Adjak neki igazat ilyen esetben akkor is, ha nem feltétlen értek vele egyet?
Itthon elég nagy a feszkó most.
A sztori röviden:
Húgom 17 éves, 3 barátja volt eddig. Az egyszerűség kedvéért legyenek A B C névvel ellátva, mert elég bonyolult lesz.. :D
Az első 14-15 évesen volt, egy 19-20 éves fiúval jött össze "A"-val. Nekem eszembe nem lenne 20 évesen 14 éves lányokkal kikezdeni, szóval az akkori barátja már itt leírta magát nálam.
1 év után megcsalta, nyilván csak arra volt jó a húgom neki, hogy megdugja.
Aztán miután megcsalta, a húgom kis időre rá ismét összejött valakivel, "B"-vel, majd visszament az exéhez, "A"-hoz, aki megcsalta. Mindez kb 1 hónap leforgása alatt.
Ismét megcsalta "A", majd visszament a másik fiúhoz, "B"-hez, aki szintén megcsalta. Mondtam neki, hogy megérdemled, semmi tartás nincs benned, ugyanezt csináltad "B"-vel, megcsaltad az exeddel, "A"-val.
Ez volt 2 hónapja.
Képbe jött egy "C", akivel 1 hete vannak együtt. A fiú részéről szerintem nem komoly, nem akarja a húgom bemutatni a családnak (ami még 1 hét után érthető is), de Ő jár hozzánk.
"C" volt a családjával egy programon, ahová azért nem vitte húgomat, mert nem fér be a kocsiba. Na, ha én valakit szeretek, akkor képes vagyok inkább vonattal is utazni, hogy együtt töltsünk időt, ezért sem gondolom, hogy nem annyira komoly részéről a dolog.
A vita tárgya az, hogy az új "C" fiú nem beszélget sokat a szüleimmel, így a szüleim nem bíznak benne, de ott a másik oldal, hogy nem a szülőknek kell megfelelnie, hanem a húgomnak.
Így most anyám nem engedi nálunk a fiút, a húgom meg fel van lázadva, nagyon naiv.
Ellenben, a húgom mindent velem beszél meg, mindenki ellene van, én próbálok kicsit tapintatos lenni vele, de egy nagyon fontos részletet nem mondott el nekem, amit ma tudtam meg a nővéremtől.
1 hét után lefeküdt vele, alig ismeri.
14 éves kora óta van fiúval, a "A" fiú meg 1000%, hogy nemhogy 1 hetet, de még 3 napot se várt a szexeléssel.
Nincs nekem vele problémám, az Ő élete, de nagyon zavar, hogy milyen értékrendje van a húgomnak ezek szerint? Semmilyen.. Semmi tartás benne, összefekszik mindenkivel, 2 hét alatt keres magának valakit, mindezt 17 évesen.. Ez szerintem nagyon nem oké. Nem tudom honnan tanulta ezt, mert egyébként a nővérem pl teljesen más ilyen szempontból és ugyanazt a nevelést kapták mind a ketten..
De ez nem tartozik rám, csak így eléggé más lett a véleményem róla és lehet, hogy nekem is kicsit keményebbnek kellene lennem vele, hátha észhez tér.. De megbántani sem akarom, mert mindenki ellene van már teljesen jogosan.
Mit tegyek? Inkább maradjak ki ebből és ne mondjak neki semmit még akkor se, ha velem beszél meg mindent?
A húgod egy ribizli, és nem, hogy tartása nincs, még nen is túl okos, egy hét után hazahordani egy pasit, aki egyértelműen jelzi, hogy fordítva nem így lesz. Majd páran még átvágják, lesz még a nyáron D, E, F aztán remélhetőleg tanul belőle.
Nem tudsz mit tenni.
Ugyan, 14 éves, hadd élje a világát...
Mintha itt mindenki eminens szentecske lett volna ennyi idősen.
Én mondjuk nem értem a szüleidnek azt a hozzáállását, hogy nem bíznak a C fiúban, ezért nem lehet nálatok. Mert ha nálatok van, szem előtt van, ha viszont máshol, akkor nincs szem előtt. vagy úgy értendő, hogy nálatok, a húgod szobájában szexelnek? Mert az viszont nyilván érthető.
Hogy a fiú egy CSALÁDI programra nem vitte magával az egy hetes barátnőjét, az érthető. Nem feltétlenül csak rajta múlik az ilyen, engem sem vitt magával a férjem családja annak idején, amikor még friss barátnő voltam.
Ezen felül... a húgodnak tényleg gond van az értékrendjével. Ha benned bízik, akkor szerintem adott esetben elmondhatod neki, hogy szerinted nem oké, hogy egyik ágyból ki a másikba be ugrál, de ne próbáld számon kérni, inkább hátha megnyílik, hogy miért teszi. Fél, hogy különben nem kell ezeknek a srácoknak? Ő egyáltalán szerelmes? ha nem az, akkor miért van velük?
Nyilván az ő élete, 17 évesen lassan nagykorú, ezen nem változtathatsz csak úgy, szóval finoman kellene jelezni neki, hátha rád hallgat vagy legalább elgondolkodik. Talán a saját önbecsülésével van baj, az is lehet, hogy van benne némi bosszú, hiszen őt is megcsalták (gondolom, A srácot szerette is). A bizalmi viszonyt mindenképpen igyekezném megőrizni, nehogy teljesen elvesszen számotokra.
2#
Itt mindenki kibeszél mindenkit, ha ezt a gondolatmenetet követjük. Ez egy ilyen topic.
Igen, a bátyja vagyok és itt a dilemma, hogy ha durva vagyok vele, nem bízik majd bennem, de, ha igazat adok neki, akkor meg folytatja ezt a semmilyen életvitelt..
Nincs szükségem senkire, teljesen jól megvagyok egyedül, nem foglalkoznék ezzel én, csak Ő jön hozzám megbeszélni a dolgokat, elküldeni meg nem fogom..
#5 17,de azért nem kéne még három pasinak úgy tolni, mint a biciklit.
Ha benned megbízik, próbálj hatni rá, beszélni vele, tippet adni, hogy bánjon a barátjával, hogy az meg is maradjon.
Aztán az is lehet, hogy neki így jó, nem is akar kapcsolatot.
9
Ha ő is élvezi, akkor miért is nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!