Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Helyén való otthon hagyni egy...

Helyén való otthon hagyni egy csecsemőt (1,5 hónapos) a 11 éves bátyjával rendszeresen?

Figyelt kérdés

Anyuka visszament dolgozni, de se bébicsőszt, se bölcsit nem akar fizetni.

Apuka is csak este van otthon. Anyuka munka-időbeosztása olyan, hogy hétfőtől csütörtökig, reggel 8-tól délután 4-ig nincs otthon.

A 11 éves fiú sokat hiányzott az iskolából, mert a kisöccsére vigyázott. Emiatt is sok bonyodalom volt az iskolában, "amiért persze az igazgató volt a hülye". Most nyári szünetben valamivel könnyebb a helyzet.

Szerintem nagy felelőtlenség ilyet tenni, de mikor ezt megemlítettem az anyukának, az majdnem lesikította a hajam.

Azt sem értem, hogy az apuka hogy engedheti ezt.

Tényleg elég érett erre a feladatra egy 11 éves fiú?

Az anyagi körülmények egyébként megengednék, hogy anyuka otthon maradjon.

2012. jún. 26. 18:49
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Azért nem akarok nagyon szemét lenni, hogy bejelentem az esetet. Attól nem lesz jobb sem a gyerekeknek, sem neki. Először megpróbálok vele én beszélni, felhozom ezt a gyámügy témát. Utána is járok gyorsan., hogy legyen bizonyítékom. Aztán ha nem hajlandó tenni valamit, akkor majd lépek komolyabban is.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

2012. jún. 26. 19:21
 12/36 anonim ***** válasza:
91%

"Azért nem akarok nagyon szemét lenni, hogy bejelentem az esetet.

Attól nem lesz jobb sem a gyerekeknek, sem neki."

De pont hogy jobb lesz a gyerekeknek....

2012. jún. 26. 19:33
 13/36 anonim ***** válasza:
majd írd meg mi lett!
2012. jún. 26. 20:49
 14/36 anonim ***** válasza:
Apukával nem próbáltál meg beszélni?
2012. jún. 26. 21:14
 15/36 anonim ***** válasza:
74%
Most komolyan otthagyja a 6 hetes csecsemőt a másik gyerekre?Ekkora gyerek mellett miért dolgozik?Itt ebben az országban élnek?És a nagy csinál a kicsivel mindent?Akkor én nem tennék mást jelenteném.Bármi előfordulhat a kicsivel napközben amivel a bátyja nem tud mit kezdeni.Minek szült gyereket?
2012. jún. 26. 22:15
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Ezt minden félkép jelenteni kell.

Mivel igazolta a gyerek hiányzását az iskola felé?

Nem hiszem,hogy a gyerek orvos szó nélkül igazolta volna a hiányzásokat.

11 éves gyerek akár fiú akár lány NEM elég nagy a hozz,hogy ekkora gyerekre vigyázzon!!!!!!!!!!!!!

A védőnő hét közben jár!

Hogy nem tűnt fel neki,hogy az anyuka nincs otthon?!

Ez nekem érthetetlen mivel az én kis fiam 3 hónapos lesz.

Mi sem dúskálunk a pénzben,mégse hagyom itthon senkire.

Nem kap gyedet vagy gyest?

2012. jún. 26. 22:40
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Én 13éves koromtól vigyáztam a hugomra, bár én lány vagyok. Nem lett semmi baja soha, pedig hugim is kisbaba volt, sajnos nem tudtuk megoldani máshogy. Gyerekkorom nem nagyon volt de nem is zavart soha nem hiábáztattam anyát mert tudtam, hogy miattunk dolgozik. De azért 11 évesen még én is korainak tartom...főleg most kezd el menni a baba is.. mindig kell rá figyelni..
2012. jún. 27. 06:29
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat 11 hónaposra emlékeztem, most nézem hogy másfél hónapos, na hát ez meg tényleg korai.....akármi lehet elég ha félrenyel mit csinál az a kisfiú vele....
2012. jún. 27. 06:31
 19/36 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez elég meredek!

Azért én szívesen meghallgatnám, vagy elolvasnám a mama "verzióját" is!

(Lehet, hogy kiderülne, hogy esetleg egy fodrász, vagy bevásárlás hasonló idejére bízta csak a nagyobbikra a picit, vagy esetleg az egész kérdés kamu)

2012. jún. 27. 07:32
 20/36 anonim ***** válasza:
63%
Ha ez tényleg így van, mindenképp jelentsd a gyámügynek az esetet, hiszen ez nem arról szól hogy ejnye-bejnye, hanem büntetendő cselekmény két kiskorú gyereket egyedül hagyni! Ha történik valami katasztrófa, anyuci mehet a börtönbe!
2012. jún. 27. 07:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!