Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem veszik észre, hogy...

Miért nem veszik észre, hogy egy életképtelen ember?

Figyelt kérdés
A bátyám 27 éves létére se nem dolgozik, se nem tanul, még a legcsekélyebb esélyét sem mutatja, hogy hajlandó lenne ezen változtatni. Mindent megcsinálnak helyette, konkrétan egy rántottát nem tud megcsinálni magának.. szüleink nem is szólnak neki semmiért, konkrétan lesz.rják az egész dolgot.
márc. 21. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
48%

54.: Én biztosra veszem, hogy mentális beteg. Hogy lusta, az tény, de mitől?

Itt nemcsak az a baj, hogy kihasznál másokat, hanem az is, hogy semmi előrelátás nincs benne. Ez nem vall normális elmére.

márc. 23. 00:05
 62/81 anonim ***** válasza:
Úgyhogy nem feltétlen kéne ütni a lusta, "léha" tesót. Nektek lehet úgy tűnik, hogy most tiszta kényelem, happy, meg fasza neki minden.. Egy ideig... Aztán csőstül fog rászakadni minden, "házastul, medencéstül", és akik most itt ilyen okosak, ezt is vegyék figyelembe, hogy majd rászakad minden, és betemeti őt. Azért, mert nincsen életstratégiája, nincs megküzdési stratégiája, és úgy becsapják, kihasználják őt. A saját bőrén fogja megérezni, lehet megjárja majd a poklok poklát is, és akik ilyen kemény szavakkal illették, gondoljanak majd akkor is bele, mit mondtak. Ennyit erről..
márc. 23. 00:30
 63/81 anonim ***** válasza:

62.: Nem azt mondtam, hogy rosszat kívánok neki. De attól még jelenleg élősködik. Pont azért kellene megértetni vele, hogy változtasson, mert így a vesztébe rohan. A saját érdekében kellene elkezdenie dolgozni, vagy legalábbis kezdenie valamit magával. Nem egy milliárdos, aki akkor is jól él majd, ha nem tartja el senki. Utóbbi esetben én se tartanám ezt nagyon problémásnak.

Olyan, mintha a 27 éves pasi és a szülei valami bénult tehetetlenségben élnének. Pedig a 27 éves ember előtt még sok évtized állhat, amit jól ki is használhat.

márc. 23. 00:37
 64/81 anonim ***** válasza:
75%

Kitalálom: egész nap a telefonon/gépen lóg.

Függő.

Ha nem sikerül a családnak kimoccantania ebből, orvoshoz kell fordulni.

márc. 23. 07:45
 65/81 anonim ***** válasza:

64.: Attól még legalább egy kevés házimunkát végezhetne. Én is sokat lógok a gépen, itt a Gyakorin is, de attól még ellátom magam és a teendőimet.

Ennél az embernél valami felnőtté válási probléma is lehet. Úgy szolgáltatja ki magát, mint egy ötéves. Ehhez valóban két fél kell, mert ha a szülő van olyan hülye, hogy kiszolgálja mindenben, akkor áll elő ez az állapot. Én nem szolgálnám ki. Ha éhes, csináljon szendvicset, mossa ki a ruháit. Ha nem hajlandó, akkor éhes és koszos lesz. Ha nem képes ezekre 27 évesen, akkor pszichés beteg. Szerintem itt egy olyan anya lehet a háttérben, aki eleve egy házicseléd, ő ugrált a kérdező és az apjuk után is, akik elnézték, hogy az anyjuk meggedbed. Idősebb magyaroknál gyakori családtípus ez.

márc. 23. 08:27
 66/81 anonim ***** válasza:
23%
A megfőtt béka esete. Ha beleteszik langyos vízbe, és fokozatosan melegítik, nem veszi észre, és megfő. Ellenben ha rögtön forró vízbe dobnák, kiugrik.
márc. 23. 08:31
 67/81 anonim ***** válasza:
100%

"Én is sokat lógok a gépen, itt a Gyakorin is, de attól még ellátom magam és a teendőimet."

Mert te nem vagy függő. Pont ez a különbség a függőség meg a szívesen végzett tevékenység között.

márc. 23. 08:31
 68/81 anonim ***** válasza:
51%

"Idősebb magyaroknál gyakori családtípus ez."

Semmi köze a nemzetiséghez. A világon mindenhol vannak ilyen szülők.

márc. 23. 08:33
 69/81 anonim ***** válasza:
68.: Valóban, sok helyen vannak, de a hagyományos magyar szemlélet a nőnek írta elő az egész család kiszolgálását. Szerencsére ma már sok helyen másképp van, de idősebbeknél még sokszor lehet ezt látni.
márc. 23. 08:37
 70/81 anonim ***** válasza:

Most 27 éves. Miért csinálunk úgy, mintha ez a dolog most kezdődött volna? Legalább 10, de lehet 20 évet kéne visszamenni az időben, hogy megfejtsük az okokat, mik vannak a fiú fejében, mik vezettek ehhez.. Ez a srác úgy van előadva, mintha nyámnyila lenne. Én továbbra is kizártnak tartom, hogy minden 100%-ban a srác sara lenne.

Érdemes lenne megkapargatni kicsit a többi családtag felelősségét is. Egyébként ez, hogy ebben a kérdésben is beszélünk róla, pont, hogy nem felnőttként kezeljük. Ő nem egy kölyök, nem egy tacskó, úgyhogy az alap tisztelet kijárna neki, én azt gondolom. Talán emberszámba kéne venni őt.

márc. 23. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!