Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha párodnak a testvére vélemén...

Ha párodnak a testvére véleménye lenne mérvadó, mit tennél?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha a tesó már szinte napi szinten tömné párotok fejét, hogy te semmit nem csinálsz jól a háztartással/gyerekkel/munkával kapcsolatban, csak szórod a pénzt, ezt meg azt az ügyet ne úgy intézze párod, ahogy megbeszéltétek előtte, hanem úgy, ahogy a testvér mondja, stb... Valóban jó a következtetés ebben az esetben, hogy nem is vagy igazán fontos a párodnak? Sarkítva (a tesó megfogalmazása alapján) "a párodat csak dug@d, a testvérek örökké testvérek maradnak". Vajon mi állhat ennek hátterében? (Hozzáteszem női testvér, és az exfeleséggel is ezt csinálta.)

2013. márc. 25. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Hát a sógorod-sógornőd és közted rossz a kapcsolat, ez nyilvánvaló. Ezért uszít ellened. Az viszont igaz, hogy a házastárs már lehet, hogy rég nincs sehol, mikor még a testvér, testvér marad. Hát, igyekezni kell jobb kapcsolatot kialakítani a sógornővel, légy kedves ennek ellenére.
2013. márc. 25. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

"Valóban jó a következtetés ebben az esetben, hogy nem is vagy igazán fontos a párodnak?" - Igen, drágám! Ez sajnos így van.

Nekem 15 év után sikerült elérni, hogy ne így legyen. Te ne várj ennyit!!! Felesleges.

2013. márc. 25. 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Áááá,ezek a nővérek meg tudják keseríteni a sógornők életét! Kedves páromat megkérdezném, hogy kivel is él egy fedél alatt,és ezek után kivel akar?! Nővérkét helyretenném,hogy tudja,hol is a helye. Illetve nézzen magába,talán ő tökéletes?

És igen, nekem is ez lenne a következtetésem, hogy nem számítok igazán a páromnak,ha a közös életünket illetően egy harmadik véleményére ad.(Sajnos most élem át!)

2013. márc. 25. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A párom nem sokat ad a testvérei véleményére, nem állnak olyan közel hozzá, mint én. Az egyik tesó itt is furcsán viselkedik, a segítségemet kérte, hogy közelebb kerüljön a páromhoz (régóta nem voltam jó viszonyban), aztán mikor segítettem és javult a viszony, a hátam mögött megpróbálta rábeszélni, hogy hagyjon el, mert nem vagyok hozzá való.

Szerencsére a páromra nincsenek hatással a sunyi mesterkedései.

Szerintem a ti esetetekben a párod dolga lenne, hogy leállítsa a sógornőt.

2013. márc. 25. 19:25
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Beadnám a válópert, azonnal.

Ha a lánytesó ezt műveli, akkor az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy valami betegesen szoros kapcsolat van köztük (nem szexuálisan, hanem lelkileg összegabalyodva), ill. ilyenkor általában hátul van egy igazi birtokló Gonosz: az anyós, aki szítja ezt egészet ellened a testvérek kapcsolatán keresztül.

Ha a férjed nem téged választ, nem áll ki melletted mindig és mindenkor, nem tudja kezelni a testvér- és családi kapcsolatait, akkor nem felnőtt ember - azaz számomra egy ilyen ember nem méltó arra, hogy a férjem legyen. A Bibliában is ez áll: elhagyja apját, anyját, tetsvérét a feleségéért, férjéért. Ez a NORMÁLIS. Leválni a régi családról és saját családot alapítani.

2013. márc. 25. 20:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát, én már nem tudnék a drágával jóban lenni, mert okés, hogy testvér mindig testvér marad, de az, hogy engem voltaképpen egy luknak tart, amit a testvére dugd@s, hát köszönöm szépen. Én azért nem martam el őt párom mellől, nem tiltottam tőle, sőt, mondtam, néha találkozzanak csak kettesben, hogy újra testvérként bolondozhassanak, hiszen nekem is van testvérem, megértem a testvéri kapcsolatot, szeretetet. Viszont azért azt is felfogom, hogy a párom a családom, az akivel együtt élek, és ezért a mindennapi vagy jövőnket meghatározó döntéseket vele hozok, nem egyéb rokonaimmal, akiknek ráadásul megvan a saját családjuk, a saját életükkel. Bár azért azt kell mondjam, szerintem a főkolompos ebben a nem éppen kellemes helyzetben maga a párom, hiszen a tesója neki sugdossa ezeket a fülébe, sztem páromnak kellene leállítania. De hát ő hallgat, mint car a gazban... Én meg egyre elkeseredettebb vagyok... Rosszul esik, hogy védenem kell magam a párkapcsolatomban. Ááááh, nem kellemes.

2013. márc. 26. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:

"a párom a családom, az akivel együtt élek, és ezért a mindennapi vagy jövőnket meghatározó döntéseket vele hozok"

2-es vagyok, ezért írtam azt, hogy nem éri meg várni, hogy megváltozzon a dolog.

Párod érzelmileg még nem nőtt fel.

Az én férjem is mindig mindent megbeszélt a családjával, ha vettünk egy kg sajtot, azt is tudták. Ez nem lett volna baj, de belepofáztak mindenbe. Hogy így meg úgy. Ez nagyon komoly károkat okozott a kapcsolatunkban.

15 év elteltével történt egy olyan eset, amikor végre felnyílt a kedvesem szeme, azóta nyugi van.

De, ha ma kezdhetném elölről, nem maradnék mellette, mert szó szerint nem éri meg, a szeretet nem mindig egyenlő a harccal, a mindent eltűréssel.

2013. márc. 27. 11:02
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

És mi volt az a dolog, ami felnyitotta a szemét párodnak? Te mondtál vagy csináltál valamit? Rajtad kívülálló dolog volt? Te hogy próbálkoztál megbeszélni pároddal ezt az egészet? Mi "győzte meg" végülis?

2013. márc. 27. 18:38
 9/9 anonim ***** válasza:

2-es 7-es vagyok.

Nem én nyitottam fel a szemét.

Hanem a nővére csinált egy olyan dolgot, amitől rájött, egy szemét alak... Konkrétan hitelt tervezett felvenni, a szüleik házára, s anyjukkal szövetkezve ki akarták páromat túrni onnan.

Ez kiderült, így a nővérke elvesztette a bizalmát.

Bár sajnos hamar visszaédelegte magát, mégiscsak az "egyetlen testvér", most is ugrik a párom, ha egyet nyiffan a kicsike, de már nem ő az első, hanem mi és gyerekek.

Szóval, nem éri meg várnod, mert aki ilyen gyermeteg, annak nagyon nagy dolog kell, hogy első helyre helyezzen téged az életében. Ha egyáltalán.

2013. márc. 31. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!