Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért állítanak be engem...

Miért állítanak be engem lustának? Lehet valami hátsó szándékuk, vagy ez csak szimpla gonoszság?

Figyelt kérdés

Anyósom azt meséli a rokonaiknak, hogy mindent a férjem csinál. Ő eteti a gyerekünket, ő fürdeti, ő tartja rendben a házat, a kertet és gondolom még sok minden mást is. Ma találkoztunk az egyik családtaggal, aki mondott nekem egy-két dolgot, tehát biztos ők is hallották, meg 10 hónapja egy másik rokon kérdezte meg nyíltan tőlem, hogy tényleg mindent a férjem csinál egyedül? Nem értem miért. Itthon vagyok gyesen, de nem a tv előtt ülök. Mindig tisztaság és rend van, főzök, vasalok, mosok, szedegetem fel a szétdobált játékokat, gyerekkel foglalkozok, bevásárolok, kutyák után takarítok, befőzök, a férjemnek címkét tervezek a boraihoz, sőt ha kell a pincében is segítek. Ez semmi? Persze a férjem is sokat dolgozik, 2 állása is van. Ha megnézzük kettőnk szabadidejét: ő este tud filmet nézni, én meg most is azt várom, hogy lejárjon a mosógép és tudjak teregetni.

Ha a rokonok kérdezik tőle, hogy tényleg ennyit dolgozik-e, akkor sokszor csak bólogat, hogy igen, sosem tud sajnos pihenni. Meg ha néha egy-egy fél órát van a gyerekkel, mindig akkor hív telefonon mindenkit és közli, hogy éppen a gyereket pelenkázza, vagy eteti. Ezt mire véljem? Miért jó nekik, hogy engem lejáratnak?

2012. jún. 7. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Mondd meg neki, hogy igen, mindent a férjed csinál, te csak lógatod a lábad egész nap, strandra jársz, masszázsra, fodrászhoz, kozmetikushoz, wellnessbe, étterembe, moziba, plázába, és ez még csak a délelőttöd. A férjednek meg ki van adva a feladat, otthon stoppolja a zoknikat meg az alsógatyákat, aztán megy a krumpliföldre, hogy legyen miből ebédet főzni...

Mondj nekik valami ilyen extrém ökörséget. Ha elkezded győzködni őket, úgysem hiszik el, ezzel viszont legalább ki lehet akasztani őket.

2012. jún. 7. 23:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó volt :D Felvidultam legalább így estére :D
2012. jún. 7. 23:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennek örülök, az is valami. :)
2012. jún. 7. 23:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem szimpla gonoszság azok részéről, akik hírét keltik, és pletykálkodás azok részéről, akik terjesztik, továbbadják, rákérdeznek nálad. amúgy ilyet általában akkor találnak ki vkiről, ha nem kedvelik... épp ezért fura, h rátesz egy lapáttal a férjed is. a helyedben én hagynám a teregetést, megállítanám a filmet és lehuppannék a férjem mellé a kanapéra, hogy tudjunk erről beszélgetni. nem indulatosan, balhézva. egyszerűen csak ha én lennék te, komolyan érdekelne, mire jó ez...
2012. jún. 7. 23:19
 5/8 anonim ***** válasza:

az enyém is ezt terjeszti,mert a férjem segít,a fürdetést pl ő csináljap ici koruk óta mert élvezi,és az esti mesélést-fektetést is,mert kevés időt tud velük lenni.e mellett ha bármi van,nem rest bepakolni pl a mosogatógépbe.

anyósom viszont irigy mert apósom semmit sem csinál otthon már 34 éve mióta együtt vannak

a férjed is ludas mert ő éppúgy lejárat mint anyósod,egy kutya mind2,állj a sarkadra!

2012. jún. 8. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Szimpla félreértés az egész. Mivel férjed egész nap dolgozik, és csak akkor ér rá telefonálni amikor a gyerekekkel foglalkozik, /gondolom az anyjáékat is ekkor hívja/ evidens, hogy arról beszél amit épp csinál ha kérdezik tőle. Ebből mindenki azt a következtetést vonja le, hogy még otthon is neki kell csinálnia mindent. Amúgy amikor férjedet kérdezik, hogy tényleg ennyit dolgozik-e, gondolom ő a két állásra gondol azért bólogat, és nem a házimunkára.

Tehát én ténylegesen csak félreértést látok e-mögött. Amúgy az első válaszoló extrém ötlete jó, e-mellett nem ártana anyósodékat felhívni többször, érdeklődni mit csinálnak, és egy kicsit beszélni arról, hogy Te mit csinálsz. Talán akkor rájönnének, hogy nem csak vakarózol egész nap :)

2012. jún. 8. 08:39
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
Minden egyes otthoni tevékenység közben hívogasd fel a rokonokat, hogy jaj, most főzöl, jaj most vasalsz, közben lejárt a mosógép, teregetni kell, és a gyerek is kakis, meg éhes is. Le kéne ugrani a boltba tejért, mert tegnap a férjed nem hozott hazafelé a munkából. És olyan nehéz megoldani, hogy még azt a 100 címkét is megtervezd, amit mára a férjed kiszabott neked. Nem e tudják hol van a párod, mert egyedül nem győzöd.
2012. jún. 8. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:
1. válaszolóval értek egyet. Én is azt vettem észre, hogy minél jobban próbálsz valakit meggyőzni az igazadról, annál rosszabb. Hagyd rá, hogy igen, így van, csak azért metél hozzá, mert így neked legalább nem kell csinálni semmit. Aztán helló!
2012. jún. 8. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!