Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek milyen testvér az...

Szerintetek milyen testvér az ilyen?

Figyelt kérdés
Nagyon kiakadtam a húgomra. Ma kiderült, hogy kb. egy hónapja jelentősebb összeget nyert egy sorsjeggyel. És nem szólt róla senkinek. Csak anyukám tudott róla. Neki adott valamennyit, azt nem mondta meg, hogy mennyit, de ha jól vettem ki a szavaiból bőven hétszámjegyű összeg volt. Anyu is hallgatott róla. Csak az tűnt fel nekem, hogy ma, mikor nála voltunk, rajta voltak olyan ékszerek, amelyeket tudom, hogy korábban zálogba tett. Meg a kamrája is teljesen fel van töltve. Sokáig faggattam, mire véletlenül elszólta magát. Nem sajnálom én tőle ezt a pénzt, de a húgom is jól tudja, hogy milyen nehezen élünk a két gyerekkel és még a hitelt is fizetni kell. Miért nem szólt róla, mikor ő egyedül él? Én azt hittem, hogy jó testvérek vagyunk, de nem. Legszívesebben felhívnám, de anyut nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni. A párom is azt mondta, hogy fulladjon bele a pénzébe, ha ilyen önző. Ti mit tennétek?

2013. ápr. 7. 21:51
1 2 3
 11/28 lilla dori válasza:
25%
Nem értem ezt a sok felháborodást teljesen igaza van a kérdezonek miért követelozne azon ha ugyan azt várja el amit o is segitett a hugának tankonyveket vett neki cipot akkor a hugának is ugy kellene állni hozzá
2013. ápr. 7. 23:26
 12/28 anonim ***** válasza:
20%
Szia! Teljesen megértelek, én is nagyon jó kapcsolatban vagyok a tesóimmal..bár jobbára ők segítenek engem de ha tudok én is segítek nekik de nem ez a lényeg... a lényeg itt azon van, hogy amint pénzhez jutott kapzsi lett és megszűntél létezni számára, ami egy szar érzés....ha az én testvérem nyerne örülnék természetesen de szerintem annyira alap dolog, hogy ha van plusz pénzem akkor más nem a gyerekeidnek vehetett volna valami kis ajándékot vagy elvihetett volna kikapcsolódni téged termálfürdő vagy ilyesmi.... maga a gesztus, hogy gondol rád is nagyon jól tud esni mert érzed, hogy értékes vagy számára...és igen nem kötelező segítenie de ha jó a kapcsolat és megteheti miért ne???? szerintem rettentő önző húzás volt és biztosan csalódtál most benne, ami érthető... szerintem ne kérdezz rá mert az lesz, hogy számon kéred vagy ilyesmi... de szerintem menni fog még ö hozzád... de te ne legyél akkor se olyan, mit Ö...
2013. ápr. 7. 23:33
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Ha jól értem a ZÁLOGBÓL váltotta vissza a cuccait, és a KAMRÁJÁT töltötte fel kajával... most akkor miért is a te gyerekeidre kellett volna köletine?

Ha elment volna tengeri luxusútra hónapokra, akkor értem hogy nehezményezed hogy te semmit nem kaptál, de ha valaki kajára meg a zálogdolgaira költ, már ne is haragudj, de akkor pofátlanság nehezményezni hogy nem adott neked. A gyerekeidet te vállaltad, és a testvérednél nem kérdés hogy a saját ételét fogja először megvenni és nem a te gyerekeidet etetni. Már bocs.

2013. ápr. 7. 23:47
 14/28 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is érthető, hogy először a saját életét hozta egyenesbe a saját nyert pénzéből, illetve az édesanyját is segítette, én is így tennék. Semmi luxust nem említettél. Az, hogy valaki kiváltja a szeretett ékszereit a zaciból, vagy hogy végre feltöltheti a kamráját kajával, az nem luxusnak számít, hanem egy alap igénynek, amit ő eddig sajnos nem tehetett meg.

Tovább kellett volna a zacin és száraz kenyéren élnie, hogy a te hiteled rendben be legyen fizetve?

Nekem nagyon nem tetszik a hozzáállásod. Rendben, én támogatnám a testvéremet legalább annyival, amennyivel ő támogatott engem. Vennék a gyerekeinek egy-egy pár új cipőt, ruhát, esetleg könyvet, ha tellik még a nyereményből a saját életem rendbehozásán felül. Viszont nem fizetném vissza a hitelét, vagy támogatnám x tíz ezerrel havonta, hiszen magának csinálta a "bajt". Nagyon is jó testvérek vagyunk, de ez részéről is így van és mi ezt így tartjuk természetesnek. Ha valamivel befürdök, annak én iszom meg a levét és nem a szüleimen/testvéremen kérem számon, hogy miért nem segítenek, szerintem ez érthető.

