Létezik jó fiú-lány testvéri kapcsolat, vagy csak az azonos nemű testvérek jönnek ki egymással?
Anyukámnak van egy bátyja, de mindig is elég rossz volt a kapcsolatuk. Nagybátyám gyakran megverte anyukámat, amikor gyerekek voltak, anyukám pedig mindig mamámhoz szaladt, hogy miért nem védi meg őt. :D
Most sem beszélnek túl sokat, inkább csak akkor, amikor anyukámnak valami fontos dolgot kell intéznie, és megkéri nagybátyámat, hogy segítsen neki, tehát mondhatni semleges a kapcsolatuk.
Anyukám azt szokta mondani, hogy ő nagyon nem szereti azt, hogy van testvére, és szerinte mindenkinek bőven elég lenne egy gyerek, nem kell testvér.
Ő nyilván csak a saját véleményét mondta el, szóval nem azért írtam le a bátyjával való viszonyát, hogy általánosítsak.
Ti ismertek olyan ellenkező nemű testvérpárt, akik egész jól kijönnek egymással?
Nekem nincs testvérem, úgyhogy nem tudok nyilatkozni. :D
Bátyáméknál 3 gyerek van, nagyság szerint lány, fiú, fiú. A szokásos zrikálásokat leszámítva jól megvannak. A két nagyobb gyerek már dolgozik és külön lakik a szülőktől.
Az én gyerekeim: 11 éves fiú, 7 éves lány. Soha nem verte egyik sem a másikat, ilyet nem tűrtünk volna el tőlük. Mondjuk, eleve az erőszakos konfliktusmegoldási módszert az a fiúgyerek (vagyis a nagybátyád) is hozta valahonnan.... Talán a szülőktől, akik őt verték?
Mindenesetre mi nem verjük a gyerekeinket, ők sem egymást és egyébként szeretik is egymást. Attól függetlenül, hogy néha idegesítik egymást, néha összekapnak, mint általában a gyerekek, de hamar megbékélnek. Szeretnek együtt is játszani, ez is annak a jele, hogy jól megvannak egymással. Iskolába is kettesben, békességben indulnak el mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!