajban van, csak rám számíthat. Nem akarok ítélkezni felette, de saját hibájából tart ott, ahol, ráadásul elég gerinctelen dolgot tett. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egy nős férfi szeretője volt 3 évig. Ő persze hitegette, hogy szar a feleségével, el akar válni csak a gyerekek meg a ház meg a hitel - szóval a szokásos. Egy ideig próbáltam a lelkére beszélni, kijózanítani de mindig csak összevesztünk, ezért hanyagoltam a témát.

Megunta ezt a huzavonát, teherbe esett (elvileg védekezés mellett, ezt nem tudom) és megmondta a férfinak hogy nem veteti el. A pasi hallani sem akart sem róla, sem a gyerekről. A testvérem elment a feleségéhez, mindent kitálalt.

Most nincs hol laknia, mert a férfi fizette az albérletét. Még dolgozik, de már a 8. hónapban van.

Szeretne hozzám költözni, amíg nem tud visszamenni dolgozni. A rezsibe, kajába beszállna, de lakbért nem fizetne.

Mit gondoltok kívülállóként? Befogadjam?

2013. aug. 27. 14:51
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
71%
Nekem ez nem tetszik. Ez kb. azt jelenti, hogy van a családnak a felelősségteljes része, és van a nyálcsorgató része, és az utóbbi élhet bele a világba felelősség nélkül, mert a család majd úgyis kihúzza a csávából.
2013. aug. 28. 12:36
 42/49 anonim ***** válasza:
94%

Tegyük fel hogy befogadod. Testvéri szeretet, oké.

Fizeti a kajáját oké. De mi lesz ha megszületik a gyerek? megkér hogy segíts az eltartásban? El tudom ilyen buta nőnél képzelni (bocsánat de ez van) hogy a kisujjadat nyújtod, ő le fogja szakítani a karod. Magának kereste a bajt, így járt. A helyedben óvatos lennék.

2013. aug. 30. 16:27
 43/49 anonim ***** válasza:
72%

Hogy döntöttél?

Én segítenék neki GYT- intézni, lakástámogatást és talán kis összeget is adnék havonta, de béreljen külön garzont, szobát vagy amit akar, de csak a legvégső esetben fogadnám be. Gonosz vagyok? Sajnálom, ez van.

25/N

2013. szept. 9. 22:41
 44/49 anonim ***** válasza:
29%
Azota mi a helyzet?
2014. máj. 12. 18:35
 45/49 anonim válasza:
38%

Én is kíváncsi lennék hogy mi történt azóta.

Én nekem sose volt testvérem, sőt egyedüli fiúként még egyedül is nevelt anyu, illetve nagyi, szóval én testvér és apa nélkül nőttem fel. 21F

Ellenben ilyen szemszögből is azt mondanám, hogy ha másra nincs lehetőség, akkor befogadnám a helyedbe.

A testvér, ha a szülőkre nincs lehetőség az az ember akiben a legjobban bízhat valaki. (sajnos vannak kivételek) De szerintem mind a ketten rendesek vagytok. A testvéred is az, kicsit lila ködben lehetett, de egy életre szóló tanulság lett ez számára.

2014. máj. 16. 11:10
 46/49 anonim ***** válasza:
64%
hol vannak a szüleid? segítsenek ők. ha odaveszed soha nem fogsz megszabadulni tőle. gyerektartást majd kap, és elmegy dolgozni , így majd jut albira is. tanulságos történet.
2014. aug. 6. 05:39
 47/49 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem segíts, de észen legyél !

Ne hagyd , hogy ha a kisujjad adtad , a karod is kelljen. Ha ránő a nyakadra , kezdődik az érzelmi zsarolás , amikor már te is kötődsz a gyerekéhez és mindent bevállalsz "értük"... Te tudod! De sztem a gyerek eltartása is végül rádhárul majd. Egy árvával több. Már most berendezkedhetsz olyan "pótanya" szerepbe , amiből ketten nem tudtok majd jól kijönni : te és a tesód felelőtlenségének következménye, a gyerek. Ha talál egy új pasit , aki megint elhiteti vele a rózsaszínű álmot , ő megy , az árvája meg -különböző mondvacsinált okokból--de náladmarad.

Én nem vállalnék be egy ennyire felelőtlen embert. Függetlenül attól , mennyire testvérem , illetve vadidegen. Téged tönkretesz majd , te meg azon eszed magad akkor is , hogy miként segíthetnél rajta...és a gyerekén, akitől már te nem akarsz megválni. Főleg , ha látod , hogy az anyja ott folytatja , ahol az előző pasi körberöhögte. Eszköz leszel ebben a történetben , nem megoldás. Áldozat , mint a gyerek!

2015. júl. 1. 19:15
 48/49 anonim ***** válasza:
60%
Mi lett vêgül veletek?
2017. febr. 20. 12:37
 49/49 anonim ***** válasza:
67%
Egy ordas nagy qrva a tesód...így 4év távlatából is! A gyereket sajnálom.
2017. ápr. 13. 13:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!