Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Felvegyem újra a kapcsolatot...

Felvegyem újra a kapcsolatot az öcsémmel? 40N (fontos)

Figyelt kérdés

Én 40 éves nő vagyok, az öcsém egy 20 éves srác. Nem egy apánk van, én javában felnőtt voltam, amikor az öcsém született.

Anyai ágról 4-en vagyunk testvérek. Anyánk nem volt jó édesanya, függő volt és ezáltal mentális beteg, így az öcsém és egy másik testvéremen kivűl mindenkit kiemeltek tőle.

Tudom, hogy miket élhetett át az öcsém, az anyja mellett. Az a testvér aki még nála maradt, az 36 éves, börtönt megjárta, drogozott, bűnőző volt, mára nagyjából oké az élete.

Az öcsémet legelőször 2020ban fogadtam be, ugyanis gyámhivatal felkeresett, hogy az anyja fogva tartotta, éheztette stb. Hozzám került 15 évesen, bevallom én sem erre felkészülve, sokat vegzáltam mert alapvető dolgok nem lettek megtanítva neki, csúfoltam. Mivel aszperger szindrómás annyi baja volt, hogy nagyon csendbes volt, és rettenetesen depressziós volt. Anyja probálta (én letagadom anyámat, ez nem anya) felkeresni visszafogadni, nyilván visszament, és itt beképzeltem sok mindent kiraktam és megfenyegettem, hogy mindent elfogok követni hogy szar élete legyen. Azelőtt is rossz volt neki az anyja mellett, mesélt dolgokat, öngyilkosággal fenyegette a fiát, verte mert azt hitte, hogy meleg olykor, elhanyagolta természetesen, volt mikor nem kapott enni napokig, rengeteget költöztek, hiszen anyja nem fizetett sokszor bérletidíjat. Ezek nálam nem újak, én is átéltem mindet, csak nekünk apa ott volt, öcsémnek meg az apja is drogos volt. (Már nem él tudtommal)

Tavaly juniusban felkerestem megint az öcsémet. Ennek oka az volt, hogy a többi testvérem mind letiltott, mert anyuka megroppant , hogy az öcsém is kirepült a fészekből és senki se tartja már vele kapcsolatot, balhézott, rendőrök vitték el, és, hogy én is szálljak be a segítségnyújtásokba anyagilag. Nemet mondtam, felnőtt nőröl beszélünk simán elmehetett volna dolgozni ha akar. Így egyetlen tesóm se volt már, azt tudtam hogy öcsém Pesten kezdett új életet és én is felköltöztem oda munka miatt, megkerestem Facebookon. Leírtam neki, hogy tudom milyen rossz ha nincs egyetlenegy családtag vele, és nagyon kihúzta nálam a gyúfát anno, amiért visszament az anyjához mielőtt kiraktam. Ő ekkor elkezdett nekem esni, hogy gimnáziumi évei alatt csak a szociális munkások és a pszichológusa segített neki, amíg mi a rokonai le se szartuk, és hogy én anno állandóan leszégyenítettem amíg nálam volt (ez igaz), meg hogy ő most jól elél egyedül, nem hiányzik neki hogy család megint visszahúzza.

Ekkor megértőbben írtam neki, és kértem találkozót, és mivel a börtöntviselt bátyja állandóan szídja az öcsém, hogy nem ápolja az anyját stb én meg kiálltam érte, láttam értékelte. 1 hónapig tartott testvéri kapcsolatunk, eleinte nagyon elutasító volt, nagyon nagy óvatosággal közeledett felém mintha valami idegen lennék. Sokszor vissza se írt amikor elérhető volt. Basszus 6 éves koráig én vigyáztam az anyja helyett, a sulis éveim alatt. Ezalatt egy hónap alatt sokszor vicceskedtem vele mint én a többi tesókkal hogy "durva vagy" "nagyon hülye vagy" erre ő olyanokat írt hogy inkább az a durva hogy hagytuk hogy drogos anyja mellett nőjjön fel és passzívan végignéztük szenvedését. Valóban annyit se tettünk egy szülinap karácsony se semmi alatt hogy felköszöntsünk de nem a múlttal kell foglalkozni hanem a jövövel.

Kb júliúsban (előtte bútoroztam az új albit így kellett a segítőkéz így mindig elhívtam magammal bútort venni kellett a segítőkéz meg én új vagyok pesten ő meg úgy ismeri az összes kerületet meg az eljutást hogy csodálom) valamit írtam amit magára vett és elkezdett nekem esni hogy én anno hogy szégyenítettem egy akkor lelkibeteg embert és hogy van pofám ilyeneket írkálni nekem emiatt egyszer se kértem bocsánatot és stb. Én nekem volt egy meleg barátom akit 2-3 évig befogadtam, elmeséltem neki, azt ezt is nehezményezte hogy egy vadidegent befogadok saját öcsémet nem. Nem tudtam mit írni, mert leblokkoltam. Borderlineos vagyok, és nem esett jól ez. Azt tudom hogy öcsém erősen ptsds ezért terápiákra jár.

