Miért érdekli az emberek túlnyomó többségét mások véleménye?
Véleménye:
Mindenről.
Erre többféle választ is tudok adni, mint ahogy többféleképpen is lehet érteni a kérdést.
Például azért, mert egy felszínes világban élünk, ahol az vagy aminek látszol és ezért nem mindegy sok embernek, hogy minek látszik. Ezért érdekli a többség véleménye.
Vagy ha máshogy nézzük a kérdést akkor azért, mert a saját vélemény kialakításához nem rendelkezünk elég információval, mert nincs időnk a témában tájékozódni, vagy mert nem vagyunk elég fejlettek intellektuálisan és azért inkább összeszedjük a témáról mások véleményét és ezzel próbálunk "helyt állni", ha kell.
De érthetem a kérdést úgy is, hogy pl szimpatikus akar lenni az illető másoknak (lehet ez üzleti érdekből, párkapcsolat, stb.) és ezért úgy tesz, mintha érdekelné a másik véleménye.
Mert közösségben, társadalomban élünk. Egyébként ez nem egy olyan nagyon rossz dolog.
Anyukám például a másik véglet, tojik a világra, nem törődik senkinek a véleményével. Ebből ilyen dolgok következnek, hogy például iszik. (Megjegyzem szerintem pont azért, mert mivel senkivel nem foglalkozik, senki nem szereti őt, mert egyszerűen elviselhetetlen.) Az a hozzáállása, hogy őt nem érdekli, hogy minket zavar, neki joga van inni és kész. Szimpatikus hozzáállás, tényleg..
"Téged miért érdekel?"
Engem nem érdekel, viszont van hogy bosszant, másokat mennyire korlátozza a többieknek való megfelelés. Sok jó embert vesztettem el emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!