Hogyan győzhetném meg a húgom, hogy ne menjen így ki Angliába?
20 éves, tavaly érettségizett, de nem vették fel az egyetemre. Azóta sikerült munkát találnia gyárban. Úgy volt, hogy idén is beadja a jelentkezést. Anyumék nem is figyelték, úgy voltak vele, hogy ők nem is értenek hozzá és tesóm elég önálló, hogy intézni tudja a jelentkezést. Tegnap elmentünk keresztanyámékhoz Húsvétra, ahol megkérdezték, hogy beadta-e a papírokat. Ő erre mondta, hogy nem, mert megy ki Angliába május végén!
Teljesen ledöbbentünk, kérdeztük, hogy ezt mikor döntötte el, meg mit akar kint csinálni. Ő meg határozottan kijelentette, hogy kimegy, a munkával összegyűlt némi pénze és megpróbálja. Először azt hittük, hogy viccel, de itthon mutatta, hogy már összeírta hogy mi kell, vett ezt-azt (pl. új sampon, tusfürdő, fejfájás csillapító, konnektorhoz átalakító, stb...) Persze ezt itthon elrakta, hogy nehogy meglássuk. Plusz a héten akar venni bőröndöt.
Nem tudjuk, hogy mit csináljunk, húgom egyébként nagyon felelősségteljes lány. Egyetemre is csak ingyenesre nem vették fel, fizetősre lett volna pontja, csak nem szerette volna, ha anyuméknak megterhelő legyen anyagilag. Meg idáig sem a lábát lógatta, hanem dolgozott, bulizni nem jár, pasija már hónapok óta nincs. Azt mondja, hogy már egy fél éve eldöntötte, hogy kimegy, nekünk azért nem szolt, mert úgy is csak megpróbálnánk lebeszélni.
Aggódunk, nem ilyennek ismertük meg. Meg egyébként is, mi lesz ha bajba kerül? Hogy menjünk utána hirtelen? A szüleim egy idegennyelvet sem beszélnek, én is csak németül tudok.
Meggyőzni meg nem tudjuk, be meg nem zárhatjuk, hogy nehogy elmenjen :S
És ami a legfontosabb, hogy tisztában vagyunk azzal mi is, hogy kint több a lehetőség, magasabbak a bérek, stb... Nem is a boldogsága ellen vagyunk. Másképp is állnánk hozzá, ha lenne kint valaki aki segít neki a kezdetekben, de azt tudni kell, hogy nincs ismerőse kint, nincs szakmája és a nyelvet sem tudja alapszintnél jobban. A gyerekeket meg nem szereti, tehát nem is bébiszitternek menne ki. Kérdeztük, de még várost sem nézett, hogy hova megy majd, csak felül a repülőre és lesz ami lesz. Tegnap óta meg bennünk van az ideg miatta :S Kérdeztük mikor akarta közölni, azt mondta, hogy ünnep után, de ha már rákérdeztek, nem akart hazudni :S
Aggódunk, nem ilyennek ismertük meg. --- milyennek??
Egyébként meg, 20 éves, felnőtt. Menjen. Majd ha nem jön be neki, hazajön.
A tusfürdőt meg ezeket azért írtam, mert mi is csak így hittük el, hogy nem valami viccről van szó és komolyan gondolja. Bár még ekkor sem akartuk elhinni, de egyre több új és felbontatlan dolog került elő, ami az utazáshoz kell, akkor kezdtük komolyan venni.
Az ilyen alatt azt értem, hogy idáig, egyébként Szegedre készült volna, tavaly állandóan a térképet nézte, hogy hol van az egyetem, hogy tud odajutni, hol vannak a kollégiumok, hol van albérlet, képet nézett róluk, milyen környéken van. Annyira részletesen utánanézett mindennek. De most meg... kérdeztem, hogy melyik városba menne, ő meg azt válaszolta, hogy ahová olcsóbb a repülőjegy :S
(utolsó: :D na ja.)
hát kedves kérdező, én itt nem tudok biztatót mondani. van egy ismerősöm, aki azt se jelentené be az anyjának-apjának, ha másnap belépne a hadsereghez, de nekik olyan is a kapcsolatuk.
most vagy az van, hogy nagyon félreismerted a húgodat, és egyáltalán nem olyan felelősségteljes lányka ő, mint ahogy azt te elképzelted; vagy az, hogy pontosan tudja, hova megy és mit csinál, de az annyira gáz meló/hely/ismerős, hogy inkább hantázik; vagy nem bízik se benned, se a szüleidben, ezért nem hajlandó egy szót se mondani.
visszatartani nem tudjátok, próbálj meg négyszemközt beszélni vele, hogy ha már mindenáron ki akar menni, akkor tervezze meg rendesen.
Szia!
20 éves, valamilyen szinten meglehet benne bízni. Hisz nem egy kis gyermekről van szó.
Azt is megkell érteni, hogy mostanság nem sok lehetőség van MO-on. Se munka, se élet lehetőség szempontjából.
Én is egy 20 éves lány vagyok. Én is ezt tenném a helyében. Gondolom van annyi esze a testvérednek, hogy nem fog k-rvának elmenni, hanem rendes, tisztességes munkát szerezne. És ha bejönne neki, akkor gondolj bele, milyen élete lehetne neki. Sokkal jobb, mint MO-on!
És valamilyen szinten megtanul gondoskodni önmagáról. Ami, ha belegondolsz annyira nem is rossz.
Persze, elhiszem, hogy nehéz lehet, főleg ha egyedül szeretne kimenni Angliába, de megkell benne bízni és hagyni kell, hogy eldöntse mi a jó neki. Figyelj! Ha nem fog neki tetszeni, ha nem talál munkát, ha valami nem jó neki, akkor biztosan visszafog menni hozzátok.
Én azt mondom, beszélgess el vele mindenről, a terveiről, hallgasd végig, aztán kívánj neki sok szerencsét és légy ott neki, ha kellenél! Hisz neki, több lehetősége is lehet neki!
Üdv, 20 éves lány.
Természetes hogy féltitek és aggódtok miatta. De nem pisis már, itt mi vár rá ?Gondolom nem szeretne élete végéig a gyárban gürizni,legrosszabb eshetőség meg hogy nem jön be neki és hazajön. Jobb esetben meg összeszed egy kis pénzt,amiből el tud menni egyetemre,és nem anyudékat terhelik az anyagiak. Mikor lásson világot,ismerjen meg más kúltúrát,tanuljon angolt,ha nem most amíg fiatal?
Bajba meg bárhol kerülhet az ember,sajnos! Ha tényleg felelősségteljes és normális ember,akkor nem valószinü,hogy baromi nagy bajba keveredhetne . Max nem marad pénze és hazajön.
Mondjuk erről a "fel a repülőre,és lesz ami lesz" azért megpróbálnám lebeszélni,mert ez viszont nagy baromság.Legjobb lenne már itthonról szállást és melót keresgélni.. nyelvtudás nélkül kint sem fog baromi jó melót kapni és sokat keresni. De nagyon sok magyar van,közvetitőn keresztül lakótársakat is intéznek neked (vagyis te tudsz keresni) ,és úgy már lehet félrerakni egy szar fizuból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!