Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudom eldönteni, ez...

Nem tudom eldönteni, ez szimpla önzés, vagy valami más?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Több mint egy hónapja a bátyám telefonja elromlott (Samsung Galaxy ace).Úgy nézett ki, hogy nem lehet megjavítani. Ekkor vettek neki a szüleim egy Galaxy s3-at.Pár nap múlva kitalálta, hogy neki az nem tetszik,mert túlzottan nagy. Mivel édesapám hűségkártyáján sok pont gyűlt össze, ezért megegyeztek, hogy vesznek neki egy másik telefont , egy Samsung Galaxy s advence-t, az kisebb, az s3-at pedig ideadja nekem, mivel az enyém már jóval idősebb, időnként lefogy és az aksija sem sokat bír már. Én persze örültem neki, mint majom a farkának. Ne értsetek félre, nem tartom ezt eget rengető dolognak, ami nélkül nem tudnék élni,de örültem neki.

Nos, közben a bátyám első telefonját sikerült megjavítani, így már három ép telefonunk van, oh jee. Közben persze nézegette a galaxy s3-at,és rájött, hogy mégsem akarja nekem adni, mert az milyen sokat tud. Jól van, ezt megértem, lenyelem, hogy elhúzták előttem a mézesmadzagot, nem olyan fontos dolog ez, lehet csilivili mobil nélkül is élni (Tudom, hogy már nem annyira csúcskategóriás készülék, de nekem modernnek számít, a régihez képest).

Azt mondtam, rendben, akkor adja nekem a Samsung galaxy s advance-t, ő meg tartsa meg az s3-at és a régi telefonját tartaléknak.Igen ám, csakhogy az meg milyen jól kézbe illik neki,milyen kis csinos, nem olyan nagy böhöm, mint az s3. A régihez meg persze ragaszkodik, mert minden adata azon van.

Szóval most több mint egy hete ott tartunk, hogy mind a hármat magánál tartja, nézegeti, próbálgatja, melyik miben tér el a másiktól, nehogy neki olyan jusson, ami valamiben is kevesebbet tud. Illetve a régit és az s3-at most Szegeden hagyta a lakásán, Békéscsabára most csak a középsőt hozta el, gondolom, nehogy elkérjem, hiszen ő akkor telefon nélkül marad, amíg vidéken tartózkodik.

Én már inkább nem mondok semmit, tartsa meg mind a hármat, legyen vele boldog, végül is én is ki fogom tudni majd gazdálkodni apránként a keresetemből, csak persze rosszul esik. A szüleim védik, hogy szegény most nagyon depressziós, maga alatt van (szakított vele a barátnője, akivel hét hónapig voltak együtt, egy éve már azt siratja és sajnáltatja magát), és ezért nem tud jelenleg ebben a kis dologban sem dönteni.

Az már csak halkan kérdem: hogy ha ilyen apróságban sem tud döntést hozni,hogy melyik telefonját használja, akkor hogy várhatja, hogy egy újabb lány szóba álljon vele?Számomra ez nem normális dolog.

Nem tudom eldönteni, hogy szimplán önzésről van-e szó, vagy nagyobb bajról.

Előre is köszönöm a figyelmet és a válaszokat!

2013. aug. 10. 19:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyàdék is jo fejek... nem igazságos és ezért nyugodtan hangot is adhatsz.
2013. aug. 10. 19:11
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!Igazából én már le is mondtam a telefonról, még egyszer biztosan nem fogom kérni. Édesanyám egyszer már veszekedett vele, hogy legyen szíves dönteni, azt mondta, hogy majd gondolkodik rajta.Meg hogy MAJD nekem adja. Ja, majd tíz év múlva, mikor már rég aktualitását vesztette a dolog:D

Igazából én megvagyok a régi telefonommal, amíg véglegesen cserben nem hagy, inkább az érdekel, létezik, hogy valaki ennyire döntésképtelen legyen, vagy csak szimplán nem szeretné ideadni?

2013. aug. 10. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak szimplán magáénak akarja mindet.

Esélytelen, hogy mindháromra szüksége lenne. Te amúgy lány vagy? Az S Advance-et simán neked adhatná, mert viszonylag modern, korszerű telefon, és egy lánynak pont kézre áll méretileg is. Beszélj erről a szüleiddel, képtelenség, hogy ne tudjon dönteni a bátyád egy ilyen dologban, szerelmi veszteség ide vagy oda...

19/F

2013. aug. 10. 19:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Szia!Igen, én lány vagyok, és jó lenne nekem, így is nagyságrendekkel többet tud, mint amire szükségem van.

Úgyhogy én is csak arra tudok gondolni, hogy meg akarja tartani mind a hármat. Én is voltam már depressziós, tudom, milyen, ha az lenne a gond, nem is érdekelnék a telefonok, nem hogy még azon vacilláljon, melyik miben jobb:)

Amúgy meg lehet, hogy anyuci meg apuci előtt jó mentség bármilyen esetben felhozni, hogy ő milyen depressziós, de egy normális lány már nem fogja ezt elnézni neki.Szép estét!:))

2013. aug. 10. 20:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Amúgy írtad, hogy saját lakása van. Akkor gondolom keresete is van. Miért nem magának vesz telefont akkor, mert gondolom felnőtt már? Te meg gondolom gyerek vagy még, tehát ezért is kijárna. :)
2013. aug. 10. 20:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Huszonévesek vagyunk mindketten,úgyhogy alanyi jogon már egyikünknek sem járna ki:) ő PhD-hallgató, a telefont(az s3-at) a születésnapjára kapta a szüleinktől, úgyhogy ez így korrekt. Én OKJ-s képzést végzek, ha minden jól megy, februártól már lesz munkahelyem, így félre fogok tudni tenni a keresetemből az új telefonra, ha addigra kikönyököl a régi.
2013. aug. 10. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez így kicsit más helyzet, de akkor is megérdemelnéd az S Advance-et. :)
2013. aug. 10. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Az egyik telót megérdemelnéd. Gondolom tesód nem vezet valami céget az egyetem mellett így elképzelni sem tudom,hogy minek neki 3 telefon.

amúgy az advence jó kis készülék, nekem is az van :)

2013. aug. 13. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!