2013. ápr. 7. 23:57
 15/28 anonim ***** válasza:
19%

12-es vagyok és kedves 13-as és többiek nem érdekel le lehet pontozni de akkor is leírom!!!!

ha én segítek elvárom, hogy nekem is segítsenek...! oda vissza folyamat... hihetetlen nincs bennetek érzés? fogalmatok nincs róla,hogy akár egy mondattal is, hogy eláruljátok, hogy ti mennyire kapzsi és önző emberek vagytok!!!! Szerintem ha a barátnőm van bajban még azon is segítenék nem, hogy a testvéremen...!! Fogalmatok nincs arról,hogy mi az az összetartás és szeretet... mert nem a pénzéért szereti a testvérét sőt segített is neki...!!! De tudod mit ha nyerek sem a zaciba megyek hanem előbb veszek a kutyámnak valami hasznosat, mint, hogy puccos ékszerekre költsek.... de igen valakinek többet számít a csillogás... akkor ezentúl beszéljen az ékszerihez ha bánatos az ékszerei nyakán sírjon...! Ha neki többet ér ez mint mondjuk egy együtt töltött kellemes nap a testvérével... Látszik, hogy milyen felszínes és érdek kapcsolataitok vannak válaszolók... szégyellhetitek magatokat... természetesen akinek nem inge ne vegye magára de páran most öltözködhettek...!!!!!!!!

2013. ápr. 8. 00:04
 16/28 lilla dori válasza:
21%
Nem értem miért mindenki ilyen rossz indulatú nem azt irta a kérdezo hogy fizesse ki a hitelét csak azért irta a hitelét hogy rossz anyagi helyzetben van nem pedig azért hogy a huga fizesse a hitelét ki persze hogy rosszul esett neki mert nem az anyagi részét kell nézni a dolgonak hanem egy kis aproság is jol esett volna neki nem hogy a hitelét fizesse ki
2013. ápr. 8. 00:05
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

Viszont szerintem arról egy szó sem esett, hogy pl. milyen ékszerek voltak a zaciban. Lehet egy utolsó számító köcsög vagyok és rohadjak meg egyedül az ékszereimmel, de ha értékes családi ékszereket adtam be valamikor, amiket örököltem, vagy amikhez érzelmi szálak fűznek, akkor nem fogom veszni hagyni, ez van.

Arról sem esett szó, hogy vajon a tesó mennyire nélkülözött. Kaviárral töltötte fel azt a kamrát, vagy alapvető élelmiszerekkel és konzervekkel, amiket eddig nélkülöznie kellett.

SZERINTEM senkitől nem várható el (és én sem várnám el a testvéremtől), hogy a saját nyomora mellett minden pénzét rám fordítsa, amikor neki is lenne mire költenie bőven. Majd ha ő rendbehozta az életét, adott akinek akart és maradt, akkor ha Ő SZERETNE, én elfogadom a segítségét, de addig nem követelőzök.

Azt sem tudja a kérdező, hogy mennyi pénzt nyert a húga. Honnan tudja, hogy egyáltalán van még belőle? Lehet a 90%-át az anyukáján adta, csak annyit tett el magának, hogy egyenesbe hozza magát! Akkor ő egy kapzsi szemét alak?

Arról sem esett szó sem, hogy egyáltalán valaha is kaptak-e a gyerekek a tesótól bármit is? Lehet mostanában is kaptak, csak nem látják a fától az erdőt!

Szóval szerintem ez baromira kevés infó ahhoz, hogy itt elítéljék a tesót, vagy bármelyik hozzászólót, aki a testvérnek adott igazat, mert baromira nincsenek részletek megemlítve, ami szerintem döntő fontosságú egy ilyen témában. Egy biztos! Én pl. ha adok, akkor nem azért adok, mert várok cserébe valamit, lehet megkövezni!!

2013. ápr. 8. 00:15
 18/28 anonim ***** válasza:
91%
ő nyerte, az ő pénze! miért kellett volna adnia? ennyire irigy vagy? bocs de ezen kiakadtam....
2013. ápr. 8. 00:59
 19/28 anonim ***** válasza:
90%

"ha én segítek elvárom, hogy nekem is segítsenek...!"

Nem látod, hogy ez az önző dolog? Nem azért segítesz, mert jó ember vagy, hanem dörzsölgeted a kezeid, hogy mikor hajthatod be. Ilyen segítség a halálnak kell.

2013. ápr. 8. 02:41
 20/28 anonim ***** válasza:
86%

Na, ezért nem mondanám meg senkinek, ha nyernék, mert aztán jönnének a jóindulatú, kedves rokonok, hogy "de hát már én is segítettem ám neked".... Vegyél te is sorsjegyet.

Az nem segítség, hogy azért segítek, hogy viszonozzák. Ez az önzőség.

2013. ápr. 8. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!