Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most mit tegyek? Néha már az...

Most mit tegyek? Néha már az őrületbe kerget a húgom!

Figyelt kérdés

Alapjáraton nagyon jól megvagyunk, szeretem, jó viszonyunk van, ezt előre leszögezném, nem egy boszorkány. De néha mégis legszívesebben jól megrángatnám.

Az egyik, ami nagyon zavar az az, hogy állandóan elveszi a cuccaimat. Pontosabban ez még nem zavar, szívesen kölcsönadom neki a ruháimat, körömlakkjaimat, stb, nem vagyok irigy, de elvárnám, hogy vigyázzon rájuk. Szerintem nem nagy kérés. De amikor a párás fürdőszobában találom meg ledobva, összegyűrve a jó minőségű blézeremet, az igencsak dühítő. Ez csak egy példa, számtalanszor előfordult, hogy a földről kellett felszednem a gyűrött, esetenként még koszos ruháimat is. Mostanra már nem is kérdezi meg, hogy kölcsönveheti-e, csak viszi.

És ha emiatt szólok, még én vagyok a hülye (ez a másik problémám), meg a nyavalygós. Hiába mondom el neki, hogy vigyázzon a cuccaimra, ha már kölcsönveszi őket, gyakorlatilag leugat, nem tudok hatni rá.

Mondtam már anyának, hogy beszéljen vele, de nem akarok állandóan, 20 éves létemre anyához szaladgálni.

2013. jún. 4. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerezz zárat a szekrényedbe/fiókodhoz, esetleg zárd be az ajtódat
2013. jún. 4. 14:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Lakat a szekrényre, vagy zárd a szobaajtódat.
2013. jún. 4. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem még el is tüntette a húgom a kedvenc ruháimat, vagy elosztogatta őket vagy eladta őket egy kis zsebpénzért. Azóta zárom a szobám ajtaját, neked sem tudok jobbat tanácsolni.
2013. jún. 4. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is van húgom, ugyanezt csinálja, sőt még lop is. Szerencsére úgy lop, hogy nem passzolja tovább, megtartja magának. Így mostanában rászoktam arra, hogy átjárok én is a szobájába, elveszem azt, ami az enyém. Sajnos én még be sem tudom zárni a szobaajtómat, szóval muszáj ezt csinálnom. Tudom, elég gyerekes, de én van, hogy elveszek tőle valamit, amit akkor adok neki vissza, ha ő is, az enyémet. Azóta kevesebbet csinálja. Csak hát... én 18 éves vagyok, a húgom meg 12. Azért egy 12 éves kislánynál ez lehet bejön, de ha egy 16 éves igazi vérkamasz lányról van szó a te esetedben, akkor nem irigyellek, de nála is megpróbálnám ugyanezt. Felhúznám én is a ruháját, vagy kölcsönvenném valamijét, egy ideig végignézném ahogy keresi, aztán elkezdeném előtte használni. Ha beszól, hogy ezt, hogy gondoltam, azt válaszolnám neki, hogy én csak azt csinálom amit ő évek óta, most elkezdtem és addig én sem fogom befejezni, amíg ő se.
2013. jún. 4. 17:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos helyhiány miatt az én szobámban van a közös használatú számítógép, ezért bezárni a szobámat nem nagyon lehet.

Neki is szokás, hogy elveszi, aztán letagadja, vagy úgy elkeveri, hogy csak hetek/hónapok múlva kerül elő.

És tényleg nem azzal van a bajom, hogy kölcsönveszi. Vegye, én szívesen kölcsönadnom, nem sajnálom. De amikor a kedvenc ruháimat látom összegyűrve a földön, akkor csak értetlenül állok, hogy ez mi?...

2013. jún. 4. 17:57
 6/6 anonim válasza:
Verd meg!
2013. jún. 16. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!