Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Lehet, hogy neki nem való...

Lehet, hogy neki nem való ennyi gyerek?

Figyelt kérdés

Vannak nők, akik nagycsaládosok, és kteljesednek benne, élvezik, pozitív irányban változnak, gazdagodik tőle a személyiségük stb.

A nővérem viszont épp az ellentettje: szült gyors egymásutánban, 10 év alatt 5 gyereket, gyakorlatilag kétévente egyet.

És egy idegbeteg ember lett belőle, megkeményedett, kevesebb az empátia benne, rideggé vált.

Például beteg vagyok, súlyosabb, krónikus, és sírtam, el vagyok nyilván keseredve, és kértem, öleljen át, jólesne. (Mondjuk, erre magától is gondolhatott volna.)

Erre azt mondja: én nem foglak tutujgatni téged.

Értitek? Csal egy testvéri ölelésre vágytam, valami vigasztalóra.

Mondtam neki, mennyire félek az orvosi beavatkozásoktól, arra is rám szólt, hogy kétszer montam már el, és ő ezt nem tűri, a gyerekeire is rászól, ha valamit kétszer mondanak.

Van, hogy egy hónapig sem válaszol az FB-üzeneteimre, ha ír, akkor is 2 sort, nem érdeklődik mi van velem.

Otthon van a gyerekekkel, főállású anyaságin, van fizetett segítsége és anyagilag nagyon jól állnak.

Sok anyatársa cserélne vele, amilyen életszínvonalon él. Őt mégsem látom kiegyensúlyozottnak.

A gyerekek már mind iskolások-ovisok a legkisebb kivételével.

Valahogy azt érzem rajta, hogy szült, szült, és mintha most esne le neki, hogy ez mivel jár.

Torzított a személyiségén, nem lágyabb lett, hanem ijesztően kemény.

júl. 13. 17:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
45%

19-es vagyok, és még annyit megjegyeznék, nagyon is számít, hogy ki milyen anyagi helyzetben van, nekem például nincs fizetett segítségem, albérletben nyomorgunk 2 szobában és nem kapunk annyi csokot, hogy abból vehessünk házat, mert alacsony keresetűek vagyunk.

Ezek mind fontos tényezők ám, mert kisimultabb az ember, ha nem kell a pénz miatt stresszelnie.

Na, én ennek dacára is szeretem és támogatom a testvéremet, ő is engem.

júl. 13. 22:40
 22/33 A kérdező kommentje:

19

igen, csok-gyerekek, de a vallásosság is vastagon benne van, nagy vallásosak, és engem is meg akarnak állandóan téríteni.

20

jól megragadtad a lényeget, mert sokszor érzem azt, hogy csak velem szemben mer ilyen hangot megütni, férjével nem, aki eltartja, gyerekeivel sem, a külvilág felé mást mutat.

júl. 13. 22:47
 23/33 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyen vallásos gyerekvállalás gusztustalan szerintem, de mindegy.

Attól, hogy vallásos, még nem biztos, hogy való neki ennyi gyerek.

júl. 13. 22:51
 24/33 anonim ***** válasza:
26%

"igen, csok-gyerekek, de a vallásosság is vastagon benne van, nagy vallásosak, és engem is meg akarnak állandóan téríteni."

Ó, persze. Nyilván most sajnálod, hogy ez nem neked jutott eszedbe. Adok még ötleteket, figyelj:

- az anyósa akarta elnevezni a gyerekeket, és most utálja, mert egyiket sem hívják Emerencia Konstanciának, ezért folyton olyan kajával tömi őket, amire allergiásak

- az egyik gyerek autista, a másik hiperaktív, a harmadikról már most kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik, - a többiről találj ki te valamit

- a férje már többször megkörnyékezett téged, de nem érted, miért, hiszen melltartó és bugyi is volt rajtad

- ja, és 5 gyerekes anya létére képes a mackónadrág-otthonka kombó helyett normális ruhákat viselni

Ha ezeket még hozzákombinálod, sokkal ütősebb lesz a sztori. Vagy ha nem ez, majd a következő.

júl. 13. 23:01
 25/33 anonim ***** válasza:
83%

10-es vagyok, meg a 17-es, meg még sok helyre írtam.

