Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tini hugom folyton a barátjá...

A tini hugom folyton a barátjával veszekedik. Mi ilyenkor egy fiú testvér feladata?

Figyelt kérdés
18 a hugom és a barátja is, én 20 vagyok. Hat hónapja vannak együtt. Telefonon veszekednek folyton, a tesóm sír ,megy a dráma. Szokásos első szerelmes szakítás amin mindenki átesett. De már kb 2 hete ez megy. A hugomat támogatja az egész család, de nem akar düllőre jutni a dolog. Mondogatjuk neki hogy hagyja a fenébe, ész érvekkel jövünk neki , amit látszólag ért is de a köd elnyomja az érveket és nem tudja otthagyni. A fiú (mi rendesnek ismertük meg) hazudgál, elvileg hugom elmondása szerint nagyon flegma, meg ahogy telefonálnak és hallom (nehéz nem hallani), eléggé rossz már a viszonyuk. Azt hittem gyors lefolyása lesz ennek, viszont még mindig tart. Most csak üljek és nézzek vagy verjek oda közéjük ha már a szavak nem segítenek? Írjak a fiúnak hogy mostmár illene takarodni a f××szba? Már nagyon megelégeltem ezt az egészet, a kérdésemet is mérgemben írom mivel jelenleg is megy a balhé. Vagy ki kell maradni ebből és hagyni őket cirkuszolni ? Én is megéltem ugyan ezt , tudom milyen csak mégis most a hugom oldalán vagyok meg nagyon zavar már hogy nem tud ez abbamarani ,meg rossz látni hogy folyton csak ez megy és teszi tönkre magát ezzel.
dec. 13. 23:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
58%
Szervezz minél több közös programot a húgoddal. Ha nem jut ideje erre a fiúra, akkor magától véget ér a kapcsolat és a veszekedés, mert a fiú keres valaki mást.
dec. 13. 23:47
 2/21 A kérdező kommentje:
Ezt nem találom kivitelezhetőnek sem meg ésszerűnek sem, esetleg arra lenne jó hogy kicsit lekösse. De azért köszi a választ.
dec. 13. 23:52
 3/21 anonim ***** válasza:
89%

Semmiképp ne avatkozz bele a vitáikba, azzal ugyanis nem segítenél, csak ártanál.

Tölts vele időt, hallgasd meg, ha mesélne, támogasd. Ennyit szabad és kell tenned.

dec. 14. 00:27
 4/21 anonim ***** válasza:
14%

Ha a hugikád drámázik meg hisztériázik, akkor pontosan miért is (csak) a srác a hibás?

A maximum, akit irányba állíthatsz, az a hejcegnő, hogy állítson magán és legyen szíves a magánéleti vitáit nem az egész család füle hallatára rendezni, mert ez egy bizonyos népcsoportban elfogadott szokás legfeljebb. A kapcsolatba nem szólhatsz bele, ha a húgod megint össze akar jönni vele, aztán szakítani stb stb, az az ő magánügye.

dec. 14. 02:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Kettesben beszélj a hugoddal, hogy van olyan, hogy két ember nem illik össze, és akkor felnőtt dolog elbúcsúzni. Mindenkinek jobb ezt csendben, kultúráltan lezárni.

Ha amúgy nem hisztikirálynő, esetleg azt is megemlítheted, hogy a fiúk másképp vannak összerakva. Semmiből kor sem célszerű velük drámázni.

dec. 14. 07:02
 6/21 anonim ***** válasza:
70%

"hazudgál"

Ajh.... 😩 "Hazudozik"

Amúgy semmit. Majd kiheveri magától. Ha még adjátok alá a lovat és összezavarjátok a kis buksiját, még jobban elnyúlik.

Engedjétek elgyászolni a kapcsolatot, aztán majd túllép rajta.

dec. 14. 07:22
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

Jaj meg is jött az első rasszista (4): nem, a hangosság nem csak “rájuk” jellemző.

Kérdező: nem avatkoznék bele…

dec. 14. 07:47
 8/21 anonim ***** válasza:
70%

"Mi ilyenkor egy fiú testvér feladata?"

Szépen kimaradni a húgod magánügyeiböl!

dec. 14. 07:52
 9/21 anonim ***** válasza:
56%

Csak akkor van ezzel feladatod, ha a húgod hozzád fordul segítségért/tanácsért, egyébként marasj ki belőle.

Ha nagyon zavar a dráma és a kiabálás, akkor rászólhatsz a tesódra, hogy vegyen visszább a hangerőből, vagy vonuljon el, hogy te/ti ne halljátok, ezen kívül viszont semmi teendőd nincs.

Amúgy pedig nem ártana meghallgatni a másik felet is, mert egyáltalán nem biztos, hogy a srác a hunyó, bár a tesód nyilván úgy adja elő, hogy ő az "ártatlan áldozat" a "tökéletes barátnő", aki semmiről sem tehet, a srác meg a szemét.

Márpedig, szélsőséges eseteket leszámítva, ahhoz, hogy egy kapcsolat idáig jusson, minkét fél kell.

Egyébként húgod már rég kidobta volna a csávót, ha annyira rosszul bánna vele, úgyhogy ő éppen olyan saras a sztoriban és ezt ő os tudja.

dec. 14. 09:22
 10/21 A kérdező kommentje:
#4 Egyetlen kommentedből megállapítható, hogy nem csak az én "hercegnő" kishugom intelligensebb nálad de a kissebbség tagjai is akikre céloztál.Gyors menet volt köszi.
dec. 14. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!