Az apakomplexusom lehet az oka annak hogy vágyódok nagytestvér után? Vagy mi lehet az oka? 18L
Szia nekem, nekünk is beàrnyèkolta a gyerekkoromat az,hogy apukám sokat ivott , fizikailag nem bántott egyikünket se anyukànkat se mindig szorgalmasan dolgozott apu,mèg most is közel a 70-hez állandóan autóba ül de még így is nehéz volt.
Viszont mondtam anyukàmnak ,hogy ő az iszàkosból a legjobb fajta,imádja az unokàit játszik velük,tanítja őket foglalkozik velük ,már jóval kevésbé bírja a piát és jobban elviselhető mint amikor én voltam gyerek.
Az idő feledtet ,nem fogsz ezzel foglalkozni, nagyon fiatal vagy mèg
Teljesen érthető (és egyáltalán nem hangzik szánalmasan) hogy egy védelmező, idősebb testvérre vágysz, tekintve a helyzeteted.
Főleg, hogy neked kellett egy csomószor megvédened a tesóidat és anyukádat.
Valószínű, hogy az idősebb testvér iránti vágy érzése az apukáddal való érzelmi kapcsolat és a gondoskodó példakép, támogatás hiányával függ össze.
Ahogy írsz elég öntudatosnak tűnsz és az is biztos, hogy hihetetlenül erős voltál a sok nehézséggel szemben,
azért felnőni egyszerre áldozatként és védelmezőként, az minden embernek kortól függetlenül nagy felelősség, nemhogy egy gyereknek.
Sajnálom, hogy így cserbenhagytak a felnőttek az életedben.
Mint legidősebb testvér, nem a te felelősséget lett volna megvédeni másokat, hanem téged kellett volna védeni pl anyukádnak az egyértelműen problémákkal küzdő apukád ellen.
Biztos nem a komlexusod miatt van, inkább egyszerűen azért, mert vágysz a biztonságra.
Úgy érzem nem vallod be magadnak se igazán, hogy gyűlölöd a családi helyzetedet.
"Én szeretem ígyis, és soha semmiért nem haragudtam" - hát tudod ez nem normális. Nyugodtan haragudhatsz rá. Mi okod lenne nem_haragudni??? 🤨 Mi szerethető van egy ilyen emberen? Ne sajnáld.
Drága kérdező!
Sajnos semmit sem tudsz az alkoholizmusról annak szakaszairól és az alkoholistákról.
A hiba pedig az, hogy úgy állsz egy alkoholistához, mint egy normális emberhez!
Ez okoz benned személyiségtorzulást addig ameddig nem érted meg a különbséget, illetve nem teszel különbséget alkoholista és nem alkoholista között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!