Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha a 13 éves húgom a neten...

Ha a 13 éves húgom a neten "kurvul", szerintetek gonoszság, hogy eltiltom a nettől? Vagy mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Onnantól kezdve, hogy hazajön az iskolából, addig, hogy lefekszik, folyamatosan a telefont vagy a gépet nyomja. Most ezen az ask.fm nevezetű csodálatos oldalon képzeli magát netcelebnek, mintha ez valami elismerés lenne. Azt hazudja, hogy márkás ruhákat hord, miközben maximum kínait vagy turkálósat, és közben mindenkinek ócsárolja a külsejét. Olyan képeket rak fel magáról, hogy a (nem létező) mellei 3/4-ig ki vannak pakolva, és a legviccesebb, amikor úgy pózol, hogy leveszi a nadrágját és az anyja hosszú pólójait egybe ruhának álcázza, és így éppenhogy nem látszik ki a bugyija.

Pasizik, de csak interneten, mert élőben nem nagy a szája. A mi családunk egyébként olyan, hogy 18 éves koráig nem lehet pasijuk a lányuknak, a tesóm pedig olyan, hogy a sarokig nem mer egyedük kimenni, szóval nem tudom hogy akar így kapcsolatot fenntartani. És a legnevetségesebb, hogy ő elhiszi magáról, hogy komolyan szerelmes ezekbe a netlovagokba.

Szóval összegezve: a tesóm viselkedése szánalmas.

Tegnapelőtt megmondtam neki, hogy mostantól kezdve 2 hétig nem netezhet, erre elkezdett bőgni, tépte a haját, és nekem támadt, hogy én vagyok a leggonoszabb ember a világon.

Bár aznap még sikerült megakadályoznom, de másnap ahogy hazajöttem a suliból, arra léptem be, hogy teljesen átszellemült állapotban nyomta a fészbukot. Megkértem szépen is, aztán erélyesen is jó párszor, hogy tegye le a telefont (ami egyébként nem is az övé, hanem anyánké, de ő gyengekezű), de mindig azt válaszolta, hogy 1 perc. Pár óra múlva megelégeltem, és azt mondtam, hogy csináljon amit akar. Azt hiszem, hogy eléggé határozott vagyok, de nem bírok el vele. Az internet-mániája olyan súlyos, hogy egyszerűen fárasztó küzdeni ellene. Bár tudom, hogy nem az én dolgom lenne, de anyámnak, ha elmondom, hogy miket csinál a lánya, lenyom egy enyje-bejnyét, 10 percig szigorúan néz, aztán ugyanúgy hozza neki a csokikat, meg odaadja a telefonját, apám, pedig ha megtudná, szabályosan agyoncsapná. Bár a netfüggőségét ő se tudja megakadályozni.

Szóval egyszerűen nem lehet vele bírni. Már pedig, amíg én egy fedéllel lakok ezzel a kis .... izével, nem tűröm el, hogy így viselkedjen.

Ti mit tennétek a helyemben?

2013. jún. 4. 00:19
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
Wifi jelszó változtatás. Kész!
2013. jún. 4. 13:00
 22/33 anonim ***** válasza:
24%

En ugy gondolom hogy az oldal celjabol adodoan nekunk a kerdezo erdekeit kell kepviselnunk, akarmi legyen is a szemelyes velemenyunk a dologrol. Nagyon butanak es naivnak kell lenni ahhoz hogy valaki azt higyje par sor miatt amit o ide a valaszba leir egy csalad elete meg fog valtozni. Es ha mar sokan irtak itt a kerdezonek hogy mennyi joga is van pontosan a hugat nevelni, akkor en meg kerdeznem a valaszoloktol hogy idegenkent mennyi joguk van beleszolni egy csalad eletebe, ismeretlenul velemenyt alkotni rola?

