Miért nem veszik észre, hogy egy életképtelen ember?

Érdekes, hogy mostanában mennyi ilyen esetről olvasok. Szerintem ennek az az oka, hogy elterjedt a kényeztető nevelés, emiatt sok ember nem szembesül az élet alapvető törvényeivel. Az ilyen szülők egyszerűen buták. Ha a felnőtt gyereknek van passzív jövedelme, akkor valóban senkinek semmi köze ahhoz, hogy nem munkából él. Viszont így parazita létben él, fura, hogy a szülőket ez nem zavarja. Mintha nem akarnák tudomásul venni, hogy a saját életük véges, emiatt nem akarnak szembenézni a problémával. A felnőtt gyerek se előrelátó. Nem képes szembesülni azzal, hogy a szülei nem örök életűek, hogy meg kellene tervezni a megélhetését pár évtized múlva is. Az is különös, hogy házimunkát se végez. A szülei miért hagyják ezt?
Ebben a családban csak a kérdező tűnik normálisnak. Tényleg aggasztó a helyzet. Én többször beszélnék a tesóval, hogy a saját érdekében csináljon már valamit, mert így nagy eséllyel hajléktalan lesz.
Egyetértek azzal, hogy ez valami pszichés betegség. Viszont a szülőkkel is van valami ilyesmi.

Jó, de neked ehhez semmi közöd.
Az az ő élete, anyádék meg eltartják, mert nekik az úgy megfelel, ennyi. :D
Nekem is ilyen az öcsém, de kit érdekel, őszintén? Van saját életem, nem azzal foglalkozok, ő mit csinál.

"Az ilyenek gyakran megölik a szüleiket."
Forrás?

27.: Én úgy helyesbíteném a kommentedet, hogy az ilyenek RITKÁN megölik a szüleiket. Néha van egy-két gyilkosság, de nem jellemző.
Nem is áll érdekében a parazitának. Csak azt nem fogja fel, hogy így se fognak örökké élni. Lehet, hogy a kérdező szülei még aktívak és jól keresnek. Már akkor lesz gond, ha nyugdíjazzák őket, mert akkormár lehetnek megélhetési gondok ezekből.
Sőt, lehet, hogy a testvér már most se tud majd elhelyezkedni. Ha most tanulna és 30 körül szerezne egy végzettséget, nemigen fogják sehova felvenni a munkatapasztalat teljes hiánya miatt. De itt még a probléma felismeréséig se jutott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!