Ez nálatok is így megy?
Sziasztok!
17 éves leszek a következő hónapban. Úgy érzem nem vagyok már kislány és nekem is lehetnek barátaim. Valamilyen szinten lehetek független és azzal barátkozok, akivel akarok. A szülők részéről ezt a fajta szabadságot megkapom,de Tesóm ( fiú és 25 éves) nem engedi, hogy ilyen módon boldoggá tegyem magam. Megértem, hogy félti a húgát, de néha túlzásokba esik. Évek óta, az megy, hogy áthívom a barátaimat, akik előtt tesz-veszi magát, mintha ő lenne a nagy ember itthon. Parancsolgat, veszekedik előttem. Sajnos ez a viselkedése már a hétköznapokra is átment. Nem akar bulizni engedni, folyton piszkál, hogy ezt csináljak azt csináljak. Tegnap betelt a pohár. Egy nagyon kedves sráccal beszéltem telefonon, ő beront a szobába és elkezd velem veszekedni, parancsolgatni, amikor jól tudja, hogy telefonálok. Anya őt pártolja, mert mindenben segít neki, egyszerűen imádja a fiát. Ha bármi rosszat csinál, vagy valami elromlik az mindig az én hibám. Próbáltam már szép szóval, kiabálva, de sehogy sem működik köztünk egy normális testvéri kapcsolat.
Ez nálatok is így megy vagy ilyen az én szerencsém?
Előre is köszönöm a normális válaszokat/tanácsokat! :)
Hát átérzem a problémád. Mondjuk a bátyám a magánéletembe meg amúgy nem szólt bele (köztünk csak 4 év különbség van), de ha vitánk volt, mindig ő volt védve, meg általában ő a mindenkori szent és sérthetetlen, csak mert férfiből van és elsőszülött...
Szerintem ha ilyen bunkó barom, akkor ne akarj jó kapcsolatra törekedni vele, nem érdemli meg. Inkább tojjál rá magadból, ha kötekedik, ne is vedd észre, hidd el, a közönynél jobban semmi nem húzza majd fel. :) aztán csak mérgelődjön...
esetleg néha odavetheted neki, hogy a legkevésbé sem izgat téged a hablatyolása.
Köszi a válaszokat!
A közöny nem megy, csak még idegesebb lesz. Nekem nem hiányzik a balhé. Így is én vagyok az, aki mindig kötekedik.
Anyának hiába mondom, mindig őt védi.
Szerintem meg nagyon szeret és félt, illetve féltékeny.
Ilyenek a nagytesók... A férjemnek van több lánytestvére is, egyszer mertem az egyikre valamilyen megjegyzést tenni, na azt a felháborodást...
Vagy megvárod azt a pár évet, mire elköltözhetsz otthonról, és lesz ami lesz, vagy megpróbálod neki valahogy megmutatni, hogy nem fog elveszíteni csak mert van pasid, és hogy nem kell vigyáznia rád.
Nem azért bunkó mert utál, hanem mert félt és mert féltékeny. Próbáld meg őt is megérteni, valahol neki még mindig az a kisbaba vagy, akire neki kell vigyáznia.
átérzem. nekem is van tesóm ( anyám lehetne 21 év kor különbség) mindig ő a jó,ha nekem bajom van ugrálni kell,ha neki van jajj drágám ne menj sehova,csa pihenj -.- fa.z kivan. am ha parancsolgat tudod mit mond? azt hogy inkább takarodj dolgozni,v költözz el..
másik: szól,akkor ne szólj hozzá. pl telefonálsz,beront,beszélj tovább telefonon,mintha ott sem lenne,ne félj ideges lesz h letojod magasról :D am ha anyukádék elengednek bulizni,akkor ő mijogon szabja meg? nem értem:D de ne szólj hozzá. ha nem enged el,te akkor is készülődj,és menj el. ennyi:) anyukád megmondja mikor gyere haza,akkor menj haza,és a többi nem tartozik tesódra. ennyi:D
16l
Azért nekem jó lett volna egy báty,aki vigyáz rám :(
Még ha olykor túlzásba is viszi.
Szerintem nem lesz mindig ilyen,idővel változni fog.
Mi az, hogy nem enged bulizni? Visszatartani úgysem tud, akkor meg ne érdekeljen mit mond. A telefonos dolgok miatt meg majd hülyének nézik. Kérd meg apukádat, hogy beszéljen vele, mert ő az apád, úgy nevel, ahogy akar, oda enged, ahova akar, a tesód majd azt enged meg a saját lányának, amit ő akar. Addig meg keressen más szórakozást. Nem lehet, hogy féltékeny? Neki nincsenek barátai, akikkel bulizhat?
Lehet félt téged. Ha ez nem túl nagy gond neked, néha elhívhatnád bulizni a barátaiddal, hogy lássa, nem vagy egy ribanc, nem kell rád vigyáznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!