Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnám húgom szemét...

Hogyan tudnám húgom szemét felnyitni?

Figyelt kérdés
Megismerkedett egy bolgár sráccal, akiről konkrétan kiderült, hogy volt börtönben és azt sem mondja el, hogy miért. Nem túl régóta él Magyarországon. Hiába próbálunk húgommal beszélni, mindig az a válasza, hogy ne mi döntsünk helyette, ne akarjuk megmondani, hogy mit csináljon (egyébként 22 éves, a srác 10 évvel idősebb nála)
nov. 28. 20:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
80%

9

Igen, mi elolvastuk rendesen. Neked is ajánlom. "...egyébként 22 éves, a srác 10 évvel idősebb nála)" Ez itt azt jelenti, hugi 22, a srác meg 10 évvel idősebb nála, tehát 32

nov. 29. 07:18
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

Ha most teljesen rendben van a kapcsolatuk és a húgod jól érzi magát, boldog, akkor ha a fejetek tetejére álltok, akkor sem fogjátok meggyőzni a megérzésetektől. Legyen nyitva a szemetek, beszélgessetek sokat, kiforrja magát a helyzet, ebből még bármi is lehet.

Persze engem is borzasztóan aggasztana, ha tudnám, hogy börtönviselt emberrel lenne együtt a gyerekem. Megpróbálnám úgy alakítani a kapcsolatunkat, hogy maguk mondhassák el az igazat.

nov. 29. 08:25
 23/26 anonim ***** válasza:
77%

Nekem egyik unokatestvérem férje volt börtönben. Korábban (még mielőtt unokatestvéremmel a kapcsolata kezdődött) volt egy vállalkozása, ami csődbe ment, és másoktól kölcsönkért pénzek is ott vesztek benne. Emiatt került bíróság elé. Első fokon fel is mentették, másodfokon kapott két és fél év letöltendőt.

Lehet, hogy felelőtlen volt, amikor kölcsön kért, vagy rossz üzleti döntéseket hozott, de azt biztosan tudom, hogy nem hamis csőd volt, nem az volt, amit sokan csinálnak, hogy kimentik a pénzüket és hitelezőik (beszállítóik) sírnak, ők meg nevetnek. Szóval én őrá sem úgy nézek, mint egy bűnözőre.

A család egy része persze nálunk is köszörülte rajta a nyelvét.

Nekem meg eszembe jutott, hogy egyszer autóvezetés közben elaludtam egy gyorsforgalmi úton. Óriási szerencsémre senkivel nem ütköztem, csak a szalagkorláttal, és senki nem hajtott belém, amikor autóm keresztbe fordulva, összetörve megállt. Így megúsztam bírsággal. Ha akkor másnak balesetet okoztam volna, netán megnyomorodik vagy meghal valaki az én hibámból, én is bíróság elé kerültem volna és ha nem is letöltendőt, de felfüggesztett börtönbüntetést valószínűleg kaptam volna.

Szóval aláírom, hogy ha börtönben volt az illető, az óvatosságra ad okot, de nem kell azt gondolni, hogy aki börtönben volt, az gazember, aki meg nem, az becsületes.

nov. 29. 09:15
 24/26 anonim ***** válasza:
90%
23 és masok pénzét visszaadta már? Mert ő lehet leülte azt az x időt, de mi lett azzal az x millió forinttal? Mi lett azokkal akiket megkárosított?
nov. 29. 11:56
 25/26 anonim ***** válasza:
44%
24: Nem adta vissza, mert nem tudta visszaadni. Egy életen át fogja törleszteni, de szerintem sosem fog a végére érni. Nyilván ezért is kapott börtönt. De nem elrakta a pénzt és villát vett belőle magának, meg nem is elutazgatta. Azért ne vegyük egy kalap alá azzal, aki mondjuk lakásbetörés miatt ült. Vagy azokkal, akik másokat tönkre tesznek anyagilag, miközben ők fényesen élnek és jogilag lehetetlen behajtani rajtuk. Ez utóbbi emberfajta egyébként pont soha nem is kerülne bíróság elé.
nov. 29. 12:05
 26/26 anonim ***** válasza:
39%
Ilyen emberrel hogy lehet a közös jövőt tervezni, ha egész életében törleszt? Hogy tartja el a családját?
nov. 29. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!