Ha párodnak a testvére véleménye lenne mérvadó, mit tennél?
"Valóban jó a következtetés ebben az esetben, hogy nem is vagy igazán fontos a párodnak?" - Igen, drágám! Ez sajnos így van.
Nekem 15 év után sikerült elérni, hogy ne így legyen. Te ne várj ennyit!!! Felesleges.
Áááá,ezek a nővérek meg tudják keseríteni a sógornők életét! Kedves páromat megkérdezném, hogy kivel is él egy fedél alatt,és ezek után kivel akar?! Nővérkét helyretenném,hogy tudja,hol is a helye. Illetve nézzen magába,talán ő tökéletes?
És igen, nekem is ez lenne a következtetésem, hogy nem számítok igazán a páromnak,ha a közös életünket illetően egy harmadik véleményére ad.(Sajnos most élem át!)
A párom nem sokat ad a testvérei véleményére, nem állnak olyan közel hozzá, mint én. Az egyik tesó itt is furcsán viselkedik, a segítségemet kérte, hogy közelebb kerüljön a páromhoz (régóta nem voltam jó viszonyban), aztán mikor segítettem és javult a viszony, a hátam mögött megpróbálta rábeszélni, hogy hagyjon el, mert nem vagyok hozzá való.
Szerencsére a páromra nincsenek hatással a sunyi mesterkedései.
Szerintem a ti esetetekben a párod dolga lenne, hogy leállítsa a sógornőt.
Beadnám a válópert, azonnal.
Ha a lánytesó ezt műveli, akkor az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy valami betegesen szoros kapcsolat van köztük (nem szexuálisan, hanem lelkileg összegabalyodva), ill. ilyenkor általában hátul van egy igazi birtokló Gonosz: az anyós, aki szítja ezt egészet ellened a testvérek kapcsolatán keresztül.
Ha a férjed nem téged választ, nem áll ki melletted mindig és mindenkor, nem tudja kezelni a testvér- és családi kapcsolatait, akkor nem felnőtt ember - azaz számomra egy ilyen ember nem méltó arra, hogy a férjem legyen. A Bibliában is ez áll: elhagyja apját, anyját, tetsvérét a feleségéért, férjéért. Ez a NORMÁLIS. Leválni a régi családról és saját családot alapítani.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, én már nem tudnék a drágával jóban lenni, mert okés, hogy testvér mindig testvér marad, de az, hogy engem voltaképpen egy luknak tart, amit a testvére dugd@s, hát köszönöm szépen. Én azért nem martam el őt párom mellől, nem tiltottam tőle, sőt, mondtam, néha találkozzanak csak kettesben, hogy újra testvérként bolondozhassanak, hiszen nekem is van testvérem, megértem a testvéri kapcsolatot, szeretetet. Viszont azért azt is felfogom, hogy a párom a családom, az akivel együtt élek, és ezért a mindennapi vagy jövőnket meghatározó döntéseket vele hozok, nem egyéb rokonaimmal, akiknek ráadásul megvan a saját családjuk, a saját életükkel. Bár azért azt kell mondjam, szerintem a főkolompos ebben a nem éppen kellemes helyzetben maga a párom, hiszen a tesója neki sugdossa ezeket a fülébe, sztem páromnak kellene leállítania. De hát ő hallgat, mint car a gazban... Én meg egyre elkeseredettebb vagyok... Rosszul esik, hogy védenem kell magam a párkapcsolatomban. Ááááh, nem kellemes.
"a párom a családom, az akivel együtt élek, és ezért a mindennapi vagy jövőnket meghatározó döntéseket vele hozok"
2-es vagyok, ezért írtam azt, hogy nem éri meg várni, hogy megváltozzon a dolog.
Párod érzelmileg még nem nőtt fel.
Az én férjem is mindig mindent megbeszélt a családjával, ha vettünk egy kg sajtot, azt is tudták. Ez nem lett volna baj, de belepofáztak mindenbe. Hogy így meg úgy. Ez nagyon komoly károkat okozott a kapcsolatunkban.
15 év elteltével történt egy olyan eset, amikor végre felnyílt a kedvesem szeme, azóta nyugi van.
De, ha ma kezdhetném elölről, nem maradnék mellette, mert szó szerint nem éri meg, a szeretet nem mindig egyenlő a harccal, a mindent eltűréssel.
Köszönöm a válaszod!
És mi volt az a dolog, ami felnyitotta a szemét párodnak? Te mondtál vagy csináltál valamit? Rajtad kívülálló dolog volt? Te hogy próbálkoztál megbeszélni pároddal ezt az egészet? Mi "győzte meg" végülis?
2-es 7-es vagyok.
Nem én nyitottam fel a szemét.
Hanem a nővére csinált egy olyan dolgot, amitől rájött, egy szemét alak... Konkrétan hitelt tervezett felvenni, a szüleik házára, s anyjukkal szövetkezve ki akarták páromat túrni onnan.
Ez kiderült, így a nővérke elvesztette a bizalmát.
Bár sajnos hamar visszaédelegte magát, mégiscsak az "egyetlen testvér", most is ugrik a párom, ha egyet nyiffan a kicsike, de már nem ő az első, hanem mi és gyerekek.
Szóval, nem éri meg várnod, mert aki ilyen gyermeteg, annak nagyon nagy dolog kell, hogy első helyre helyezzen téged az életében. Ha egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!