Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egykék! Ti bánjátok hogy nem...

Egykék! Ti bánjátok hogy nem lett testvéretek?

Figyelt kérdés

Mindig is egyedüli gyerek voltam a családban. Egyszer kiskoromban láttam/hallottam hogy körülöttem mindenkinek van testvére csak nekem nincs. Akkor akartam egy tesót! Édesapám is egyedüli, csak anyámnak van még + 3 testvére. Anyám fél életemben azzal foglalkoztattok hogy beszélt arról hogy de jó lenne nekem a testvérem lenne, milyen jól járnék.. stb. Ahogy idősödtem úgy tapasztaltam meg hogy nem kell nekem testvér mert jól megvagyok nélküle! Mára már oda jutottam hogy nincs testvérem tehát enyém minden! Egyedül enyémek az az örökségek, állatok, nincs veszekedés ha nem nyugalom! Múltkor például mikor kutyát sétáltattam édesanyám észrevette, odajött és egy elég "furit" mondott:

- Akinek nincs testvére az állatokkal játszik!

Ezen eléggé megsértődtem. Édesapám és édesanyám már 5 éve elváltak. És meg kell mondanom eléggé nem szeretnék féltestvért se mert én az egyedül léthez vagyok szokva! Mondanom sem kell a fél község úgy ismer csak mint egyke gyerek! Elég lekicsinyítő hogy múltkor is leb@ssza anyámat az a vén szatyor pletykás nő:

- Hát majd meg tapasztalja ez a lány milyen ha nincs testvére! Így az életben sem lesz majd olyan aki kisegítse. Senki fog maradni!

Mondanom sem kell olyat visszaszóltam volna... de akkor már németig terjedt volna a hír hogy "rosszul nevelt vagyok". Szerintetek? Még is csak jobban jártam volna ha lesz testvérem? Egykék, titeket bánt a gondolat hogy nem lett tesótok?

15/L

2013. aug. 16. 10:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

Tegnap már volt egy ilyen kérdés...

Hiába bizonygatod magadnak, hogy jól elvagy, azért egy testvér mindig jó. Én örülök, hogy van. Ő 16/L én 22/L. Ja, és van egy "törvénytelen" lánya apámnak, aki szintén a tesóm, de csak egyszer beszéltünk. Ő meg 20/L.

2013. aug. 16. 13:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként örültem, hogy nincs.

Felnőttként azt mondom, jó lett volna.

Máshogy szocializálódik és máshogy tanulja meg kezelni a konfliktusokat az az ember, akinek van testvére. Az életben úgy gondolom, könnyebb boldogulni az emberi kapcsolatokban, ha van testvéred, akivel "öltétek egymást".

N 24

2013. aug. 16. 16:09
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

Én egyke vagyok,és örülök is neki.De a páromnak 5 testvére van,legjobb barátomnak 3,legjobb barátnőmnek pedig 6 :D

szóval engem nem került el a nagycsalád.:)

2013. aug. 16. 17:08
 14/21 anonim ***** válasza:

Én mindig is szerettem volna testvért, és még most is "bánom" (fura kifejezés ez erre, hisz nem rajtam múlott).

Mondjuk nem vagyok, és nem is leszek lelkibeteg amiatt, mert nincs testvérem (és már nem is lesz), de azért tényleg jó lett volna. :) Bár ha lenne, biztos nem ezt mondanám...

Az egyedüli örökséget felemlegetni pozitív dologként pedig olyan önző dolog. Vicces amúgy, hogy ezt emlegeti mindenki elsőként. Undorító szerintem ennyire pénzéhesnek lenni. Persze, jó ha van pénz, stb, de arra kell verni a mellünket, amit saját magunk teremtettünk meg (ill. majd fogunk), nem pedig arra, ami az ölünkbe pottyant.

Különben is, szerintem több előnye van annak, ha van testvéred, mint hátránya. Csak azok nem pénzben mérhetők.

Szóval lényeg a lényeg, mióta az eszemet tudom nyaggattam anyuékat testvérrel, és vágytam rá. Szerintem életem végéig elkísér a "bárcsak" érzés, de hát ez van. Sokszor gondoltam/gondolok rá, hogy mért pont én vagyok ilyen szerencsétlen, mikor a nagy többségnek van testvére, de hát valakinek egykének is kell lennie. :) Ez azért nem olyan nagy durranás, hogy mindenki "egyke-gyerekként" ismerjen, ne haragudj, ezen olyan jót nevettem. :D Kapásból elég sokan eszembe jutnak, akik szintén egykék, szóval ez nem olyan egyedülálló, különleges dolog...

Apum is egyke volt egyébként, anyunak 2 öccse van. 3 gyereket terveztek, de az élet így hozta. Lehetett volna másként is, de mikor még lehetett volna több gyerekük, akkor úgy döntöttek, hogy nem, ennyi elég volt. Elég labilis volt régebben a kapcsolatuk (sőt, szerintem igazából most is az), szóval gondolom ez volt akkor a helyes döntés.

16L

2013. aug. 16. 18:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem tehetsz róla.Nekem egy ikertesóm van,lányok vagyunk,nagyon jó a kapcsolatunk.Mindketten férjhez mentünk már és most egyszerre vagyunk várandósak.Mindennap beszélünk,bár nem egy városban élünk.Jó lenne,ha nekem is két gyerekem lenne,szeretnék tesót a babámnak,de félek egyelőre belegondolni az anyagiak miatt.Neked egy pszichológust javasolnék,nem azért,mert dilis vagy,hanem mert foglalkoztat a dolog,de a környezeteddel nem tudod megbeszélni.
2013. aug. 17. 15:55
 16/21 anonim ***** válasza:
24%
Én örülök, hogy nincs. Így legalább tudnak támogatni a szüleim, tudják majd fizetni a főiskolát, stb. Anyámnak van testvére, de alkoholista, mindig is utálták egymást, csak pénz miatt jelentkezett régebben néha, de már 3 éve nem beszéltek. Anyám jelenleg azt sem tudja, él -e még. Apámnak meg Ausztráliában él a tesója, így nekik sem valami közeli a kapcsolatuk. Szóval egyikük sem gondolta, hogy szükségem lenne testvérre, és szerintem igazuk volt. Nem is tudom, hogy jönnénk ki anyagilag, ha lenne még egy gyerekük.
2013. aug. 17. 23:43
 17/21 Miss Cute válasza:
47%
Nekem 2 tesom van, egy hugom meg egy batyam. A hugommal allanfoan veszekedek de kb. 10perc se telik el es ujra imadjuk egymast:) nagyon orulok h vannak tesoim rajuk mindig szamithatok<3
2013. aug. 19. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Én is egyke vagyok. Kiskoromban szerettem volna tesót, később, kamaszkorban örültem, hogy nincs, mert magamat is alig tudtam ellátni. (Apám meghalt, anyám meg...) Később aztán, amikor már jobban ment a szekér, megint bántam, hogy nincs. Most is bánom.

55F

2013. aug. 29. 09:24
 19/21 anonim ***** válasza:

Én soha nem bántam, hogy nincs. Eszembe se jutott még gyerekként se, hogy mi lenne, ha lenne.

21/L

2013. aug. 29. 11:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Én egyke vagyok, 14 éves voltam mikor anyám összejött egy pasival akinek volt egy 13 éves fia. Azóta sok hülyeséget átéltünk együtt és jó barátok vagyunk a mai napig.
2013. aug. 29. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!