Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Lehet, hogy neki nem való...

Lehet, hogy neki nem való ennyi gyerek?

Figyelt kérdés

Vannak nők, akik nagycsaládosok, és kteljesednek benne, élvezik, pozitív irányban változnak, gazdagodik tőle a személyiségük stb.

A nővérem viszont épp az ellentettje: szült gyors egymásutánban, 10 év alatt 5 gyereket, gyakorlatilag kétévente egyet.

És egy idegbeteg ember lett belőle, megkeményedett, kevesebb az empátia benne, rideggé vált.

Például beteg vagyok, súlyosabb, krónikus, és sírtam, el vagyok nyilván keseredve, és kértem, öleljen át, jólesne. (Mondjuk, erre magától is gondolhatott volna.)

Erre azt mondja: én nem foglak tutujgatni téged.

Értitek? Csal egy testvéri ölelésre vágytam, valami vigasztalóra.

Mondtam neki, mennyire félek az orvosi beavatkozásoktól, arra is rám szólt, hogy kétszer montam már el, és ő ezt nem tűri, a gyerekeire is rászól, ha valamit kétszer mondanak.

Van, hogy egy hónapig sem válaszol az FB-üzeneteimre, ha ír, akkor is 2 sort, nem érdeklődik mi van velem.

Otthon van a gyerekekkel, főállású anyaságin, van fizetett segítsége és anyagilag nagyon jól állnak.

Sok anyatársa cserélne vele, amilyen életszínvonalon él. Őt mégsem látom kiegyensúlyozottnak.

A gyerekek már mind iskolások-ovisok a legkisebb kivételével.

Valahogy azt érzem rajta, hogy szült, szült, és mintha most esne le neki, hogy ez mivel jár.

Torzított a személyiségén, nem lágyabb lett, hanem ijesztően kemény.

júl. 13. 17:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
82%
Na látod ! Nem te szorulsz lelki segítségre, hanem a nővéred !
júl. 13. 21:50
 12/33 A kérdező kommentje:

5

miről beszélsz? én mindig mellette álltam, és segítettem neki, nem tolom túl, karácsony óta nem találkoztunk csak most, mert mentem orvoshoz.

júl. 13. 21:55
 13/33 anonim ***** válasza:
46%

Nem ilyen az, ha valakinek későn esik le, hogy mit is vállalt. Az olyan ember nem felelősségteljes, elhanyagolja a családját, otthonát. De írod, hogy erről szó sincs, csak téged hanyagol el.

Nézd, téged nem ő vállalt. Téged úgy kapott ajándékba utánfutónak X évvel ezelőtt a szüleitektől.

júl. 13. 21:57
 14/33 A kérdező kommentje:

10

nagyon magabiztosan kioktataz, miközben nem látsz bele az életrünkbe, sztem annyi alapján, amit írtam, nem vagy felhatalmazva erre.

ahogy írtam, én mindig mellette álltam, és de, ő nem ilyen volt korábban...

nem nézem az anyámnak, már a feltételezés is beteg.

egyszerűen beteg vagyok, sírtam, és jólesett volna, ha átölel, én mindig ott voltam neki, ha ő volt beteg.

júl. 13. 21:59
 15/33 A kérdező kommentje:

13

nemcsak engem, hanem mindenki mást is a családból.

nagypapa, anya...

júl. 13. 22:00
 16/33 Nincstovább ***** válasza:
23%
Arról beszélek kedvesem, hogy el vagy nyalva. Ő nem az anyád, nem a barátnőd, hanem egy öt gyerekes anya, aki fáradt. Meghúzott egy határt. Nem kioktatunk, feltettél egy kérdést, amire az elmondottak alapján , véleményt formáltunk. És jól láthatóan többen is egy véleményen vagyunk, amire te pontosan úgy reagáltál, ahogy egy kis hercegnőtől várható :) És nagyon nagy tévedésben vagy, megosztottad velünk a történeted egy részét, ezzel “felhatalmaztál” minket erre :) Kíváncsi lennék, hogy ha a nővéred ezt olvasná, mit szólna hozzá. Hogy csak azért megkérdőjelezed az anyaságát, mert nem ölelgetett meg…
júl. 13. 22:07
 17/33 anonim ***** válasza:
54%

10-es vagyok. Te meg a nővéred életébe nem látsz bele (nem, még mindig nem látsz bele, hiába is hinnéd azt, mivel felnőtt, önálló nö, nem éltek együtt, nem veled osztja meg az életét, nem is mond el mindent, még ha te azt is gondolnád, akkor se), mégis nagy mellénnyel felhatalmazod magad arra, hogy felmerüljön benned, hogy neki nem való ennyi gyerek, miután a fél életét rájuk áldozta, és nem is rosszul, mert egyik sincs elhanyagolva.

Tudod, az egy dolog, hogy én 525. senkiként a gyakoriról mire hatalmazom fel magam, mert (remélem legalábbis) 5 perc múlva elfelejted, hogy mit írogattam ide, mert nem én vagyok itt a lényeg.

A nagyobbik baj az, hogy te mire hatalmazod fel magad a nővéreddel szemben, s még ki is írod ide nyilvánosan.

Ha a nővéred ezt meglátja és magára ismer, teljes joggal dob ki az életéből, mint macskát szalajtani, és meg is lehetne érteni őt, én is kidobnálak.

júl. 13. 22:08
 18/33 anonim ***** válasza:
87%

17-es vagyok. Nagyon egyszerre íruk ugyanazt a 16-ossal, ráadásul még majdnem percre pontosan egy időben is.

Nagyon egyetértünk, pedig hidd el, azt se tudom, kicsoda.

júl. 13. 22:10
 19/33 anonim ***** válasza:
48%

Nem normális, ha így viselkedik veled, kérdező!

Én is nagycsaládos vagyok, igaz, csak 4 gyerekkel, de közülük az egyik halmozottan sérült, és mégis szoros és jó a kapcsolatom a nővéremmel.

El nem tudnék képzelni olyat, hogy ha bajban van, pláne komolyan beteg, akkor ne legyek ott neki, és igen, átölelném, megszeretgetném, mert ez a normális.

Mi hetente találkozunk, szinte naponta beszélünk vagy csetelünk, számíthatunk egymásra.

Azért, mert valakinek gyerekei lesznek, nem kell elvadulnia a tesójától, mert a jó testvérkapcsolat erőforrás.

Ha belőle ezt hozza ki a sok gyerek, hogy letoj titeket, akkor igen, kérdőjeles, hogy mennyire boldog.

Ezek csok-gyerekek, vagy vallás miatt vállaltak ennyit, vagy tényleg ennyit akartak?

júl. 13. 22:14
 20/33 anonim ***** válasza:
63%

Minek szült annyit, ha nem bírja.

Az ő hibája, ne rajtad verje le.

júl. 13. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!