Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha vásárolnál a szüleidtől...

Ha vásárolnál a szüleidtől egy autót de nem iratnád a nevedre, akkor bíznál a testvéredben hogy öröklés esetén lemond róla?

Figyelt kérdés

Vannak ismerőseim akik megvásároltak egy autót a szüleiktől de csak üzembentartóival mondván hogy hát családban marad, minek költsenek több tízezer forintot átírásra.

Aki egyke annak lényegtelen ez de akinek vannak testvérei azoknál a hagyaték részét képezni az autó ha nincs hivatalosan átírva. Én kinézem a testvéremből hogy esetleges öröklés esetén nem mondana le az autóról ha megvettem volna a szüleink autóját de nem iratom át a nevemre.

nov. 4. 17:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kapcsolattol függ. Manapság az emberek hamar elárulják egymást. Így szerintem nem éri meg kockáztatni. Első szabály, ne bízz meg senkiben. Így szerintem intézd el, nem lehet rossz dolog belőle.
nov. 4. 19:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
#10 Törvény szerint nem számít bele. Ezzel az erővel minden volt párod ki tudna semmizni.
nov. 4. 19:40
 13/19 anonim ***** válasza:
37%
Pont ez az hogy a törvény szerint beleszámít. Hát ha mindegyikkel összeházasodsz, de ez még matematikailag necces.
nov. 4. 19:44
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
A Te családodban semmiképpen Az enyémben természetesen igen.
nov. 4. 19:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Simán. Mi is így vettük a szüleimtől az egyik autónkat. Évekkel ezelőtt ért kb. 1,5 milliót. Mostmár jó, ha 1-et. Nem papíroztuk le, de inkább lustaságból mintsem a pénz miatt. A szüleimben is megbízok, meg a tesómban is, de őszintén? Ez manapság olyan aprópénz már, hogyha a tesóm leakarná húzni rólunk azt a párszázezer forintot esetleges örökség esetén, akkor hitetlenkedve röhögnék egyet és azt mondanám vigye, ha ezzel boldog lesz. Tanulópénz.

Viszont remélem annyira távol van még ez a kérdés tőlünk, hogy addigra ez az autó már kb. sehol nem lesz.

nov. 5. 07:56
 16/19 A kérdező kommentje:
Akinek adossaga van es semmi penze annak par szaz ezer forint is nagy osszeg.
nov. 5. 22:38
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, bíznék a testvéremben.

De nálunk fordított a helyzet, éppen én gondolkozom azon, hogy lemondjak majd az örökségemrõl a testvérem javára, mert külföldön élek, ezért valószinûleg minden elintéznivaló ôrá szakad majd, nekem meg megvan a magam bevétele, megtakarítása. Eddig is megvoltam anélkül a pár millió nélkül, ezután is megleszek.

nov. 6. 07:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi lepapíroztuk de nem azért mert nem biztunk a testvérben. Egyébként ez 10 éve volt anyósék akiktől vettük 80 évesek szóval ha nem papírozzuk le az ÖVÉK lenne. Amíg élnek a tesónak semmi köze. De mi szeretjük hogy ha a miénk valami, papíron is a miénk legyen. Nem bizalmatlanság de fel sem merült másképp.
nov. 6. 08:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi a Dédi házával vagyunk így, a fele Anyu, a fele az én nevemen, és valahogy 30 éve nem sikerül átíratni. Szoktam mondani Anyunak, hogy át kéne íratnia a tesómra, de ha nem teszi, akkor is neki fogom adni azt a negyedet, ami nem engem illet.
nov. 6. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!