Miért állítanak be engem lustának? Lehet valami hátsó szándékuk, vagy ez csak szimpla gonoszság?
Anyósom azt meséli a rokonaiknak, hogy mindent a férjem csinál. Ő eteti a gyerekünket, ő fürdeti, ő tartja rendben a házat, a kertet és gondolom még sok minden mást is. Ma találkoztunk az egyik családtaggal, aki mondott nekem egy-két dolgot, tehát biztos ők is hallották, meg 10 hónapja egy másik rokon kérdezte meg nyíltan tőlem, hogy tényleg mindent a férjem csinál egyedül? Nem értem miért. Itthon vagyok gyesen, de nem a tv előtt ülök. Mindig tisztaság és rend van, főzök, vasalok, mosok, szedegetem fel a szétdobált játékokat, gyerekkel foglalkozok, bevásárolok, kutyák után takarítok, befőzök, a férjemnek címkét tervezek a boraihoz, sőt ha kell a pincében is segítek. Ez semmi? Persze a férjem is sokat dolgozik, 2 állása is van. Ha megnézzük kettőnk szabadidejét: ő este tud filmet nézni, én meg most is azt várom, hogy lejárjon a mosógép és tudjak teregetni.
Ha a rokonok kérdezik tőle, hogy tényleg ennyit dolgozik-e, akkor sokszor csak bólogat, hogy igen, sosem tud sajnos pihenni. Meg ha néha egy-egy fél órát van a gyerekkel, mindig akkor hív telefonon mindenkit és közli, hogy éppen a gyereket pelenkázza, vagy eteti. Ezt mire véljem? Miért jó nekik, hogy engem lejáratnak?
Mondd meg neki, hogy igen, mindent a férjed csinál, te csak lógatod a lábad egész nap, strandra jársz, masszázsra, fodrászhoz, kozmetikushoz, wellnessbe, étterembe, moziba, plázába, és ez még csak a délelőttöd. A férjednek meg ki van adva a feladat, otthon stoppolja a zoknikat meg az alsógatyákat, aztán megy a krumpliföldre, hogy legyen miből ebédet főzni...
Mondj nekik valami ilyen extrém ökörséget. Ha elkezded győzködni őket, úgysem hiszik el, ezzel viszont legalább ki lehet akasztani őket.
az enyém is ezt terjeszti,mert a férjem segít,a fürdetést pl ő csináljap ici koruk óta mert élvezi,és az esti mesélést-fektetést is,mert kevés időt tud velük lenni.e mellett ha bármi van,nem rest bepakolni pl a mosogatógépbe.
anyósom viszont irigy mert apósom semmit sem csinál otthon már 34 éve mióta együtt vannak
a férjed is ludas mert ő éppúgy lejárat mint anyósod,egy kutya mind2,állj a sarkadra!
Szimpla félreértés az egész. Mivel férjed egész nap dolgozik, és csak akkor ér rá telefonálni amikor a gyerekekkel foglalkozik, /gondolom az anyjáékat is ekkor hívja/ evidens, hogy arról beszél amit épp csinál ha kérdezik tőle. Ebből mindenki azt a következtetést vonja le, hogy még otthon is neki kell csinálnia mindent. Amúgy amikor férjedet kérdezik, hogy tényleg ennyit dolgozik-e, gondolom ő a két állásra gondol azért bólogat, és nem a házimunkára.
Tehát én ténylegesen csak félreértést látok e-mögött. Amúgy az első válaszoló extrém ötlete jó, e-mellett nem ártana anyósodékat felhívni többször, érdeklődni mit csinálnak, és egy kicsit beszélni arról, hogy Te mit csinálsz. Talán akkor rájönnének, hogy nem csak vakarózol egész nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!