Én írtam, hogy ne nézze az anyjának a tesót, meg még sok mindent (ha akarjátok, olvassátok vissza), de azért ne kövezzük már meg, hogy vágyik a testvére szeretetére.

Egyet nem ért meg a kérdező: hogy ez most olyan formában ndm megy a nővérének, amilyenre testvérként ő vágyik.

A szeretetigényed jogos, kedves kérdező, hiszen te csak egy ölelésre vágytál, de meg kell értened, amiket leírtunk neked. Nem most, hanem majd ha sikerült feldolgozni. Azért ez nem egyszerű neked sem.

Ezért nem kell elmenni a csok-gyerekek irányába, meg a vallás is idekerült már valahogy.

Nem, ez nem főbenjáró bűn, ez egy szeretetigény részedről, de kérlek, nyugodj meg, és a tesód is.

Itt 2 normális felnőtt nő van, akik most nem találják a megfelelő közös hangot, ami mindkettőjüknek jó, ezért jobb egy kicsit most békén hagyni egymást.

De válaszolók, attól, hogy ez a gyakori, nem kell ám idecitálni mindent az ősrobbanástól a fekete lyukakig, hogy még nagyobb legyen a sértődés.

Szerintem pihenjen mostmár ez a téma.

júl. 13. 23:11
 26/33 anonim ***** válasza:
82%
Az ilyenek az állami támogatások miatt csinálják a gyereket, mert az első után rájönne, hogy nem neki való az anyaság, akkor nem szülne még négyet.
júl. 14. 01:37
 27/33 anonim ***** válasza:
16%
Kedves válaszolók! Ajánlom figyelmetekbr, hogy a kérdezőt támogató válasz éppen pontosan ugyanazt a tagolást hordozza, mint a kérdés kifejtése. Ha a kérdező magának válaszolgat, úgy jó eséllyel csak fenn akarja tartani a cirkuszt és a történet kamu. Nem biztos, hogy létezik ez az öt gyerekes nővér.
júl. 14. 02:25
 28/33 anonim ***** válasza:
24%
Igen, igen, jól kipanaszkodtad magad, borzasztó ember a tesód.
júl. 14. 05:58
 29/33 anonim ***** válasza:
62%

Hagyd békén testvéred.

Öt nem érdekli te problémád.

júl. 14. 06:21
 30/33 anonim ***** válasza:
59%

"nagyon magabiztosan kioktataz, miközben nem látsz bele az életrünkbe, sztem annyi alapján, amit írtam, nem vagy felhatalmazva erre."

Ezt ugyan nem nekem írtad, de baromi felháborítónak tartom, hogy ugyanakkor minden gyakoristól, aki nem lát bele a nővéred életébe, elvárid, hogy kórusban szidják a nővéredet, hogy biztos nem való neki öt gyerek, mert téged nem ölelgetett meg. Ugyanúgy háromondat alapján, aztán ahogy kapod a nem tetsző válaszokat, elkezdesz további információkat csepegtetni, pl hogy csok-os gyerekek, meg még vallásosak is, meg még térítenek is, meg te is segítesz neki, ezért elvárható lenne, hogy tutujgasson téged, csak persze a másik mondatodban leírod, hogy karácsony óta nem láttad, szóval hogy is segítesz neki, hogy látsz bele az életébe? Szerintem egyszerűen rosszul esett neked, hogy a betegséged miatt nem lettél úgy megsajnálgatva, mint vártad, és most a sok gyerekre fogod. De tegyük fel, hogy igazad van és tényleg nem való a nővérednek a sok gyerek. Akkor most mit csináljon, adja őket örökbe, hogy többet tudjon veled foglalkozni? Vagy mégis, mit vársz? A gyerekek nem fognak maguktól felszívódni.

júl. 14. 07:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!