Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha a 13 éves húgom a neten...

Ha a 13 éves húgom a neten "kurvul", szerintetek gonoszság, hogy eltiltom a nettől? Vagy mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Onnantól kezdve, hogy hazajön az iskolából, addig, hogy lefekszik, folyamatosan a telefont vagy a gépet nyomja. Most ezen az ask.fm nevezetű csodálatos oldalon képzeli magát netcelebnek, mintha ez valami elismerés lenne. Azt hazudja, hogy márkás ruhákat hord, miközben maximum kínait vagy turkálósat, és közben mindenkinek ócsárolja a külsejét. Olyan képeket rak fel magáról, hogy a (nem létező) mellei 3/4-ig ki vannak pakolva, és a legviccesebb, amikor úgy pózol, hogy leveszi a nadrágját és az anyja hosszú pólójait egybe ruhának álcázza, és így éppenhogy nem látszik ki a bugyija.

Pasizik, de csak interneten, mert élőben nem nagy a szája. A mi családunk egyébként olyan, hogy 18 éves koráig nem lehet pasijuk a lányuknak, a tesóm pedig olyan, hogy a sarokig nem mer egyedük kimenni, szóval nem tudom hogy akar így kapcsolatot fenntartani. És a legnevetségesebb, hogy ő elhiszi magáról, hogy komolyan szerelmes ezekbe a netlovagokba.

Szóval összegezve: a tesóm viselkedése szánalmas.

Tegnapelőtt megmondtam neki, hogy mostantól kezdve 2 hétig nem netezhet, erre elkezdett bőgni, tépte a haját, és nekem támadt, hogy én vagyok a leggonoszabb ember a világon.

Bár aznap még sikerült megakadályoznom, de másnap ahogy hazajöttem a suliból, arra léptem be, hogy teljesen átszellemült állapotban nyomta a fészbukot. Megkértem szépen is, aztán erélyesen is jó párszor, hogy tegye le a telefont (ami egyébként nem is az övé, hanem anyánké, de ő gyengekezű), de mindig azt válaszolta, hogy 1 perc. Pár óra múlva megelégeltem, és azt mondtam, hogy csináljon amit akar. Azt hiszem, hogy eléggé határozott vagyok, de nem bírok el vele. Az internet-mániája olyan súlyos, hogy egyszerűen fárasztó küzdeni ellene. Bár tudom, hogy nem az én dolgom lenne, de anyámnak, ha elmondom, hogy miket csinál a lánya, lenyom egy enyje-bejnyét, 10 percig szigorúan néz, aztán ugyanúgy hozza neki a csokikat, meg odaadja a telefonját, apám, pedig ha megtudná, szabályosan agyoncsapná. Bár a netfüggőségét ő se tudja megakadályozni.

Szóval egyszerűen nem lehet vele bírni. Már pedig, amíg én egy fedéllel lakok ezzel a kis .... izével, nem tűröm el, hogy így viselkedjen.

Ti mit tennétek a helyemben?

2013. jún. 4. 00:19
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Tehát ha visszaemlékszem arra, hogy én milyen idegesítő voltam, arról ez a hasonlat jut eszembe:

ülünk egy bezárt szobában, egyszer csak a gyerek rettentő idegesítően kezd el viselkedni, tűrhetetlenül. Azonban valahogy kiderül, hogy a gyerek azért viselkedik tűrhetetlenül, mert ömlik a gáz (amit mi nem annyira veszünk észre mondjuk, mert a mi orrunk jobban hozzászokott, de az övé még érzékenyebb). Szóval sokmindent lehet csinálni a gyerekkel, de amíg a beömlő gáz nincs elzárva, addig bizony továbbra is veszély lesz, sőt, kifejezetten annál nagyobb lesz a veszély később.

Úgy értem, hogy általában értelmetlenül nehéz, ha csak a tüneteket kezeljük, de az okokat nem. Amit az apáról tudni lehet, az igenis elég aggasztónak hangzik arról, hogy első lépésként legalább valami névtelen módon, de igenis szaksegítséget lenne jó kérni.

2013. aug. 18. 14:15
 32/33 anonim ***** válasza:

Azért ne add fel a reményt, egy 13 éves gyerek nevelése még nincs véglegesen elrontva, ebben a korban még nem keményednek meg annyira véglegesen az emberek, mint mondjuk felnőttkorban.

Sok szerencsét kívánok Neked, kívánom hogy jobbra forduljanak a dolgok!

Beszélj hozzáértő felnőttel, ha úgy gondolod Te is! Szerintem az lenne a legérdekesebb kérdés, nincs-e valami bántalmazás itt? Mondom a bántalmazás nemcsak ütést jelent, hanem sokszor nehéz észrevenni. Sokszor csak azt érezzük, hogy rossz a légkör, de magunk sem tudjuk, miért.

Ha tudod hol vannak a környezetedben gyerekpszichológus szakemberek, szerintem oda fordulj. Ha semmi ilyenről nem lehet tudni, akkor én első lépésként az állam által fenntartott ilyen segítő-tájékoztató vonalakon megkérdezném meg. Ezek azért is jók, mert teljesen névtelenek.

[link]

[link]

Nem kell félni tőlük, még abból sem lenne baj ha csak beszélgetni akarna valaki. Ha esetleg valamiért mégis rosszul sülne el a beszélgetés (kevés az esély rá) az csak fáradság vagy félreértés lehet. Szerintem próbálj minél hamarabb beszélni gyerekekhez értő szakemberrel. A vonalaknál auditorok vannak, de tudnak tanácsot adni abban is, hogy hogy lehet szakemberhez jutni.

2013. aug. 18. 14:33
 33/33 anonim válasza:
Vidd sportolni, valamivel kösse le magát!!!!!!!!
2014. jún. 2. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!