Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha a húgom nem...

Mit csináljak, ha a húgom nem ezen a világon él?

Figyelt kérdés

Nem dolgozik, lusta a kötelezettségeihez, minden alól ott bújik ki, ahol tud.

Gyerekként is ilyen volt, a szüleink pedig valahol támogatták is ezt.

Elintézték neki, hogy nem kellett tesiznie 8.-tól, mert hogy ő utálja azt az órát.

Gimiben problémái lettek a matektanárral, ott odáig fajult az egész, hogy a tanár megfenyegette, amíg ő ott tanít, húgom nem fog leérettségizni matematikából. 11.-ben papíron diszkalkuliás lett, így rajzból érettségizhetett helyette, dolgozatokat sem kellett írnia többet (amúgy semmi baja nem volt, általános iskolásként még matekversenyeket nyert...).

Egyetemen szintén ez ment, az sem segített, hogy covid volt és még az államvizsgáján is csalt.

Azóta elvan a saját kis világában, eddig nem is zavart, mert találkoztunk 2-3 hetente, de most már szörnyű... Kiestek mellőle a még egyetemista barátnők, akikkel hétközben tudott menni erre-arra, ráértek akár kedd este is beülni valahová. Barátnői is dolgoznak már, párja szintén, ő meg vagy otthon van, vagy eljárkál jobbra-balra, masszíroztatni, tornázni stb. És engem zaklat, hogy menjek vele ebédelni, mikor végzek, üljünk ki valahová teraszozni, most azon sértődött meg, hogy nem mentem el vele nyaralni.

Kisvállalkozó vagyok, ha én 2 hétig nem dolgozom, akkor bevételem sincs. Ezt neki is magyaráztam, hogy nekem nem úgy működik az életem, hogy van egy bankkártyám, amiről sosem fogy le a pénz... Azt mondta erre, hogy jó, mondjam meg, 2 hét alatt mennyit keresek, azt kifizeti nekem, ha elmegyek vele nyaralni. Mondtam, keressen inkább munkát magának, de azt bezzeg nem akar, mert hogy ő egyszer már dolgozott a "kimerülésig". Nem, csak fél 7-kor kellett felkelnie minden hétköznap, nem alhatott ebéd után sem és a napi teendőit munka után, délután volt kénytelen intézni, mint mindenki más... Ő pedig ettől 2 hónap után teljesen kimerült és inkább felmondott.

Régen a szüleink tartották el, akkor sem volt benne az, hogy legalább nyaranta elmenjen dolgozni, vagy mikor csúszott és volt 2 db vizsgája a félévre, akkor kezdjen magával valamit. Utána megtalálta a párját, azóta ő tartja el. Fogalma sincs a dolgok értékéről, vagy, hogy egy nyaralásért, ami neki egy légyszi, más mennyit dolgozik.

júl. 26. 12:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Na és konkrétan mi a problémád? Az ő élete. Ő így éli, neki így jó. A nem érek rá, vagy a nem akarok menni Zsuzsi tökéletes válasz
júl. 26. 12:44
 2/15 A kérdező kommentje:

Tegnap nem írtam neki vissza, mert dolgoztam.

3x hívott, hogy látja, elérhető vagyok, miért nem válaszolok???

És minden napra jut valami hasonló.

júl. 26. 12:45
 3/15 joereal válasza:
95%
Ha akad, aki így is eltartja, akkor szerintem nem sok mindent tudsz csinálni. De amúgy sem látok nagy esélyt, hogy megváltozik, ha már gyerekként is sikeres tudott lenni ezzel a hozzáállással.
júl. 26. 12:50
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha eléggé terhes számodra, szakítsd meg vele a kapcsolatot. Nekem is volt ilyen rokonom (igaz, nem testvér), én megszakítottam, és azóta is jó döntésnek érzem.
júl. 26. 12:51
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Napi kamu. Hogy lehet államvizsgán csalni? Diszkalkuliás sem úgy megy,hogy szüleid írnak róla egy cetlit. Ha annak nyilvánította szakember, okkal tette. Bár nem hiszem, hogy ez valós történet, csak a szokásos gyakorihergelős ingyenélős családtag sztori.
júl. 26. 12:57
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Nem tehetsz semmit. Csak akkor lesz hajlandó elmenni dolgozni, ha nem lesz olyan, aki segíteni tudja anyagilag.
júl. 26. 13:05
 7/15 A kérdező kommentje:

"Hogy lehet államvizsgán csalni?"

Online volt, ők konkrétan úgy csinálták, hogy Skype-on kellett bejelentkezni a bizottság elé, ezzel párhuzamosan valamelyik csoporttársa Teamsen képernyőmegosztással megosztotta az adott jegyzetet, PDF-ben megnyitva. A húgom nem a bizottságot látta a képernyőjén, hanem a jegyzetet, a Skype hívást a képernyő aljára tette. Így a bizottság annyit látott csak, hogy nézi a képernyőt, mintha őket nézné, közben kalimpált, magyarázott a kezeivel, így bele sem gondoltak, hogy a képernyőről ő olvassa a válaszokat, hiszen nem gépelt, nem kattintott sehová.

"Diszkalkuliás sem úgy megy,hogy szüleid írnak róla egy cetlit. Ha annak nyilvánította szakember, okkal tette."

Te sem tudod, hogy működik a magyar bürokrácia és a kapcsolati hálók rendszere. :D

júl. 26. 13:12
 8/15 Metionin ***** válasza:
88%
Soha ne érj rá ha keres, aztán majd leszokik rólad.
júl. 26. 13:18
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
Egy kisebb szeletét fogom meg: nem kell elmenni 2 hétre és 1 hétre sem nyaralni. Elég 4-5 nap.
júl. 26. 13:20
 10/15 A kérdező kommentje:

De ő két hétre akart, mert "meleg van".

Semmiben nem képes a kompromisszumokra, ha valami nem úgy megy, ahogy ő elképzelte, duzzog és már csak azértse' lesz jó neki más opció.

júl. 26. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!