Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Adjak neki igazat ilyen...

Adjak neki igazat ilyen esetben akkor is, ha nem feltétlen értek vele egyet?

Figyelt kérdés

Itthon elég nagy a feszkó most.

A sztori röviden:

Húgom 17 éves, 3 barátja volt eddig. Az egyszerűség kedvéért legyenek A B C névvel ellátva, mert elég bonyolult lesz.. :D

Az első 14-15 évesen volt, egy 19-20 éves fiúval jött össze "A"-val. Nekem eszembe nem lenne 20 évesen 14 éves lányokkal kikezdeni, szóval az akkori barátja már itt leírta magát nálam.

1 év után megcsalta, nyilván csak arra volt jó a húgom neki, hogy megdugja.

Aztán miután megcsalta, a húgom kis időre rá ismét összejött valakivel, "B"-vel, majd visszament az exéhez, "A"-hoz, aki megcsalta. Mindez kb 1 hónap leforgása alatt.

Ismét megcsalta "A", majd visszament a másik fiúhoz, "B"-hez, aki szintén megcsalta. Mondtam neki, hogy megérdemled, semmi tartás nincs benned, ugyanezt csináltad "B"-vel, megcsaltad az exeddel, "A"-val.

Ez volt 2 hónapja.

Képbe jött egy "C", akivel 1 hete vannak együtt. A fiú részéről szerintem nem komoly, nem akarja a húgom bemutatni a családnak (ami még 1 hét után érthető is), de Ő jár hozzánk.

"C" volt a családjával egy programon, ahová azért nem vitte húgomat, mert nem fér be a kocsiba. Na, ha én valakit szeretek, akkor képes vagyok inkább vonattal is utazni, hogy együtt töltsünk időt, ezért sem gondolom, hogy nem annyira komoly részéről a dolog.

A vita tárgya az, hogy az új "C" fiú nem beszélget sokat a szüleimmel, így a szüleim nem bíznak benne, de ott a másik oldal, hogy nem a szülőknek kell megfelelnie, hanem a húgomnak.

Így most anyám nem engedi nálunk a fiút, a húgom meg fel van lázadva, nagyon naiv.

Ellenben, a húgom mindent velem beszél meg, mindenki ellene van, én próbálok kicsit tapintatos lenni vele, de egy nagyon fontos részletet nem mondott el nekem, amit ma tudtam meg a nővéremtől.

1 hét után lefeküdt vele, alig ismeri.

14 éves kora óta van fiúval, a "A" fiú meg 1000%, hogy nemhogy 1 hetet, de még 3 napot se várt a szexeléssel.

Nincs nekem vele problémám, az Ő élete, de nagyon zavar, hogy milyen értékrendje van a húgomnak ezek szerint? Semmilyen.. Semmi tartás benne, összefekszik mindenkivel, 2 hét alatt keres magának valakit, mindezt 17 évesen.. Ez szerintem nagyon nem oké. Nem tudom honnan tanulta ezt, mert egyébként a nővérem pl teljesen más ilyen szempontból és ugyanazt a nevelést kapták mind a ketten..

De ez nem tartozik rám, csak így eléggé más lett a véleményem róla és lehet, hogy nekem is kicsit keményebbnek kellene lennem vele, hátha észhez tér.. De megbántani sem akarom, mert mindenki ellene van már teljesen jogosan.

Mit tegyek? Inkább maradjak ki ebből és ne mondjak neki semmit még akkor se, ha velem beszél meg mindent?

júl. 23. 11:17
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
17%
Sajátosan laza (mondhatni nemtörődöm) lehet a szüleid gyereknevelési módszere. Feltételezem, hogy a húgod iskolai tanulmányi eredménye nem a legkiválóbbak között van.
júl. 23. 17:51
 32/45 A kérdező kommentje:

A tanulmányi eredményeink nem lehetnének jobbak.

A nővéremnek nem volt egész középiskolában 4,8-as átlagnál rosszabb, nekem szintén 4,86 volt a legtosszabb. Nem, nem valami alja iskolába jártunk..

A húgom kicsit gyengébben teljesít, de 4,5 alá Ő sem megy, szóval a tanulmányi eredményről ennyit, bár nem tudom ennek mi köze ehhez.

