Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit tennetek a helyemben?

Ti mit tennetek a helyemben?

Figyelt kérdés
A testverem csaladjarol van szo. Nagyon nehez megfogalmazni igazabol ami törtenik, szoval elöre is bocsanat, ha nehezen erthetö lleszek. Szoval a lenyeg az, hogy elegge szoros a kapcsolat a batyamek es köztem. Gyakra talalkozunk, gyakorlatilag csak mi vagyunk egymasnak. Nekem is van ferjem, gyerekem, nekik is van egy gyerekük. Teny es valo, hogy az ö gyerekük kicsit problemas gyerek, elegge hisztis, hiperaktiv, nagyon nehezen lehet lekötni a figyelmet, szinte allando figyelmet igenyel, mert sokszor van vele komoly problema, ö 5 eves. Hogy ertsetek, pl. megyünk setalni, es a gyerek szandekosan kisetal az auto ele, ele megy a bicikliseknek millioszor elmagyaraztuk neki, hogy nem szabad mert veszelyes, es meg fog serülni stb... De mintha semmit se mondtunk volna. Legutobb a strandon nem tudtunk 2 orat sem maradni, mert ö szandekosan lelocsolt masokat a vizipisztojjal, meg akkoris amikor raszoltak, hogy ezt nem szabad, rataposott masok törölközöjere, egy napozo nön szo szerin vegig rohant, vegig taposott, mintha ott se lenne, szoval haza kellett jönni, mert mar többen is mutattak a felhaborodasukat. Es most jön az igazi problema. Mi ezt latjuk a ferjemmel honapok ota, sokat beszelgettünk erröl. Tegnap viszont sokkolo dolognak lettem a szemtanuja. Maskor is lattam mar, hogy sogornöm kiakad, es TENYLEG nem bir a gyerekkel, es lekever neki egy fülest. Nem helyeslem, de abban a szituban valahol ertettem, mert nem tudott mit csinalni a gyerekkel, valahogy le kellett allitani. De a tegnapi huzasa mar sok volt, tehetetlennek erzem magam. A testverem es a ferjem elmentek a boltba, es a gyerek is menni szeretett volna, de a testverem mondta, hogy most nem mehet, maradjon ott velem es az anyjaval. azt mondta azert, mert rendszeres lett a kicsinel, hogy hisztizik a boltba, es egyszerüen nem lehet leallitani azzal, ha megkapja amit akar, mert a következö sorban elindul a hiszti valami masert, ezert inkabb nem is mennek együtt vasarolni. Apuka elment, de a gyereken oltari hisztiroham tört ki, beleremegett, földhöz vagta magat stb... En is csak neztem bamban. A fiamnak is volt hiszti korszaka, de ennyire sosem volt durva. Aztan csak azt lattam, hogy az anyja kikel magabol, es szo szerint ütlegeli a gyereket. Az arcan, es nem egyszer ketszer, es ugy, hogy az nekem is fajt volna. Meg is szolaltam, hogy azert ezt nem kene, de az igazsag az, hogy lesokkolt az eset. Bevitte a gyereket a szobaba, a gyerek elaludt. kesöbb mar ott voltak a fiuk is, felebredt a gyerek, es kijött hozzank. Az arca feldagadt, csupa kek zöld volt, es a szaja meg volt duzzadva. Megijedtem a latvanytol, majdnem elsirtam magam, mert amit en lattam pofonok sem voltak kicsik, de az nem okoz ilyet, gyaniton ezeket a szobaban kaphatta a gyerek elalvas elött. A testverem felhaborodott, megörültem, hogy kiall a kisfia mellett, szamonkeri az anyjat, hogy mi ez, de csupan ket mondatos felhaborodas utan levette az anyarol a felelösseget, mondvan, hogy holnapra elmulik, mert csak erzekeny a gyerek böre, es hogy megerdemelte a gyerek, mert hisztizett. Nem tudtam mit mondani, a ferjem sem, tehetetlennek ereztük magunkat, azota is folyton visszater a tema, es mindketten aggodunk. Es a legrosszabb az, hogy most megint gyereket akarnak. Nem sokaig tudok jopofizni. Szeretem a batyamat, de komolyan gondolkozom, hogy megszakitom a kapcsolatot, mert beleszolni a csaladi eletükbe nincs jogom, de ezt en nem fogom vegignezni, hagyni meg különösen nem. Ti mit tennetek?? Köszönöm a valaszokat!
2013. júl. 9. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szegény kicsike, hát ezért viselkedett így.

ezt nem hagyhatod annyiban, és nem az a megoldás, hogy megszakítod velük a kapcsolatot.

nemcsak hogy jogod van beleszólni a családi életükbe, hanem kötelességed. szerintem nem csak erkölcsileg, de törvény szerint is kötelességed beleszólni, különben cinkostárs vagy, hiszen itt komoly bántalmazásról van szó.

annyi esélyt adnék, hogy beszélnék a bátyámmal, hogy csináljon valamit, különben feljelentem a feleségét a családvédelemnél vagy ahol kell. ha pedig nem csinál semmit, akkor tényleg feljelenteném, akkor is, ha emiatt elmérgesedik a helyzet a két család között.

egy kisgyerekkel ilyet nem lehet tenni, az egy élőlény, egy ember. neki is vannak jogai.

2013. júl. 9. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is minek szül, akinek nincs hozzá türelme, másodszor meg a hisztiket nem így kell kezelni, mert ettől nem fogja a gyerek abbahagyni, se attól, hogy mindent megvesznek neki, amit kér.

A helyedben és tuti, hogy nem hagynám annyiban a dolgot, felkeresném a gyámhatóságot, mert ez durva.

