Szerintetek milyen testvér az ilyen?
Én is megértelek.Ha egyszer segítek,akkor nekem is jól esne,ha gondolna rám a tesóm..nem is rám,hanem a gyerekeimre..
Én ha nyernék,szó nélkül segítenék.Vagy megkérdezném tesómat mire van szüksége,vagy borítékot adnék.
A másik tesómmal nem vagyok jóba,de ha arról lenne szó,segítenék.
Amikor tesódnak nem volt pénze,akkor te is ugyon úgy segítettél,mikor neki van,le se toj..Az ő részéről önzőség..
egyszer tele voltam nagyon
és láss csodát, olyan emberek is megkörnyékeztek h szeretnének kisebb nagyobb összeget, akikre nem is gondoltam.
és igen a családtagok erősen éreztették h nekik joguk van kérni
úgyhogy szerintem vigyázni kell, ki mit mond h nyert, mert rögtön nem lesz semmije,és ez nem önzőség, hanem azé a pénz aki szerezte
ilyen alapon egy szegényebb családtag mindig kérhetne attól aki jól jövedelmező állásban van, mondván ő csak minimálbért keres, a másik meg jóval többet.
mindenki a maga portáján nézzen körül
Nagyon elkeserítő, hogy mennyire énközpontú világban élünk. Ma már semmi sem számít csak a saját jólétünk, csak az a fontos, hogy ÉN jól éljek, hogy ÉN legyek a boldog. A testvériség, a család, a szeretet ma már semmit nem ér.
A kérdező nem a hiteleit akarta volna kifizettetni a húgával, csupán rosszul esett neki, hogy nyert egy halom pénzt, de egy tábla csokit nem tudott belőle neki venni és annyira sem tartotta, hogy megossza vele az örömét. (Az örömét, nem a pénzét...) Persze fordított helyzetben meg azon lettetek volna kiakadva, hogy mekkora szemét a kérdező, hogy már csak a gyerekei számítanak neki és miért nem segítette a szerencsétlen húgát. Mondjuk nem csodálkozom, manapság hihetetlen milyen gyűlölettel néznek az anyákra...
Még annyit, hogy nekem is van egy húgom és ott segítem ahol tudom, mikor hozzájutottam egy nagyobb összeghez, egyből szóltam neki, hogy jöjjön, szóljon szüksége van-e valamire. Pedig van gyerekem. Igen rosszul esne, ha ő nem így gondolkodna. És mielőtt leszóltok,nem, nem vetetnék vele kacsalábonforgó várat a gyerekemnek és nem fizettetnék vele semmilyen hitelt...
Kedves utolsó, hacsak az a problémája a kérdezőnek, hogy az örömét nem osztotta meg vele a testvére, akkor miért jön a saját sz@r anyagi helyzetével?.......
"Nem sajnálom én tőle ezt a pénzt, de a húgom is jól tudja, hogy milyen nehezen élünk a két gyerekkel és még a hitelt is fizetni kell"
Pontosan ezért nem mondanám el én sem senkinek hogy ha nyernék pénzt. Rögtön mindenki a legjobb barátom akarna lenni, és ha nem adnék pénzt én lennék a szemét. Nekem is van rokonom aki nagyon rosszul él, de ő is felnőtt és én is az vagyok, mindenki oldja meg magának. Te vetted fel a hitelt és te vállaltad a gyerekeket. Dönthettél volna úgy is hogy képzed magad, tepersz fel a ranglétrán, és ha jól állsz anyagilag, akkor vállalsz gyereket. Nem így döntöttél, úgyhogy számolj azzal hogy nem fog senki megmenteni azért mert gyereked van. Csak magára számíthat az ember, ezért kell előre gondolkozni hogy milyen életformát választunk és hogy akarunk élni, vagy vállaljuk a következményeket.
Inkább ne vessz össze a tesóddal, hanem örülj a szerencséjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!