Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Adjak neki igazat ilyen...

Adjak neki igazat ilyen esetben akkor is, ha nem feltétlen értek vele egyet?

Figyelt kérdés

Itthon elég nagy a feszkó most.

A sztori röviden:

Húgom 17 éves, 3 barátja volt eddig. Az egyszerűség kedvéért legyenek A B C névvel ellátva, mert elég bonyolult lesz.. :D

Az első 14-15 évesen volt, egy 19-20 éves fiúval jött össze "A"-val. Nekem eszembe nem lenne 20 évesen 14 éves lányokkal kikezdeni, szóval az akkori barátja már itt leírta magát nálam.

1 év után megcsalta, nyilván csak arra volt jó a húgom neki, hogy megdugja.

Aztán miután megcsalta, a húgom kis időre rá ismét összejött valakivel, "B"-vel, majd visszament az exéhez, "A"-hoz, aki megcsalta. Mindez kb 1 hónap leforgása alatt.

Ismét megcsalta "A", majd visszament a másik fiúhoz, "B"-hez, aki szintén megcsalta. Mondtam neki, hogy megérdemled, semmi tartás nincs benned, ugyanezt csináltad "B"-vel, megcsaltad az exeddel, "A"-val.

Ez volt 2 hónapja.

Képbe jött egy "C", akivel 1 hete vannak együtt. A fiú részéről szerintem nem komoly, nem akarja a húgom bemutatni a családnak (ami még 1 hét után érthető is), de Ő jár hozzánk.

"C" volt a családjával egy programon, ahová azért nem vitte húgomat, mert nem fér be a kocsiba. Na, ha én valakit szeretek, akkor képes vagyok inkább vonattal is utazni, hogy együtt töltsünk időt, ezért sem gondolom, hogy nem annyira komoly részéről a dolog.

A vita tárgya az, hogy az új "C" fiú nem beszélget sokat a szüleimmel, így a szüleim nem bíznak benne, de ott a másik oldal, hogy nem a szülőknek kell megfelelnie, hanem a húgomnak.

Így most anyám nem engedi nálunk a fiút, a húgom meg fel van lázadva, nagyon naiv.

Ellenben, a húgom mindent velem beszél meg, mindenki ellene van, én próbálok kicsit tapintatos lenni vele, de egy nagyon fontos részletet nem mondott el nekem, amit ma tudtam meg a nővéremtől.

1 hét után lefeküdt vele, alig ismeri.

14 éves kora óta van fiúval, a "A" fiú meg 1000%, hogy nemhogy 1 hetet, de még 3 napot se várt a szexeléssel.

Nincs nekem vele problémám, az Ő élete, de nagyon zavar, hogy milyen értékrendje van a húgomnak ezek szerint? Semmilyen.. Semmi tartás benne, összefekszik mindenkivel, 2 hét alatt keres magának valakit, mindezt 17 évesen.. Ez szerintem nagyon nem oké. Nem tudom honnan tanulta ezt, mert egyébként a nővérem pl teljesen más ilyen szempontból és ugyanazt a nevelést kapták mind a ketten..

De ez nem tartozik rám, csak így eléggé más lett a véleményem róla és lehet, hogy nekem is kicsit keményebbnek kellene lennem vele, hátha észhez tér.. De megbántani sem akarom, mert mindenki ellene van már teljesen jogosan.

Mit tegyek? Inkább maradjak ki ebből és ne mondjak neki semmit még akkor se, ha velem beszél meg mindent?

júl. 23. 11:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
83%
Ne foglalkozz azzal, ki reszeli a húgod. Nyugodtabb életed lesz, hidd el. A sajátját meg úgy bassza el, ahogy akarja
júl. 23. 12:49
 12/45 anonim ***** válasza:
7%
Itt te vagy a hugi...
júl. 23. 12:49
 13/45 anonim ***** válasza:
6%
Húgod telószámát megadhatnád :D
júl. 23. 13:11
 14/45 anonim ***** válasza:
0%
Én szívesen hazahoznám
júl. 23. 13:13
 15/45 anonim ***** válasza:
6%
Majd a nővéred megbeszéli vele az ilyen témákat. Senki sem akar lányként a bátyával a szexuális életéről beszélni.
júl. 23. 13:13
 16/45 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem kár ezzel foglalkoznod, de komolyan. Ha a húgodnak annyi tartása és önbecsülése nincsen SAJÁT magával szemben, hogy széteszi a lábát A,B,C-nek ne aggódj, hosszú még a nyári szünet. Meglesz az egész ÁBC is.. :D

Annyira durva, hogy én most vagyok 26 és egyáltalán nem vagyok prüd, de ez a "mi" időnkben nagyon ciki volt, ha valaki ilyen kuki hiányos.. Őszintén a szüleid arcát is megnézném büszkék-e a kislányukra. És mielőtt valaki belekötne nem nem azzal van baj, hogy 17 éves "nagylány" nemi életet él, hanem hogy még csak 17 és már 14-15 éves kora óta kukiról kukira ül.. :)

júl. 23. 13:33
 17/45 anonim ***** válasza:
60%

A tesód egy ribizli.