El kell fogani hogy nem mindenki olyan mint mi, es a kerdes nem arra vonatkozott hogy mit csinaljon a kerdezo a csaladjaval, hanem arra hogy mit csinaljon a hugaval. Aki erre erzelmektol mentesen nem tud valaszolni az nem ertem hogy miert ir egyaltalan?

"A kérdező kommentje:

Ez a korlátozós dolog azért nem jó, mert egy laptop van a háznál, a mobilnet pedig wifiről megy, és anyukám is használja. De ötletnek jó."

Nem ertem hogy ez miben befolyasolja a dolgot? Adott oldalakat le tudsz tiltani, gondolom anyukad nem a hugod pasizos oldalait bongeszi. Az idokorlattal meg szinten ne foglalkozz, anyukadnak megadhatod a kodot es akkor 24 oran keresztul is ulhet ott. Ha meg o elmondja a kodot a hugodnak, akkor megvaltoztatod es legkozelebb mar anyukadnak se mondod el.

2013. jún. 4. 17:31
 23/33 anonim ***** válasza:
67%

Én már lecsaptam volna a helyedben.

Most nyugodtan le lehet pontozni,de teljesen átérzem a kérdező helyzetét,mivel én is így élek.Igaz,nem a saját családomban,hanem a párom családjában.

Annyi a különbség,hogy mi felnőttek vagyunk,MINDENKI,mégis a kedves sógornőm (23!!) megközelíti a kérdező húgának az agyi szintjét.Igaz,ő nem pózolgat,de minden más stimmel.Egész nap itthon van,nem dolgozik,0-24 tévézik és közbe a telefonját nyomkodja.(Facebook)

Ha az anyja megkéri valamire,fel van háborodva és ajtócsapkodások közepette sértődötten bevonul a szobájába.

Emellett ő kijelentette,hogy vega lesz,és ehhez alkalmazkodjon a család.Rajta kívül mindenki dolgozik,de nincs normális kaja,mert ő rosszul van a hús szagától!

Egy kicsit elkanyarodtam a témától,ezzel azt akartam érzékeltetni,hogy a kedves sógornőm is valami ilyesmi lehetett 13 éves korában és ez 10 év alatt sem változott sokat!Lehetséges,hogy én vagyok a régimódi és nyugodtan le lehet szavazni,de egy istenes pofon ezeknek kijárna!

Nem agyonverni kell,csak egy nevelő célzatú ébresztő pofon,hogy rájöjjenek végre,hogy nem körülöttük forog a világ.

Ha nekem a testvérem lenne ilyen,már tuti elcsattant volna egy tenyeres,főleg ha az anyánkkal beszélne tiszteletlenül...Azért álljunk már meg...A mai világban hol vannak a 13 évesek??

Nekem 13 évesen még telefonom sem volt,nemhogy pózolgattam volna valami hülye oldalon.

És még annyira öreg sem vagyok....

22/L

2013. jún. 6. 19:13
 24/33 anonim ***** válasza:

Èn teljesen megértelek kedves kérdező!

Az én hùgom is 13 éves ès ő is "csücsörìt" a kèpeken meg szexi fotòkat pròbàl csinálni magáròl.. Èn 200 km-rel tàvolabb élek tőle.

A szüleim elvàltak egyik sem egy minta szülő..

Hùgom anyummal èl de mivel anyu nem èrt az internethez fogalma sincs,hogy az ő hőnszeretett lànya mit művel a neten..:-/

Szerintem is gâz az ilyen..

Neki az a legnagyobb pròblémàja,hogy milyen hajvasalòt vegyen nekem és a bàtyàmnak bezzeg 12-13 évesen màr dolgoznunk kellett,hogy ne haljunk èhen (kapàlàs,szőlő kötözés) mert anyânknak fontosabb volt az alkesz élettàrsa apàm meg 4-5 évente megjelent,hogy eljàtsza a " jò apukàt" .....