1 hónapig nem keresett, aztán visszaírt, barátságosabb voltam vele sokkal, de augusztus végén, volt nálam főzni. Én addig barátnőmmel bent pakoltunk stb és már este volt mondtam öcsémnek pakoljon össze. Ő vette a hozzávalókat igaz, de semmit nem hagyott nekem. Emiatt nagyon megharagudtam rá, bocsánatot kért tőlem de ignoráltam. Másnap valamit írt, én elkezdtem bunkózni vele, ő meg elkezdett nekem hogy milyen nagyképű vagyok, aztán annyit írtam hogy minek beszél velem. Erre ő annyit írt hogy teljesen igaz, én hagytam hogy egy beteg anya mellett nőjön fel és semmit sem segítettem neki és azt a meleg barátom befogadtam én meg semmit nem tettem. Letiltott.

Azóta nem keresett, nem tudok semmit sem róla. Nem tudom felkeresem e mert a tőbbi testvérem se áll szóba és szerintem neki is szar hogy full egyedül van.

Karácsonyokat egyedül tölti azt tudom hogy megviselő neki, mondta anno, és igaz hogy sose kerestük.

ápr. 17. 01:39
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

Nyilvan a fosulis idoszakomra gondolok.

Utolso talalkozasunknal azt kihagytam hogy lehet amiatt is megbantodott hogy en a baratnommel kutyat setaltattunk en meg elhessegettem mosolyogva az ocsemet hogy menjen vegre haza.

Azt kihagytam hogy sokszor irtam neki hogy pl halacskat sutok, akciokat kuldtem neki nem irt rajuk semmit. Szerintem azert ez sem oke annyit irhatna hogy na de jo milyen halat...

Azt tudom hogy valami parja akkor aki ugyanugy psziches beteg volt az ocsemet allandoan lelkileg terrorizalta hogy megoli magat meg kamuverrel rajzolt vagasnyomokat magan es az ocsem nem merte elhagyni ezek utan sem mert annyira nem volt senkije hogy rendesen felt szoval az ocsem se szazas hogyha mar ennyire benne vagyunk.

Ocsemmel kb politikarol lehet beszelni de azt nagyon meg az emberekrol o eleg szolidarisnak valja magat. Ilyen muszaki dolgok erdeklik az meg ferfias. Kajarol is el lehet vele de annyira nem.

Sokszor kiakadt mert en roma vagyok, hiszen nagymama roma volt es nem tagadom. Ocsem viszont zsidonak tartja magat szerinte meg zsido volt a nagymama de amikor meghalt a nagyi en voltam 11 eves... o valami csaladfa kutatasra hivatkozik mert hogy holokauszt tulelo volt. Ez igaz volt holokausztos a csaladba de mit szamit. Allandoan lazba jott amikor szidtam a zsidokat, es egyet tudtam erteni a holokauszttal mert szerintem rablok. O erre kifakadt elegge akkor hogy lehetek ilyen. Mink romak vagyunk es kesz. Nem erdekel hogy csak negyed, en annak tartom magam, es en is ot. Fogadja el

ápr. 17. 01:53
 2/24 anonim ***** válasza:
15%

Nem olvastam végig.

Vedd fel a kapcsolatot vele, mi bajod lehet?

ápr. 17. 05:18
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

De minek keresnéd fel

Hogy megint csak oszd,,bunkó legyél vele meg tizedjére is elküldd a francba?

Ezért felesleges. Csak ne szaporodj, légyszi.

ápr. 17. 05:22
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok beállni a ma kötelezően ítélkező nyegle stílusú válaszadási stílusba, de szerintem a kérdező egyáltalán nem volt korrekt a sráccal. Akkor van értelme felvenni a kapcsolatot, ha a kérdező is eljut egy olyan szintre, hogy tud asszertív és emberséges lenni. Ha csak a dráma cirkusz varieté van, akkor mindenki jobban jár ha nem.
ápr. 17. 06:19
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Hullámzóan viszonyulsz hozzá, néha próbálsz kedves lenni "egy ideig", aztán bántó leszel hirtelen stb, ő se tudja hogy mire számítson.

Ha igazán segíteni szeretnél neki, lehet hogy hármasban (egy szakemberrel) érdemes lenne átbeszélni ezt a kapcsolatot.

Te könnyen írod hogy "nem a múlttal kellene foglalkozni" - öcsédet pedig a rossz gyerekkorban megélt hiányok rántják vissza a múltba és nagyon fájnak neki ezek.

ápr. 17. 06:49
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne.
ápr. 17. 06:51
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen srác. Hagyd békén, hagyd élni.
ápr. 17. 06:52
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Sztm hagyd békén.
ápr. 17. 07:04
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, amikor 15 éves volt, akkor te 35 és csúfoltad meg megszégyenítetted meg kidobtad….

Amikor 19 volt, te meg 39, akkor lehülyézted folyamatosan

Majd tavaly nyáron bunkóztál vele meg hazazavartad.

Emellett megmondta, hogy hagyd békén és letiltott.

Ezek után mi a kérdés???

HAGYD AZT A SZERENCSÉTLEN EMBERT BÉKÉN!

ápr. 17. 07:08
 10/24 anonim ***** válasza:
96%

Ilyen tesó mellett ellenség se kell. Semmivel nem vagy jobb az anyádnál.

Hagyd élni a tesódat, és keress fel egy pszichológust. Nagyon durva mentális problémáid vannak.

ápr. 17. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!