Liánozik már 14 éves kora óta.

Ha kérdez, annyit elmodhatsz, hogyha most kufircol tartás nélkül bárkivel, az ilyennek bizony híre megy és egy normális férfinak sem fog kelleni.

Szerinted az ilyen le fog állni felnőtt nőként?

Egy kiégett, újabb és újabb pöszit/pasit hajszoló, a húspiacon értéket vesztett nő lesz.

Anyád, apád milyen értékrendet mutatott?

Nem beszélgettek erről sosem?

júl. 23. 13:33
 18/45 anonim ***** válasza:
58%

Mit lát otthon?

Nővéred is ilyen?

Legfeljebb annyit tudsz tenni, hogy ha majd átlép rajta C és majd a D is így áll hozzá jövőhéten, újra elmondod neki vagy te, vagy a nővér, hogy ne várjon mást, ha így viselkedik.

Előbb-utóbb veszi az adást.

Keménykedni kár, mert abból az nem fog érteni, aki képes lázadni az anyja ellen azért, mert az egy hete megismert pasija nem lóghat nálatok.

júl. 23. 13:57
 19/45 anonim ***** válasza:
76%

Ez egy nagyon feszítő helyzet, sajnálom! Viszont jó, hogy felelősséget érzel a húgodért és az is, hogy nem azonnal egy határozott módon szeretnéd megoldani. Lássuk be a húgod egy tini, akikkel nagyon nehéz (és mint ahogy tudjuk a tiltásra rosszul, és a biztos ellenkezéssel reagálnak). Az is egy jó helyzet, hogy bízik benned és jó kapcsolatotok van.

Szerintem jól észrevetted, hogy mi a két lehetőség a két reakcióra amit adhatsz. Ezek között kellene valahogyan megteremtened egy középutat, amivel egyaránt tudod képviselni a véleményedet, de meg tudod őrizni a húgod bizalmát is. Szerintem ehhez ki kellene fejezned a támogatásodat az ő irányába, ami ilyen módon a döntésére, a kapcsolatára is kiterjed. Esetleg ennek a jeleként beszélhetnél a szüleitekkel, hogy próbáljanak meg közelíteni felé.

Ugyanakkor szerintem őszintén meg kellene mondanod azt is, hogy picit megérted a szüleit. Az elmúlt tapasztalatok alapján (A,B,C...), senki sem szeretné, hogy csalódjon, hogy megint összetörjön a szíve. Azt szeretnétek, hogy biztonságos kapcsolatokat tudjon kialakítani. Aggódtok amiatt is, hogy ezek az események esetleg sérüléseket hagytak benne, amiket idő híján nem tudott feldolgozni. És hogy ehhez minden támogatást megadtok neki.

A saját véleményem - amit nem mondanék neki -, hogy a húgod nagyon rosszul kötődik, túlságosan vágyik a szeretetre. A felsoroltak alapján az elérhetetlen fiúkat szereti, akik mögött önmagát lebecsüli, csak szalad utánuk, ahogyan lehet. Ez nem arról szól, hogy erkölcstelen lenne, hanem hogy egy bizonytalan korban van, nem megfelelő az önbecsülése, az ítélőképessége. Ehhez pedig szerintem az lenne a jó ha tudna segítséget kapni az önismeretben, a mentális egészségben egy szakembertől. Egy pszichológus vagy terapeuta kellene neki (nem, nem bolond, hanem egyszerűen mint minden embernek neki is vannak hiányosságai, amiken dolgoznia kell). Ha megtehetitek akkor magán úton, ha nem akkor esetleg az iskolapszichológussal érdemes próbálkozni vagy TB-s úton.

Ez utóbbit én belekölteném a beszélgetéseinkbe. Hogy te úgy gondolod ez jót tehetne neki, meg próbálja ki stb. Ne pushold nagyon, hanem inkább vesd fel, mondj pozitív példákat (barátaidnak segített, manapság már a legtöbb ember jár felnőttként, stb.). Én a helyedben a szüleiddel való konfliktusa miatt küldeném első sorban (és persze ennek része a barátja is). Kényszeríteni nem fogod tudni.

Sok sikert!

júl. 23. 14:32
 20/45 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem tök jó, hogy megoszt veled mindent, az meg főleg, hogy te meghallgatod, de azért kérlek ne keverjük! Nyugodtan mond el neki a véleményed, nem kell helyeselned mindent.

Simán alakíthatod ezzel te is az ő értékrendjét, hátha meggondolja legközelebb! Nagyon fiatal még, van esélye megváltozni.

júl. 23. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!