Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit éreznél ha a hugod/nővéred...

Mit éreznél ha a hugod/nővéred sokkal magasabb anyagi színvonalon élne mint te mert gazdag férfihoz ment hozzá?

Figyelt kérdés

Van két lány testvér. Az idősebbik egy gazdaghoz ment férjhez, új Audikkal járnak és természetesen külön autójuk van. Most építettek új házat, a nő otthon van a gyerekekkel, soha nem kell visszamennie dolgozni.

A kisebbik egy kevésbé tehetőshöz ment hozzá. Jelenleg ő sem dolgozik mert gyesen van viszont utána vissza kell mennie valószínűleg mert a férje egy egyszerű munkás. Egy felújított házban élnek, egy öreg autón osztozkodnak, a férje robogóval megy dolgozni hogy a feleség tudjon valahogy menni a gyerekekkel.

A lányok normális körülmények közt nőttek fel. Az apjuk kisvállalkozó, nem gazdag de azért mindenük megvolt, pl nem saját zsebből fizették a jogsijukat, ha kellett akkor kaptak uj biciklit, jártak évente egyszer külföldön, szép kertes házban éltek.

Szerinted a kisebbik irigykedve néz a nővérére? Jó testvérek amugy

nov. 15. 11:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Engem nem zavarna. Én is dolgozok a pénzért, lesz lakás, közösen felépítünk egy olyan életet, amilyet szeretnénk. Én örülnék ha a testvéremnek könnyű élete lenne.
nov. 15. 11:57
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

Engem sem zavarna, ha én jól érzem magam a saját életemben, rohadtul nem érdekel, hogy kinek van több.

Csúnya dolog az irigység, de jó magyar szokás...

nov. 15. 12:07
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Én semmit, ő dolga.

Szeretem a munkám és nem függök senkitől...megteremtem magamnak, ami kell.

nov. 15. 12:08
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Ehhez azért sokkal többet kellene tudni. Az anyagi jólét nem közömbös, sőt előny ha van, de egyáltalán nem biztos hogy egyenlő a jó élettel és a boldog családi kapcsolattal.
nov. 15. 12:08
 5/19 Kólauborkával ***** válasza:
96%

Az én hugom is “nyaralással” tölti azt az időt, amit mások munkával… hogy irigy vagyok-e? Olyan magyar értelemben nem, nem sajnálom tőle.

Jobban döntött, mint én? Nem tudom, biztos élvezni tudnám azt is, de én élvezem azt az életet is, ami a sajátom.

Én örülök, hogy ő jól érzi magát.

nov. 15. 12:20
 6/19 anonim ***** válasza:
96%
Nekem nincs testvérem, így teljesen nem tudom átérezni. De párom nővére és a férje - ha nem is sokkal, de - jobb anyagi szinten élnek náluk. Vállalkozásuk van, megdolgoztak érte. Nem vagyok irigy, nem is szoktam nagyon ezzel foglalkozni, mert egyáltalán nem vonz ez az élet, meg havonta az egzotikus utak. mi sem vagyunk szegények, nekem pl. teljesen megfelel a saját életem. ha több pénzem lenne, akkor sem hiszem, hogy nagyon másképp élnék. Engem igazából teljesen hidegen hagynak a drága táskák, autók, telefonok, meg a többi dolog a státuszszimbólum gazdagéknál. Maximum hangszereket vennék még és berendeznék egy saját könyvtárszobát magamnak.
nov. 15. 12:26
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
Semmit. Mindenki a maga sorsa kovácsa. Feltételezem nem az Audiba lett szerelmes, hanem a tulajába, a másik leányzó meg egy Opeles ipsébe. Na és?
nov. 15. 12:30
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló élethelyzetben voltam.

Csak nekem a húgom jött össze egy gazdag pasival.

Háát, mit mondjak? Az, hogy jobban élt mint mi az zavart-e? Egyáltalán nem.

Hogy egy nagyképű bunkó lett mint a pasija? Az annál inkább.

Fél év alatt a szerény, kedves húgomból egy nagyképű, ki ha én nem stílusú lány lett.

Mindenkit lenézett maga körül akinek kevesebb pénze volt. Mikor várandós lettem konkrétan beszólt, hogy milyen gáz egy 2 szobás hangyafingynyi lakásba gyereket vállalni. Regényt tudnék írni ezekről a beszólásairól és húzásairól.

Hogy mi lett a vége? 8 év után vége lett a házasságnak és ott maradt semmi nélkül, iskola nélkül csupasz seggel. Plusz az egész családot elmarta maga mellől.

nov. 15. 13:18
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem érdekelne. Nem tőlem veszi el a pénzt, az sem zavar ha nélkülöznie kell, és az sem ha úszik a pénzben. Engem csak és kizárólag a SAJÁT anyagi helyzetem érdekel, senki másé.
nov. 15. 13:55
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
Én ugyan nem vagyok nő, de soha nem irigykednék arra, hogy valaki kvázi eltartott, függ a másiktól, meg arra sem, hogy mi alapján választott párt.
nov. 15. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!