Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

Figyelt kérdés
A szüleim mostanában elég sokszor mondogatják, hogy nincs túl sok pénzünk. Voltunk nyaralni, az elég sok pénzbe került. Van egy nővérem, akinek nincs munkája és nagyon sok pénzt szokott költeni, tegnap aqua world-ben volt a barátnőivel, előtte egy hetet a Balatonon, ma körmöshöz ment és ezekért mind a szüleink fizettek. Plusz felvették Hollandiába egyetemre és az se lesz kevés kiadás a családnak. Amikor a nővérem itt-ott van, a szüleink nekem panaszkodnak, hogy mennyire nincs pénz. Amikor rákérdezek, hogy miért nem mondanak nemet a nővéremnek (az öcsémnek gond nélkül nemet tudnak mondani), mindig az a válasz, hogy jaaaj, ő megérdemli meg úgyse lesz sokáig szüksége ránk stb. En nagyon szeretném a szemüvegemet kontaktlencsére váltani (röpizek és sokkal komfortosabb lenne kontaktlencsével) és a fogorvosom is jó ideje mondja, hogy a kivehetős fogszabályzót állandóra kéne cserélni, de nincs szívem erre emlékeztetni a szüleimet, ugyanis ezek is sok pénzbe kerülnek. Mit kéne tennem?

júl. 26. 19:48
 1/4 anonim válasza:
100%

Szerintem szedd össze a gondolataidat és beszélj valamelyik szülőddel. Higgadtan ész érvekkel mond el, hogy talán egy orvos által ajánlott állandó fogszabályzó értelmesebb döntés lenne mint egy hét balcsi XD.

Lehet, hogy nem fogják megérteni de egy próbát megér. Szerintem a jó kommunikáció sokat segít.

júl. 26. 20:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Néhány hónapja megpróbálkoztam már ezzel, de úgy reagáltak, mintha 3 éves lennék vagy hülye. Pedig nem csinálok rosszul semmit szerintem. Nem kérek pénzt, jó jegyem vannak (csak 2 4esem volt év végén), eljárni is csak ritkán szoktam. Olyan, mintha nem tartanának engem fontosnak és nem bíznának bennem. De tényleg nem értem miért.
júl. 26. 21:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kerek perec meg kell nekik mondani, hogy fejezzék be a kivételezést a nővéreddel, mert a másik 2 gyerekük kárára megy. Hihetetlen, hogy egy hét Balcsi annak az idióta nővérednek az oké, MEGÉRDEMLI, de fogszabályzócsere az már felesleges kiadás lenne. Hidegzuhany kell nekik, nem pedig szép beszéd. Tesóddal eléjük álltok és jól kiosszátok őket, itt más megoldás nincs.
júl. 27. 00:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez sajnos olyan, hogy nem lehet megoldani.

Én legalábbis tíz évig próbáltam már felnőttként valami normális kommunikációt kialakítani, de feladtam.

Remélem neked sikerül, de ha nem, nem vagy egyedül, és igen, igazságtalan ez.

Sajnos se érvekkel és ésszel, se hízelgéssel, se azzal ha lelked kiteszed, nem fogsz tudni egy ilyen dinamikát átrendezni, mert ez nem racionális.

A fejedre is állhatsz, akkor se kapsz egyenlő bánásmódot, mert ha akarták volna, már megtették volna.

Eleve az a családi dinamika, ahol eljutnak addig, hogy kivétleeznek, pláne úgy hogy a nővéred szórakozása fontosabb mint a te egészséged, józan ésszel meg beszélgetésekkel sajnos nem megoldható.

Ez két felnőtt ember, aki ezt már mérlegelte, és döntött.

Annyit tehetsz, hogy igyekszel függetlenedni, és a saját életedben azt helyezed előtérbe, ami neked fontos.

Nekem is ilyen családom van, és az én életemnek se nagyon része egyikük se.

Részvétem.

júl. 29. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!