A szüleim nevelési stílusát így utólag tudom kifogásolni, én sem vagyok öreg, 21 leszek pár nap múlva. Mindent magadnak nekünk, azonban a mentális része a dolognak elmaradt, pl sosem beszéltünk soha elég mélyen semmiről, párkapcsolatokról főleg nem, így nincs meg ilyen szempontból a 100%-os bizalom, DE, imádom őket, mindent megtesznek értünk.

A nővérem nem ilyen, mint a húgom, teljesen más, nem volt soha naiv ilyen tekintetben, nem fekszik össze senkivel, nem megy át kapcsolatból kapcsolatba. Ugyanazt a nevelést kapták.

A szexuális életük nem tartozik rám, nyilván nekem is megvan elég durván a véleményem arról, amit a húgom csinál, és habár csúnya dolog, de azokkal értek egyet, akik r*bancnak nevezik. Legalábbis, ha valaki más csinálná ugyanezt, mint a húgom, ugyanezt mondanám rá. Nincs értékrendje, nincs tartása, egyik kapcsolatból a másikba.

Eddig mindegyik kapcsolatát tökéletes megtippeltem, mi fog történni. 1 hónapot nem adok ennek a kapcsolatnak sem, és vége lesz.

De, ezek nem rám tartoznak, Ő élete. Én biztosan nem tudnám ezt csinálni, én ez a tipikus "Date to marry" felfogású ember vagyok, akinek, ha véget ér egy kapcsolata, akkor évekig nem ismerkedik, hanem magára fókuszál és, ha újra késznek érzi magát, megint megpróbálja. De minden ember más, nem ítélem el a húgomat, csak fogalmam sincs, hogy honnan jön ez a fajta felfogás tőle..

Próbálok továbbra is tapintatos lenni vele, de ismerem magam, nem sokáig fog menni, mindenről van véleményem és nagyon őszinte ember vagyok. Abban reménykedek, hogy hamarosan véget ér ez a feszkó, aztán nem kell szerepet vállalnom sehol. :D

júl. 23. 18:55
 33/45 anonim ***** válasza:
0%

"Eddig mindegyik barátja tartott tőlem, edzeni járok, van "tekintélyem". Na pont ennyit ér, semennyit, mert ismétlem: a húgom ettől nem változik.."

Minek neki ellenség ha van egy ilyen bátyja, ugye.

A hugodról olyan véleményed van, hogy már lassan akkor érzik jól magukat a pasikák ha beigazolják neked a ribi elméletedet. Árulni nem akarod pénzért, mert az a köv lépés már ilyen felfogással. Szegén csaj meg még megbízik benned. Ha tudná milyen kígyó a bátyja, remélem elhúz tőletek és akkor lenne esélye egy jobb életre.

júl. 23. 21:19
 34/45 A kérdező kommentje:
#33 Ügyes vagy. Mindenki rosszul látja, csak Te jól.
júl. 23. 22:08
 35/45 anonim ***** válasza:
25%
Nem kéne slutnak lenni, és nem lenne slutshaming, te hülye feminista 30-as :D
júl. 23. 22:17
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

A szüleitek mit mondanak?

Mert azon kívül, hogy nem mehet oda C, csak van a lányukról valami véleményük, vagy némi szigor!?

júl. 23. 23:00
 37/45 anonim ***** válasza:
73%
Szóval 14 éves gyerekként egy felnőtt használta és az a problémád, hogy 17 évesen 3. pasija van és szexelnek. Elég érdekes az értékrended. Jobb helyeken az előbbi illegális, nem véletlenül.
júl. 24. 08:06
 38/45 anonim ***** válasza:
26%
Inkább mutasd be nekem, majd az segíteni fog rajta.
júl. 24. 12:02
 39/45 anonim ***** válasza:
65%
14 éves gyerekként pont lehetett volna annyi esze, hogy nem is áll szóba 19-20 évesekkel.
júl. 24. 13:53
 40/45 anonim ***** válasza:
0%
34 gyúrósincelke kérdezőcske nem csak én voltam aki furcsállta hogy mintha nem igazán a tesód érdekelne csak az egód.
júl. 24. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!