Mit kezdjek, ezzel a helyzettel?
Egy év depresszió, öngyilkos gondolatok stb után, eljutottam külföldre dolgozni, ahol tovább folytatódott ez az időszak, viszont,kerestem egy normális mennyiségű pénzt.
Ebből a pénzből van arra lehetőségem, hogy elköltözzek otthonról, külön lakásba, mert sok problémám volt, a szüleimmel kapcsolatban. Mérgező szüleim voltak, valószínűleg nárcisztikusak, ezt amiatt tudom leírni, mert utána olvastam a témának.
A viselkedésük,és az engem ért traumák miatt, arra jutottam, hogy talán én is az lettem, emiatt is kezdtem el pszichológushoz is járni, mert már egy jó ideje szarul éreztem magam. Mély kapcsolatok hiánya, céltalanság, stb.
Viszont most felajánlották, hogy ebben az esetben, vennének nekem egy lakást, legalább is nézegettek, de nem tudom, hogy elfogadjam-e.
Mivel a korábbiakban is sok mindent megígértek, amit nem tartottak be, mint pl azt, hogy nem fognak többet, bejárkálni hozzám takarítgatni és a többi.
Mennyire bízhatok abban, hogy most ebben az esetben, hogyha ők veszik meg a lakást, nem fognak továbbra is számon kérni, és, hogy tőlük függetlenül, kitalálhatom, hogy mit kezdek az életemmel, mert ezt beszéltük meg.
Ehhez hozzá tartozik, hogy most hagytam félbe az egyetememet, a mentális problémáim, depresszióm miatt.
Valószínűleg, abból a szempontból rizikós, hogy megint ők intéznék el ezt is, tehát érzelmileg valószínűleg bennem lenne, de talán abban igazuk van, hogy jobban megérné mint fizetni folyamatosan valaki másnak.
Esetleg azt talán csinálhatnám, hogy nekik fizetnék a lakhatásért, csak ebben az esetben megint bele kerülnék velük, ebbe az elcseszett családi szituációba, ahol mindent próbálnak kontrollálni körülöttem.
Mi tévő legyek? Jó lenne néhány tanács.
Szerintem az a legjobb, ha kihagyod őket mindenből.
Tehát ha külföldön tudtál összeszedni normális mennyiségű pénzt, akkor menj vissza és élj ott, ök meg ne vegyenek semmit, hagyjanak békén, mutasd meg, hogy elvagy te nélkülük is, hogy felnőtt vagy, önálló vagy. Ha távolabb vagy tőlük, jobban leszel egy idő után, dolgozz magadon. Ha valóban nárcisztikusak, nem fognak békén hagyni. Itt azért hozzáteszem, hogy az, hogy olvastál erröl, nem jelenti azt, hogy be tudod őket diagnosztizálni, ez egy több faktoros dolog. De szerintem semmi hátrányod nincs abból, ha önállóan keresed a pénzt, az önbizalmadnak is jót tesz, és nem tudnak belemagyarázni az életedbe, ha távolabb vagy tőlük.
Ha mindig kontrolláltak és úgy kellett lennie a dolgoknak ahogy ők akarták, akkor esetlegesen az általuk vásárolt lakást is úgy kellene berendezni ahogy ők akarnák, azokat fogadhatnál akiket ők megengednek, illetve lehetne azt is momndaniukhogy ha valami nem tetszik akkor kitesznek.
Esetleg saját kulcsuk lesz és akkor nyitnak be amikor csak akarnak...
Te tudod, hogy a múltbeli viszonyotok alapján belemennél -e, a jelenben megtörténhet -e az általuk vásárolt lakás esetén is hasonló.
Én a helyedben teljesen önállódosnék. Az ilyen mérgező, nárcisztikus szülők nem fognak változni. Legjobb, ha semmiben nem hagyatkozol rájuk.
Előbb mennék albérletbe, mint hogy egy ilyenbe belemenjek, mint amit kigondoltak.
Az nem opció, hogy keresel még egy kis pénzt külföldön, majd veszel fel hitelt és saját lakást veszel? És soha nem adsz kulcsot a szüleidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!