Ide elvihetem a húgomat?
Figyelt kérdés
Bocsi a kategóriáért, nem tudom hova tartozik. A húgom és a barátnői szeretnének elmenni vízipipázni és találtam is egy jó helyet, de ez van a honlapjukon: "A törvény értelmében dohányterméket csak 18 éven felülieknek adhatunk ki."
Én elmúltam 18, de ők nem. Ha én kikérem, abba beleszólhatnak, hogy ők nem szívhatják?
2013. máj. 18. 08:47
1/14 anonim válasza:
hány éves a hugod? amúgy vizipipázni bárkinek lehet... :D
nekem is kiadták amikor még voltam 14-15.
2/14 anonim válasza:
3/14 A kérdező kommentje:
15 éves. Ne kezdjük már ezt a beszéljük le dumád.. Nem vagyok alkalmas arra hogy példát mutassak neki. Abszolút nem lenne hiteles, és állszent lennék, amikor ugyanúgy vízipipázok és mellé dohányzok... De kérem ne térjünk le a kérdésről.
2013. máj. 18. 09:12
4/14 anonim válasza:
Elvileg igen, de szinte biztos, hogy nem fognak. Valószínűleg nem szeretnék a saját üzletüket/hírüket rontani, ezért nem fognak kötekedni. Szerintem ha az, akinek kiadják és fizet érte, elmúlt 18, akkor már nem az ő dolguk, hogy az illető kinek adja tovább. Az más kéredés, hogy te elvileg nem adhatnád nekik tovább, de ez már nem az illető cég felelőssége, akitől bérled a cuccot.
5/14 anonim válasza:
Ja, és ha Te szarul élsz éljen más is szarul, még ha az a saját véred is?
Egyébként egy szarul vezetett, egészségtelen életmóddal is lehet példát mutatni!
Már bocs, hogy eltértem a kérdésedtől...
6/14 anonim válasza:
Persze, vigyed, mert ha te csinálod, csinálja ő is...szánalmas! Miért nem jó példát mutatsz? És a szüleid hagyják?
7/14 anonim válasza:
Jobb helyeken nem vízipipázhatnak, akkor sem, ha te veszed meg és fizeted ki. Azért, ameddig az ő fedele alatt vagy, addig nem mind huny szemet afelett, hogy jaj mi közöm neki kinek adta tovább? Aztán egy ellenőrzésen a 15 éves szájából lóg a pipa, akkor nem fogadják el azt, hogy jaj, hát a 18 éves tesója vette meg, mi közünk nekünk ahhoz, hogy a "kicsik" is szívják? Azért az egészen más, hogy te megveszed és otthon, az utcán akárhol szívja/issza stb. a 18 éven aluli is az ilyeneket, mint az, hogy maradtok és ott a szórakozóhelyen.
8/14 anonim válasza:
Szerintem nem. De ez nem is baj. El tudom képzelni, hogy milyen drága lehet, jobban megéri venni egy kicsit (2-3 ezer Ft). 15 évesen nem is ajánlanám, mivel dohány. De van shiazo, ami lényegében ízesített kavics. Abban semmi káros nincs, hiszen csak az a melaszos réteg párolog el. Esetleg ha van ilyen shiazo azon a helyen, akkor azt lehetne, de már mint mondtam, nem éri meg.
9/14 A kérdező kommentje:
2013. máj. 18. 10:40
10/14 anonim válasza:
Nem csak nem vehetik meg, nem is fogyaszthatják. Hogy te otthon mit csinálsz, az más kérdés, de náluk se venni, se fogyasztani nem lehet, ha nem vagy 18.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!