Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Helyén való otthon hagyni egy...

Helyén való otthon hagyni egy csecsemőt (1,5 hónapos) a 11 éves bátyjával rendszeresen?

Figyelt kérdés

Anyuka visszament dolgozni, de se bébicsőszt, se bölcsit nem akar fizetni.

Apuka is csak este van otthon. Anyuka munka-időbeosztása olyan, hogy hétfőtől csütörtökig, reggel 8-tól délután 4-ig nincs otthon.

A 11 éves fiú sokat hiányzott az iskolából, mert a kisöccsére vigyázott. Emiatt is sok bonyodalom volt az iskolában, "amiért persze az igazgató volt a hülye". Most nyári szünetben valamivel könnyebb a helyzet.

Szerintem nagy felelőtlenség ilyet tenni, de mikor ezt megemlítettem az anyukának, az majdnem lesikította a hajam.

Azt sem értem, hogy az apuka hogy engedheti ezt.

Tényleg elég érett erre a feladatra egy 11 éves fiú?

Az anyagi körülmények egyébként megengednék, hogy anyuka otthon maradjon.

2012. jún. 26. 18:49
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
76%
Úgy hívják, hogy tudatos gondatlanság...
2012. jún. 27. 07:50
 22/36 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy lesz legalább 1 kommentelő, aki szerint ferdítek...

Kedves: a kérdés és a probléma eredeti! És az anyuci sem mondana mást, hidd el nekem!

Az anyuka kap családit, de a gyed-et megvonták tőle, mivel visszament dolgozni. A gyesről nem beszéltünk.

A 11 éves kisfiú meg igazából "csak" júniusban nem járt iskolában, mert az anyuka otthon volt a szülést követő két hétben. Az igazolással voltak problémák, de valahogy csak megoldották.

Nem volt tervezett gyerek náluk (anyuka 35 éves), de elvetetni nem akarták.

Apukával nem próbáltam meg beszélni, nagyon idióta egy ember. Szarik a gyerekeire, nem foglalkozik velük semmit, ráadásul a nagyobbik gyerek nem is az övé, mert az anyuka első házasságából származik. Tipikus tróger pasi, aki nem is tudom, hogy minek nősült meg.

Ha minden igaz, pénteken találkozok vele, akkor majd eldől, hogy mi lesz.

2012. jún. 27. 10:24
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

"Azért nem akarok nagyon szemét lenni, hogy bejelentem az esetet.

Attól nem lesz jobb sem a gyerekeknek, sem neki."

Úgy látom nem érted: a gyerek effektív életveszélyben van. Neki létérdeke, hogy jelentség. A gyámügyön ha elveszik agyereket az anyjától legalább tudnak rá vigyázni (egy 11 éves gyerek nem tud!).

2012. jún. 27. 11:57
 24/36 anonim válasza:
100%
Úristen ez komoly?Ilyen felelőtlen anya létezik ?Én 32 évesen sokszor össze voltam sza.... magam hogy nem veszem észre ha valami baja van a babómnak.És egy 11 évesre bízni nem normális ez a nő,úgy kezdem senkire nem bíznám az ő dolga hogy nevelje ha megszülte.Elnézést a kiakadásomért,csak ez felháborító.
2012. jún. 27. 13:06
 25/36 anonim válasza:
100%
Utolsó vagyok,mindenképp jelentsd a gyámhatóságnál
2012. jún. 27. 13:10
 26/36 anonim ***** válasza:
56%

Amikor a húgonm 1-2 éves volt, anyu gyakran ment el dolgozni és miránk, a nagyobb testvéreire hagyta. A születésekor én 10 éves lány, a tesóm 8 éves fiú volt. Mégis elláttuk. Persze anyu 4-5 óránál hosszabb ideig sosem volt távol. Tesó még tisztába is rakta és még mindig nagyon rendezi.

21/L

2012. jún. 27. 13:44
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis helyén való! Borzasztó felelőtlenség.
2012. jún. 27. 15:44
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el minden választ. A kicsi folyamatos életveszélyben van, a nagyra meg olyan terhet raktak 11 évesen, aminek a viselésére alkalmatlan.

A csecsemő bármikor félrenyelhet, megehet valamit stb. mit csinál akkor egy 11 éves?!

Nem mondom, ha átlépek a szomszédba odaadni egy levelet vagy ilyesmi, akkor arra az 5-10 percre otthagynám a fiamra (már ha amúgy okos meg rendes gyerek), de akkor nem mennék 1 háznál messzebbre, és lenne telefon mindkettőnknél.

Ez így ultragáz.

2012. jún. 28. 14:47
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
26-os: az 1-2 éves azért nagyon más, mint a másfél hónapos, de ettől még a te anyádtól is gáz volt, amit csinált. Attól, hogy mind túléltétek, még nem épp normális eljárás.
2012. jún. 28. 14:49
 30/36 anonim ***** válasza:
Ez nagy felelőtlenség. Szerintem is jelenti kellene a gyerekek érdekében.
2012. jún. 28. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!