2013. jún. 6. 23:41
 25/33 anonim ***** válasza:

valaki már írta előttem, hogy kéne neki találni valamilyen hobbit, vagy beíratni egy szakkörre, akkor talán kicsit visszaszáll a valóságba

ami pedig a sulit illeti, nemsokára elballag és középiskolát kéne választani, ajánlom, hogy végeztess vele házimunkát, vagy ha van ismerős, ahol nehezebb fizikai, fárasztó, undi munkát kéne végeznie, vidd el oda, lássa meg, mi lesz vele, ha nem tanul

2013. jún. 8. 22:09
 26/33 anonim ***** válasza:

1. Alapból rosszul lett nevelve!

2. Szerintem az "eltiltás' jó ötlet! (Csak úgy csináljátok, ahogy engem tiltottak el, elvették a billentyűt, és egeret, aztán hetente 2-3 szor ideadták pár órára! Mostanra már visszakaptam, és már nem is gépezek annyit mint régen!)

2013. jún. 9. 08:40
 27/33 anonim válasza:
mondd meg neki ha nem fejezi be ezt a szarságot akkor elmondod a szülőknek, az apának is!! hidd el nem árt néha egy atyai pofon, régen miért voltak jobban konrdában tartva a fiatalok? egyébként valószínű azért csinálja ezt a neten mert élőben az ellenkezője, segíts neki megtalálni a középutat... a valóságba, az ask.fm-t vagy mit meg el kellene felejtenie.... nem fog belehalni ha el van tiltva a géptől..
2013. jún. 9. 12:47
 28/33 viewlesshelper válasza:
unokahúgom 13 éves, velünk lakik...ugyanezt csinálja. csak vele azért más mert ő a valóságban is ezt csinálja. minden nap másba "szerelmes" és találkozgat is a lovagjaival. én is próbáltam elmagyarázni neki hogy ebből semmi jó nem sül ki, de semmi. ő is ask.fm-en és facebookon éli ki magát:s nem hiszem hogy te akármit is tehetnél ez ellen, nem tudsz rá figyelni 0-24-ben, az internet meg erősebb nálad. sajnos.
2013. jún. 13. 13:32
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
Gép lejelszavaz, tesót megver. :) Egy rühes k*rva tesót akarsz, vagy egy normálisat? Hallgass rám!
2013. jún. 13. 15:11
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha az eredeti rendellenesség az apa viselkedése, akkor szerintem ott érdemes elkezdeni a dolgot, hiszen a húg viselkedése csak következménye ennek. Nem érdemes a bábokat egyenként rángatni, hanem a bábokat mozgató kezet kell nézni.

Saját magamból kiindulva, annak idején bántalmazott gyerekként én elég idegesítő, sőt kifejezetten sunyi és alattomos voltam. Mégis ha visszamennék az időben, ma sem tudnék akkori magamnak más tanácsot adni: az apa esetleges kegyetlenségét kell megnézni. Nem sokra megyünk azzal, ha egy neurotikus gyerek egy-egy helytelen viselkedését látszólag ,,helyrerakjuk'', de a családból ugyanaz a mérgező levegő árad továbbra is. Ha Édesapádnak van meggyőződése, az nem baj, de ha már feljogosítja magát az erőszakra (sértő beszéd, megalázó szavak stb.) az már baj. (Úgy vettem ki a szövegből, hogy a prostituáltnak nevezés meg egyéb pocskondiázás nemcsak az ilyen internetes dolgok miatt jár, hanem egész ártalmatlan dolgok miatt is.)

Az önkormányzat vagy az iskola ingyenes gyerekpszichológusától kérnék tanácsot, és elmondanám azokat a dolgokat is, amik bizony már nem a húg, hanem az apa esetleges terrorjára utalnak (pocskondiázások, furcsa félelmek, rossz légkör vagy egyéb durvaságok, félelemek). Ez nem árulkodás, egyszerűen máshogy nem tudnak segíteni a felnőttek. Ha nem mondom el a kiinduló bajt, akkor a kis bajokat sem lehet megoldani.

2013. aug. 18. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!