Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem veszik észre, hogy...

Miért nem veszik észre, hogy egy életképtelen ember?

Figyelt kérdés
A bátyám 27 éves létére se nem dolgozik, se nem tanul, még a legcsekélyebb esélyét sem mutatja, hogy hajlandó lenne ezen változtatni. Mindent megcsinálnak helyette, konkrétan egy rántottát nem tud megcsinálni magának.. szüleink nem is szólnak neki semmiért, konkrétan lesz.rják az egész dolgot.
márc. 21. 17:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, hogy mostanában mennyi ilyen esetről olvasok. Szerintem ennek az az oka, hogy elterjedt a kényeztető nevelés, emiatt sok ember nem szembesül az élet alapvető törvényeivel. Az ilyen szülők egyszerűen buták. Ha a felnőtt gyereknek van passzív jövedelme, akkor valóban senkinek semmi köze ahhoz, hogy nem munkából él. Viszont így parazita létben él, fura, hogy a szülőket ez nem zavarja. Mintha nem akarnák tudomásul venni, hogy a saját életük véges, emiatt nem akarnak szembenézni a problémával. A felnőtt gyerek se előrelátó. Nem képes szembesülni azzal, hogy a szülei nem örök életűek, hogy meg kellene tervezni a megélhetését pár évtized múlva is. Az is különös, hogy házimunkát se végez. A szülei miért hagyják ezt?

Ebben a családban csak a kérdező tűnik normálisnak. Tényleg aggasztó a helyzet. Én többször beszélnék a tesóval, hogy a saját érdekében csináljon már valamit, mert így nagy eséllyel hajléktalan lesz.

Egyetértek azzal, hogy ez valami pszichés betegség. Viszont a szülőkkel is van valami ilyesmi.

márc. 22. 10:37
 22/81 anonim ***** válasza:
73%
16, 18, ha nem lesznek a szülők, tartsátok majd el.
márc. 22. 10:40
 23/81 anonim ***** válasza:
12%

Jó, de neked ehhez semmi közöd.

Az az ő élete, anyádék meg eltartják, mert nekik az úgy megfelel, ennyi. :D

Nekem is ilyen az öcsém, de kit érdekel, őszintén? Van saját életem, nem azzal foglalkozok, ő mit csinál.

márc. 22. 14:35
 24/81 anonim ***** válasza:
38%
Nem életképtelen, csak lusta. Szerintem örülnek a társaságának. Unalmas lenne, ha apádnak csak az anyádat kéne egész nap nézegetni, meg fordítva is, ha nem lenne anyádnak máshoz szólni egész nap, csak apádhoz.
márc. 22. 14:56
 25/81 anonim ***** válasza:
69%
24.: Azért ott van baj a fejében, ha nem fogja fel, hogy előbb-utóbb egyedül marad. Az is fura, hogy nem törekszik párkapcsolatra, így tuti elkerülik a nők is. Mentális zavar már ez ezen a szinten.
márc. 22. 15:09
 26/81 anonim ***** válasza:
16%
bírom, mikor mindenkiből előjön a diagnoszta :D
márc. 22. 15:17
 27/81 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyenek gyakran megölik a szüleiket. Nemrég Chelsfordban elkaptak egy nőt, mert megölte a szüleit, és 4 évig a holttestekkel lakott.
márc. 22. 15:21
 28/81 anonim ***** válasza:
29%

"Az ilyenek gyakran megölik a szüleiket."

Forrás?

márc. 22. 15:24
 29/81 anonim ***** válasza:
0%
Amerika Chandler Handerson, Anglia Virginia Mcullough, meg volt amerikában valami Junior nevű, aki levágta az anyja fejét, és egy fazékba rakta, mert az már nem fizetett többet.
márc. 22. 15:29
 30/81 anonim ***** válasza:
100%

27.: Én úgy helyesbíteném a kommentedet, hogy az ilyenek RITKÁN megölik a szüleiket. Néha van egy-két gyilkosság, de nem jellemző.

Nem is áll érdekében a parazitának. Csak azt nem fogja fel, hogy így se fognak örökké élni. Lehet, hogy a kérdező szülei még aktívak és jól keresnek. Már akkor lesz gond, ha nyugdíjazzák őket, mert akkormár lehetnek megélhetési gondok ezekből.

Sőt, lehet, hogy a testvér már most se tud majd elhelyezkedni. Ha most tanulna és 30 körül szerezne egy végzettséget, nemigen fogják sehova felvenni a munkatapasztalat teljes hiánya miatt. De itt még a probléma felismeréséig se jutott el.

márc. 22. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!