Tényleg ennyi lenne a kivételezős szülő, vagy a fiatalok színezik ki a dolgokat?
Bizony így van. Én ezért sem akarok második gyereket szülni. Én magam azt tapasztaltam, hogy anyám minden szeretetét, figyelmét és anyagi javát csak az elsőszülöttjével volt képes megosztani, velem nem.
Félek, hogy én sem lennék különb a másodikkal.
Én felnőtt fejjel is azt mondom neked h anyám szemében mindíg az elsőszülött pici fia volt az isten. Őt mindenben támogatta (támagatja is mert még mindíg otthon él), ő mindent megkap csak csettintenie kell, neki soha semmit nem kell csinálni (én mindíg főztem mostam takarítottam... stb és ha valamire nem jutott időm még jól le is lettem bszva. Ő meg csak a seggét mereszti és ha véletlen megken magának 1 kenyeret akkor már jaj de ügyes nagyfiú) ő volt mindíg az okos a jó. Anyém mindíg mindent elhitt neki.
És bennem ez nem is tiniként jött elő mert akkor még én hülye próbáltam megfelelni anyámnak. Huszonévesen jöttem rá h ez nem lehet mert úgy is a pici fia a tökély én meg egy semmirevaló rabszolga.
Szóval én elhiszem h sok szülő kivételez az egyik gyerekével max 1-2 nem olyan látványosan.
Jah és én is épp ezért ahogy anyám viselkedik nem akarok csak 1 gyereket. Véletlen sem akarom azt csinálni amit ő
5. vagyok.
Egyáltalán nincs túlreagálva, első szülött lány voltam, apa nagyon örült, anyám nem, utána jött az öcsém, ő volt anyám mindene, és ennek hangot is adott a későbbiekben is. Ettől függetlenül imádom a tesómat, bár már huszonéves, és külföldön dolgozik, mivel én itthon maradtam, anyánk belém kapaszkodna, de ez nem jön össze, mert ha tesóm csinált vmi rosszat, SOHAsem kente rám, de anyámnak le kellett vezetni, és persze engem vert meg.
Kor/nem/gondolkodás/érettség/ stb, ezek játszanak közre, a sorrend persze tetszőleges. Egyik ismerősöméknél volt egy 20éves fiú, nem túl eszes, és volt egy 16éves húga, aki éretten gondolkodott. A lány soha sehova, a fiú akár a világ vége táblát is megkereshette. Ma: a srác várja a jogerős ítéletet, a lány normális életet él.
Tehát nem feltétlenül érett gondolkodás miatt.. Inkább a kor, vagy a várt/nem várt nemű gyerek előtérbe vagy háttérbe helyezése a fő szempont, ami elég sajnálatos. 1 gyerekünk van és 1 is marad, hogy ne essünk kivételezős és stb.hibába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!