Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kérjek bocsánatot a tesómtól...

Kérjek bocsánatot a tesómtól azokután, hogy ordibált velem és letiltott?

Figyelt kérdés

Elég rosszul álltunk mostanában anyagilag...albérlet, magas számlák, a barátnőm munkahelye megszünt, stb. Néhány hónapig a bátyámtól kértem havi 30-40ezret, de azt minden hónapban megadtam mikor kaptam a fizut. Csak aztán a hó végére újra elfogyott és megint kérni kellett. így ment ez 3-4 alkalommal. Egyszerre soha nem tartoztam több mint 40 ezerrel, mert mindig visszafizettem, aztán egyszer azt mondta, hogy nem kell megadjam a 30ezert, mert ennek így nincs értelme, hogy minden hónapban visszakérem. Nem én kértem örökbe, ő mondta, hogy nem kell visszafizessem! Aztán a múlthéten jött egy 110ezres villanyszámla és ismét a tesómhoz fordultam, erre ordibálni kezdett velem a telefonba, mindennek lehordott, meg sem tudtam szólalni, a végén pedig letiltott.

Végül anya segített ki, de rámkötötte, hogy menjek el a tesómhoz személyesen és kérjek tőle bocsánatot, meg adott még 30 ezret, hogy adjam vissza neki azt a pénzt is, amiről azt mondta, hogy nem kell megadnom. Oké, azt a pénzt odaadom neki, de miért én kérjek bocsánatot azokután ahogyan beszélt velem??

tegnapelőtt 14:36
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%

Hmm..

Mondjuk nem őket kell okolni, mivel választhattál volna más szakot is, valami keresőképesebbet. Nekem is van diákhitelem, de csak egy évre vettem fel, aztán szépen átkerültem államira. Tízezer a havi törlesztőm, nem vészes. Te nem tudsz bánni a pénzzel, nem tudsz tervezni. A barátnőd pedig annyira törekszik, hogy hónapok óta nem dolgozik.

Itt most azt akarod bemesélni, hogy rajtatok kívül mindenki más a hibás.

tegnapelőtt 17:46
 22/57 anonim ***** válasza:
100%

A tiltasbol azt sejtem hogy nem ez az első konfliktus köztetek.

Mindenesetre nem vetted a lapot. Tesód lezártnak tekintette a kolcsönadast azzal hogy azt mondta hogy ne add vissza a pénzt. Megertem ha ingerült lett hogy megint kérsz.

Masfelől én nem tartom elfogadhatónak azt hogy odítozik meg mindnnek lehord. Ezt ugy is el lehetett volna mondani hogy "nem adok többet" és kész.

Ezért lehet hogy én nem tudnek bocsánatot kérni valakitől aki orditozik velem. Azert koszönd meg a segitseget es mindenfelekeppen add meg a 30 ezret. Mond meg hogy köszönöd, és vissza akarod adni mert ez nem a te pénzed. Ha nem így teszel akkor az a 30 ezer mer 20 év múlva is a fejedhez lesz vágva.

Remélem tanultál ebből.

tegnapelőtt 18:20
 23/57 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy nem kellett megadnom azt a 30at én úgy értelmeztem, hogy van miből adnia és nem tekint az adósának. Ha továbbra is 30al lógnék neki akkor már eszembe sem jutna mégtöbb pénzt kérni, de így, hogy nullán vagyunk azt sugallja, hogy "van ott még ahonnan ez jött" és számíthatok rá ha megszorulok.
tegnapelőtt 18:38
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

Fú, kérdező, te nagyon pofátlan vagy. Ha van még ott, ahonnan ez jött, az az ő dolga, abból nem téged kell pénzelnie.

Albérletben felnőtteskedés helyett juss el oda, ahova a bátyád. Anyádra is kár fogni a dolgot, ha nem lenne a havi 20 ezer diákhitel törlesztő, akkor is sz*rban lennétek anyagilag.

tegnapelőtt 18:42
 25/57 anonim ***** válasza:
94%

Közgáz diplomával nagyon jól lehet keresni, sokféle munkát lehet végezni, ha mellé van még pár skilled. Nem pályakezdőként talán, de pár év múlva bőven jobban lehet keresni, mint kamionozással. És persze sokkal kényelmesebb, biztonságosabb, rendesen bejelentett munkával. Oké, téged nem érdekel, tanulhattál volna mást is egyébként, de ez az "anyám hibája minden", ez elég gáz mentalitás. Felnőtt ember vagy, külön élsz, párkapcsolatod is van, nem kéne már úgy viselkedni, mint egy kisgyereknek.

Itt az ideje felelősséget vállalnod az életedért, meg a saját kiadásaidért. Nem kell játszani a hülyét, hogy vajon a testvéred mi jogon akadt ki. Engem sem pumpolna senki hónapról hónapra, főleg, hogy én sem szarom a pénzt. Szóval a helyedben sürgősen elkezdenék budgetelni, mert nem fog mindig anyuci meg tesó kisegíteni.

tegnapelőtt 18:53
 26/57 anonim ***** válasza:
100%

"nem tartom elfogadhatónak azt hogy odítozik meg mindnnek lehord"

Alap esetben nem elfogadható, de valljuk be van a pofátlanságnak és butaságnak az a szintje ami a legjámborabb emberből is kihozza az ideget.

tegnapelőtt 18:53
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező kommentjeiből ítélve kezdem azt érezni, hogy csak a szokásos kamu kérdés és szépen megvezeti a válaszolókat.
tegnapelőtt 18:55
 28/57 Socorro ***** válasza:
100%

A batyad latta a kinlodasod, es azt remelte, kisegit a godorbol, ha elengedi a tartozasodat. Erre te verszemet kaptal, raadasul megsertodtel, mikor erre duhosen reagalt.

Hat, attol tartok, van mit csiszolni a hozzaallasodon, meg akkor is, ha a batyad modora is kifogasolhato. Bar valoszinuleg az emberek nagy tobbsege hasonlo helyzetben szinten keresetlen szavakkal kuldene melegebb egtajra a szipolyokat. Senkinek nem kotelessege penzelni egy kozgazdaszkent vegzett, de a fizeteset beosztani keptelen felnottet. (Jelzem, ha annyira nem fekudt a szak, akkor legkesobb elso evben ott kellett volna hagynod. Utolag kar anyukadat hibaztatni, ha a sarkadra allsz, valoszinuleg nem kenyszerit beiratkozasra toltott revolverrel...)

Gyakorlatilag elalibizgettel evekig az egyetemen, aztan most duzzogsz a vilagra, mert neked neked alanyi jogon jarna, hogy a csaladod kiegeszitse a jovedelmedet. Szerinted.

tegnapelőtt 19:02
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

"van ott még ahonnan ez jött"

Mennyire kell ehhez cigánynak lenni? Isten mentsen meg bárkit az ilyenektől.

tegnapelőtt 19:10
 30/57 anonim ***** válasza:
100%

"azt sugallja, hogy "van ott még ahonnan ez jött" és számíthatok rá ha megszorulok."

Egyre rosszabb! Nem kicsit vagy pofátlan. Így már teljesen érthető a testvér haragja! Te őt fejős tehénnek nézed, na ebből lett elege!

Nem azért engedte el azt a 30 ezret, mert annyira úszik a pénzben, hanem mert úgy gondolta, hogy ennyivel lesztek pluszban és többet nem fogsz kunyerálni. Te nagyon félreértetted a helyzetet.

tegnapelőtt 19:39
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!