Ha vásárolnál a szüleidtől egy autót de nem iratnád a
nevedre, akkor bíznál a testvéredben hogy öröklés
esetén lemond róla?
Figyelt kérdés
Vannak ismerőseim akik megvásároltak egy autót a szüleiktől de csak üzembentartóival mondván hogy hát családban marad, minek költsenek több tízezer forintot átírásra.
Aki egyke annak lényegtelen ez de akinek vannak testvérei azoknál a hagyaték részét képezni az autó ha nincs hivatalosan átírva. Én kinézem a testvéremből hogy esetleges öröklés esetén nem mondana le az autóról ha megvettem volna a szüleink autóját de nem iratom át a nevemre.
Én simán megcsinálnám, mert megbízok a testvérembem. Viszont őszintén, nem sajnálnám azt a 18 k t, hogy papíron is az enyém legyen. Én is szüleimtől vettem, sosem volt kérdés, hogy átírjuk e
nov. 4. 17:40
2/19 anonim válasza:
Szerintem ez attól függ, hogy van-e testvéri bizalom, de tudod, én biztos, hogy lepapíroznám. Párezer forint egy ügyvédnek, esetleg egy közjegyzőnek (úgy tudom, a közjegyző előtti papír talán erősebb - ez nem biztos), aztán akkor nyoma van, bárki meggondolja magát életében, össze lehet tépni a papírt (és azzal semmis minden), de ha nincs papír, akkor mondhatsz, amit akarsz, míg ha van, akkor az van, ami abban írva vagyon.
nov. 4. 17:48
3/19 Micimacko67 válasza:
Csak halkan szólok, hogy családtagok közötti autó átiratásért nem kell átírási illetéket fizetni!
nov. 4. 17:51
4/19 anonim válasza:
Nem, de az én testvérem már két férjet kiforgatott úgy, hogy egy szál bőrönddel mentek a válás után (előtte lakást hoztak a házasságba). Szóval ilyen testvér mellett mindent papíroznék, mert már "bizonyított".
nov. 4. 18:13
5/19 Micimacko67 válasza:
#4, nem igazán értem a válaszod! Pont azt akartam jelezni, hogy írassák át mert nem kell illetéket fizetni! Utána meg nincs miröl beszélni!
nov. 4. 18:18
6/19 anonim válasza:
#4 Ez már ott hibázik, hogy a házasság előtt szerzett vagyon az nem lesz közös (ahogy az örökség sem), ergo a tesód párjai elég nagy lúzerek voltak minden szempontból.
nov. 4. 18:32
7/19 anonim válasza:
Ha már veszek egy autót, akkor nem szaros pár 10 ezer Forinton fogok spórolni.
nov. 4. 18:58
8/19 anonim válasza:
6
Nem voltak lúzerek, csak bíztak a tesómban. Jól meg lettek keverve (tudatosan) a vagyoni dolgok, és a vége az lett, amit írtam.
nov. 4. 19:00
9/19 anonim válasza:
5
A kérdés az volt, hogy "bíznál a testvéredben hogy öröklés esetén lemond róla?"
Erre írtam, hogy "Nem, mert...." Tehát nem bíznék, és átíratnám nyilván.
nov. 4. 19:02
10/19 anonim válasza:
6, nem feltétlenül, mert a házasságba az előtte együtt töltött két év is beleszámít ha együtt éltek, és ha ezalatt vette, hiába vette házasság előtt ha közben X ideje együtt éltek miután megvette. Persze lehet hogy ez itt nem így történt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!