2013. júl. 9. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmuk sincs a gyereknevelésről. Valószínűleg nem következetesek plusz anyukának nem ártana egy kis dühkezelés.

Az meg nem megoldás, hogy nem mennek együtt vásárolni, mindig otthon fogják hagyni?

A tesódat meg fenyegesd meg, hogy ez így nem mehet tovább.

2013. júl. 9. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egy pohár vízzel öntöttem volna nyakon, nem megvertem volna.. Semmi bajom az egy-egy célzott pofonnal vagy fenékre csapással, na de hogy ennyire megmaradjon a nyoma, az durva.
2013. júl. 9. 12:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem birtuk tüvel cernaval, del körül elmentünk hozzajuk a ferjemmel, most ertünk haza. Beszelgettünk, nem vadaskodtunk, de elmondtuk, hogy ugyan nem akarunk bele szolni, de ezt nem hagyhatjuk szo nelkül, es remeljük tisztaban vannak vele, hogy legközelebb ( remeljük nem lesz ilyen ) de cselekedni fogunk a gyerek erdekeben. Hat majdnem veszekedes lett belöle, sogornöm elöször vedekezett ( tamadott ) aztan sirt, batyam pedig elöször fölenyeskedett, es vedte a feleseget, de aztan belatta, hogy ez tenyleg tarthatatlan. Nemtudom mennyiben fog valtoztatni a helyzeten a beszelgetes, de remelem sogornöm megijedt es többe nem meri ezt megtenni. Mindenesetre büntudtaom van, hibasnak erzem magam, mert nem volt eleg, hogy raszoltam, közbe kellett volna lepnem, es mostmar egeszen biztosan maskepp csinalnam. Nagyon ki vagyunk a ferjemmel, legszivesebben elhoztuk volna a kicsit par napra, de ugyanakkor pedig tudjuk, hogy szeretik otthon, csak indulatosak, es mi amugy szeretjük tesomekat, szoval ez a ket erzes harcol bennünk. Nagyon rossz :( Köszönöm, hogy valaszoltatok!
2013. júl. 9. 16:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

nagyon komoly helyzetről van szó, és csak gratulálni tudok, hogy ilyen hamar cselekedtél. és a férjednek is, hogy tevékenyen melléd állt ebben.

a gyerek nyilván azért lett ilyen, mert a sógornőd rendszeresen bántalmazta eddig is.

ha a gyerek az autó elé megy direkt, egy ötéves, aki már tudja, hogy ez mit jelent, ennél komolyabb jel nincsen. borzasztó.

magadat ne hibáztasd, hogy tegnap nem avatkoztál közbe, mert egyrészt nagyon sokkolt ez a dolog, másrészt ugye a saját anyja tette ezeket vele, és az emberben van egy alapvető gátlás, hogy a gyereknevelésbe meg más családi ügyeibe nehogy beleszóljon.

nagyon sajnálom szegény kicsi gyereket, és drukkolok, hogy rendbejöjjön a helyzet, mondjuk a sógornőd szerintem kórházi kezelésre szorul, ez már az a súlyosság.

2013. júl. 9. 16:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen tenyleg teljesen lefagytam, es sokkolt a dolog, mert mondom nagyon gyakran talalkozunk, rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, es azt ugyan többször lattam, hogy odacsap neki, ha nagyon durva a hiszti, de ilyen meg sosem fordult elö. Es nagyon kedveltem mindigis amugy öt, jo baratnöm lett, es en ugy gondoltam ismerem öt, most megis egy vilag dölt bennem össze vele Fe, de ugyanugy batyammal kapcsolatban is, söt vele kapcsolatban meg jobban, mert le se szarja a feleseget, alig foglalkozik a gyerekkel, es ha barmi baj vagy a kicsivel, sogornömet hordja le mindennek, vele ordibal, ahelyett hogy neha idöt szakitana a csaladjara. Összetett ez a problema, nemtudom, hogy mennyiben valtoztat az hogy tudunk a dolgokrol, es ezt a tudomasukra hoztuk, de remelem ha masban nem is, de abban valtoztatni fog, hogy elszamol sogornöm tizig ha dühös, es nem a gyereken tölti ki a merget. Nem vagyok az a minden leben kanal tipus, igazsag szerint ilyenkor meg szoktam hatralni, mert en nem szolok bele masok dolgaba stb... Most megis felelösseget erzek magamon, mert azokrol van szo akit szeretek, es feltek. Tudom, hogy sogornömet bantja a dolog, örlödik rajta, es büntudata van, es nagyon szegyenli magat, de valamit kezdenie kell az indulataival. tudom, hogy batyam nehez termeszet, es sogornöm meg tul fiatal, koran is szült ( szerintem ) 18 evesen, mar nagyon regen vannak együtt, tini lanyka volt sogornöm amikor összejöttek, es batyam mindigis iranyitotta, es raeröltette alltalaban az akaratat. Pl. a sulit se fejezhette be sogornöm batyam miatt, mert batyam allandoan feltekenykedett. Azthiszem kezdem tisztan latni a kepet velük kapcsolatban. Sogornömön nagyon nagy a nyomas, igazabol szerintem nem akarna masik gyereket ö, többször is mondta, hogy ugy erzi nincs ehez eleg energiaja, türelme, de addig erösködött batyam, hogy vegül most megis rajta vannak a gyerek teman megint. Nem lesz ennek jo vege ugy erzem. En mindenesetre itt vagyok sogornömnek, nekem mindent elmondhat, en meghallgatom, tamasza vagyok, csak kerni kell, en barmikor segitek barmiben, de az is biztos, hogy nem fogom tetlenül nezni, ha megegyszer eljar a keze.
2013. júl. 9. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!