Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem elég nagy bajban...

A testvérem elég nagy bajban van, csak rám számíthat. Nem akarok ítélkezni felette, de saját hibájából tart ott, ahol, ráadásul elég gerinctelen dolgot tett. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egy nős férfi szeretője volt 3 évig. Ő persze hitegette, hogy szar a feleségével, el akar válni csak a gyerekek meg a ház meg a hitel - szóval a szokásos. Egy ideig próbáltam a lelkére beszélni, kijózanítani de mindig csak összevesztünk, ezért hanyagoltam a témát.

Megunta ezt a huzavonát, teherbe esett (elvileg védekezés mellett, ezt nem tudom) és megmondta a férfinak hogy nem veteti el. A pasi hallani sem akart sem róla, sem a gyerekről. A testvérem elment a feleségéhez, mindent kitálalt.

Most nincs hol laknia, mert a férfi fizette az albérletét. Még dolgozik, de már a 8. hónapban van.

Szeretne hozzám költözni, amíg nem tud visszamenni dolgozni. A rezsibe, kajába beszállna, de lakbért nem fizetne.

Mit gondoltok kívülállóként? Befogadjam?

2013. aug. 27. 14:51
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
73%
A testvérem lévén persze, hogy befogadnám, és ha még hülyeséget is csinált, nem törnék pálcát felette. A család arra való, hogy támogasson mint ahogy azt már említette valaki.
2013. aug. 27. 15:24
 22/49 anonim ***** válasza:
48%

Szokott a sors furcsa játékot űzni az emberekkel.

Meglehet, hogy 15 év múlva Te kopogtatsz az Ő ajtaján. Most Te döntesz.

2013. aug. 27. 15:28
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

21: "A család arra való, hogy támogasson mint ahogy azt már említette valaki."

Ez igaz, sok családban érvényesül is ez (legalábbis nálunk szerencsére). De sok családban van egy "élősködő", aki csak kihasználja a többiek szeretetét és sajnálatát, valaki befogadja, ott megveti a lábát, éli világát, kipakolja a hűtőt de be már nem vásárolna, szórakozni eljár, a gyereket meg rálőcsöli arra, aki befogadta.

Ha csak átmeneti segítségről van szó és a testvér igyekszik, akkor rendben van, de a kérdező ismeri a testvérét, hogy csak egy rossz döntés miatt kell picit támogatni pár hónapig, vagy piócaként jár gazdatestről gazdatestre. Ez utóbbi esetben néha jobb elengedni az illető kezét és hagyni hogy elessen, különben sosem tanulja meg, hogy mi az a felelősség.

2013. aug. 27. 15:31
 24/49 anonim ***** válasza:
79%
Én nem fogadnám be. Ha ő lenne egyedül, és elfogadna egy elég részletes listát arról, hogy mit és hogyan tehet a lakásomban, akkor talán. De itt van az 1 hónap múlva megszülető gyerek is. Ezt nem vállalnám. Az én lakásomban akkor lesz gyerek, amikor én arra késznek érzem magam, felforgatná az életritmusomat, nekem kellene a gyerekhet alkalmazkodnom a saját lakásomban, mert ha nem, akkor szemét vagyok. Meg ebben az esetben különben is az ő hibája volt vastagon. Hülye, etikátlan és gonosz is volt.
2013. aug. 27. 15:42
 25/49 anonim ***** válasza:
50%

Tehát összegezve:

Befogadnék-e egy kitartott r*bancot (ne haragudj, de aki egyértelműen a pénzéért b*szik valakivel az r*banc! Hogy ezt a pénzt most KP-ban kapja minden szex után vagy bérelnek neki lakást és kap havi apanázst az már mellékes), aki úgy akarta kihasználni a "munkaadóját", hogy "VÉLETLEN" becsúszott egy kölyök (haha persze) aztán most jól pofára eset...

Nem, nem fogadnám be.

Azért nem, mert téged is ki fog használni. Miből szállna be bármibe is? A GYESből meg a GYEDből? (jár neki egyáltalán? Volt munkaviszonya az elmúlt pár évben?!). Az arra sem elég, hogy a gyerek szükségleteit ellássa. És akkor még ugye ott volnának a sajátjai, kaja, ruházkodás, ez meg az. A végén az lenne, hogy nem, hogy lakbérbe nem szállna be de még etetni is te etetnéd a gyereket. Aztán kinek lenne lelke kirakni az utcára egy pici babát...

2013. aug. 27. 15:42
 26/49 anonim ***** válasza:
57%
A testvéred azt kapta, amit megérdemel. Ne fogadd be, mert akkor nem fog tanulni belőle.. Amúgy undorító egy ember, én lehet, hogy kiröhögtem volna..
2013. aug. 27. 15:47
 27/49 piriiiiii ***** válasza:
72%
Ha az én testvérem volna bajban, még kérdezni sem kérdeznék Tőle semmit, segítenék Rajta, ahogyan csak tudok. Ez nem kérdés. És fordítva is így van. Mert szeretjük egymást.
2013. aug. 27. 15:48
 28/49 anonim ***** válasza:
78%
Befogadnám. A testvérem. Tudom, hogy ő is segítene nekem. Az lehet, hogy marhaságot csinált, de tükörbe nem tudnék nézni, ha nem segítenék neki... Kivétel, ha van rá lehetősége, hogy szülőkhöz költözzön haza, mert akkor inkább oda irányítanám, de ha csak én segíthetek neki, akkor nem gondolkodnék.
2013. aug. 27. 15:49
 29/49 anonim ***** válasza:
26%

Próbáld rávenni hogy adja örökbe a gyereket (ha lemond róla és - nyilván - az apja is, akkor lehet), így szerintem a nagy bizonytalanságba és nuku pénzbe nem kéne megtartania, pláne, hogyha csak rád számíthat, jobb a gyereknek, ha olyanokhoz kerül, akik képesek biztosítani neki egy rendes otthont, megfelelő pénzt, nem kényszerből-muzsájból laknak testvérük nyakán. Oké, hogy rendes testvér vagy, ha úgy döntesz, hogy befogadod, de gyerekkel együtt rád is iszonyatos terhet ró.

Ha mindenképp meg akarja tartani, hát, akkor a jóindulatodon múlik. El bírod viselni a kisgyerekeket? Mert pár évig biztos nem lesz képes a tesód talpra állni és elköltözni önerőből, és tuti biztos, hogy megkér majd, hogy a gyerek gondozásából is vedd ki a részed ha már együtt laktok. A helyedben jól meggondolnám, vállalnám-e így.

(Ha a gyereket örökbe adná, én befogadnám, amúgy nem.)

2013. aug. 27. 15:51
 30/49 A kérdező kommentje:

Nem r...c!!!! Amikor megismerkedtek, nem volt gazdag a férfi, úgy 1 éve másik helyre ment, ott lett magasabb a fizetése. Nem a pénzéért volt vele.

A gyerek tényleg szemétség volt, bár aki megszakítással védekezik, az ne csodálkozzon.

2013. aug. 27. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!